Η κοπέλα μου Δε με Θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό; - Men's Bible

Η κοπέλα μου Δε με Θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Η κοπέλα μου δε με θέλει πια, τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω αυτό;».

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν είναι πάντα απλή και προφανώς δεν υπάρχει μια απάντηση που να ισχύει εξίσου για όλες τις περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές ο αρχικός ενθουσιασμός της καινούριας σχέσης δεν κρατάει για πάντα.

Αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις είναι καταδικασμένες.

Αλλά όσο να ναι δε γίνεται να συνεχίσουν τα πράγματα με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος για χρόνια, χωρίς να υπάρχουν πτώσεις και σκαμπανεβάσματα.

Αν λοιπόν νιώθεις ότι η κοπέλα σου δε σε θέλει πια, είναι σημαντικό να καταλάβεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ή αν απλά έχεις αγχωθεί γιατί βλέπεις ότι δε μιλάτε στο τηλέφωνο όσο μιλούσατε παλιά.

Αν πάλι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ή αν έχετε χωρίσει και εσύ επιδιώκεις να την ξανακερδίσεις, τότε χρειάζεται να καταλάβεις γιατί συνέβη αυτό, πριν προχωρήσεις σε κάποια κίνηση.

Γιατί δε με θέλει πια; 3 Βασικοί λόγοι

Σε γενικές γραμμές αυτό που συμβαίνει είναι πως η κοπέλα παύει να ενδιαφέρεται για εσένα και κατά κάποιον τρόπο νιώθει ότι η σχέση της μαζί σου πλέον δεν την καλύπτει.

Υπάρχουν τρεις λόγοι-αιτίες που μπορεί να συμβαίνει αυτό.

#1 Έπαψες να είσαι αυτός που ερωτεύτηκε

Συναντηθήκατε, γνωριστήκατε, ερωτευτήκατε και ξεκινήσατε να βγαίνετε. Όμως σταδιακά, συνήθως μετά από αρκετό διάστημα, άρχισες να χάνεις τα στοιχεία αυτά που σε έκαναν ελκυστικό εξ’ αρχής.

Μπορεί όταν γνωριστήκατε να ήσουν ευδιάθετος, χαμογελαστός, γεμάτος ενέργεια για τη ζωή και τους στόχους σου.

Αν όμως στην πορεία αλλάξει το προφίλ σου και αρχίσεις να κάνεις παράπονα για τα πάντα, να είσαι πιο διστακτικός με τις αποφάσεις που παίρνεις ή να μην κυνηγάς τους στόχους σου, αναπόφευκτα η κοπέλα θα αλλάξει την εντύπωση της για εσένα.

Ίσως να συνέβη κάτι και να «παράτησες» τον εαυτό σου. Πήρες κιλά, παραμέλησες την εμφάνιση και το στιλ σου, ξέκοψες απ’ τα χόμπι σου και απ’ τους φίλους σου κλπ.

Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά σε παντρεμένα ζευγάρια και γενικά σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, πριν επιχειρήσεις να τη διεκδικήσεις ξανά, χρειάζεται να κάνεις βήματα για να ανακτήσεις αυτά τα ελκυστικά χαρακτηριστικά που είχες όταν την πρωτογνώρισες.

#2 Έντονες τριβές και ασυμβατότητα

Κάποιες φορές το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού και η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι πλέον είστε ασύμβατοι.

Καλώς ή κακώς τίποτα δε μένει στάσιμο στη ζωή. Το γεγονός ότι ταιριάζατε στο παρελθόν δε σημαίνει ότι ταιριάζετε και τώρα και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ με ένα παράδειγμα.

Δυο άνθρωποι γνωρίζονται ως φοιτητές και αμέσως αντιλαμβάνονται ότι ταιριάζουν και ότι υπάρχει έντονη έλξη μεταξύ τους.

Ο άνδρας είναι δραστήριος, λατρεύει τα εξτρήμ σπορ, τα πάρτι και τις εξορμήσεις στη φύση. Είναι κοινωνικός και έχει μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Η κοπέλα επίσης λατρεύει τα σπορ, τα πάρτι και τα ταξίδια στη φύση.

Όσο είναι μαζί στη σχολή, οι δύο σύντροφοι νιώθουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Γουστάρουν να κάνουν τα ίδια πράγματα και να τα κάνουν μαζί.

Καθώς όμως τελειώνει αυτή η φάση της ζωής τους και παίρνουν το πτυχίο τους, ο τρόπος ζωής τους αρχίζει να αλλάζει.

Πιάνουν διαφορετικές δουλειές, με τελείως αντίθετα ωράρια εργασίας.

Αρχίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο χωριστά και αναπτύσσουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ο άνδρας γίνεται περισσότερο σπιτόγατος και αφιερώνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε σειρές και videogames.

Η κοπέλα αποφασίζει ότι θέλει να προχωρήσει την καριέρα της και ξεκινάει ένα έντονο μεταπτυχιακό που δεν της αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο.

Τέτοιες αποκλίσεις συμβαίνουν συχνά στα ζευγάρια όσο περνάει ο χρόνος και γίνονται αφορμή για συγκρούσεις και τριβές ανάμεσα στους συντρόφους.

Όσο μεγαλύτερες γίνουν οι αποκλίσεις αυτές, δηλαδή όσο περισσότερο αλλάξουν ο τρόπος ζωής, οι προτεραιότητες και οι στόχοι σας, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ σας.

#3 Έμεινες στάσιμος ενώ εκείνη προχώρησε σε αλλαγές

Κάποιες φορές αυτό που διευρύνει την ασυμβατότητα ανάμεσά σας, δεν είναι κάποια αλλαγή στον τρόπο ζωής, τις προτεραιότητες και τους στόχους σας.

Αλλά κάποια αλλαγή στην ψυχολογία και τις πεποιθήσεις σας.

Για παράδειγμα μια κοπέλα με έλλειψη αυτοπεποίθησης και έντονο κοινωνικό άγχος αποφασίζει να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειές της και κάνει κάποιας μορφής ψυχοθεραπεία.

Μέσα απ’ την όλη διαδικασία μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος, να βάζει τα όρια της, να κοινωνικοποιείται με περισσότερη άνεση και ως αποτέλεσμα αποκτάει περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό της.

Αντίθετα ο σύντροφός της, ο οποίος κι αυτός δεν έχει πολύ αυτοπεποίθηση και αγχώνεται κοινωνικά, αποφεύγει να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειές του και δεν ασχολείται καθόλου με τη δική του αυτοβελτίωση.

Όπως καταλαβαίνεις αυτή η διαφορά δημιουργεί ένα χάσμα ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα.

Μπορεί να μην έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις, οι επιθυμίες και ο τρόπος ζωής τους, όμως το γεγονός ότι εκείνη προσπαθεί να προχωρήσει και εκείνος μένει στάσιμος, τους φέρνει σε σύγκρουση.Θέλω την πρώην μου πίσω: Πώς να την κάνω να γυρίσει, Η κοπέλα μου δε με θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πως να την ξανακερδίσεις

Τώρα που είδαμε τις βασικές αιτίες ας απαντήσουμε στο αρχικό ερώτημα «Αν δε με θέλει πια, τι να κάνω για να ξανακερδίσω το ενδιαφέρον της;».

Σε γενικές γραμμές η επανασύνδεση λειτουργεί με τον εξής τρόπο. Χρειάζεται να νιώσει η κοπέλα πως έχεις αλλάξει και πως δεν είσαι ο άνδρας που είχε μέχρι χθες στο μυαλό της.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι πιο απλό και επιτυγχάνεται συντομότερα. Σε άλλες χρειάζονται ριζικότερες αλλαγές οι οποίες απαιτούν περισσότερο χρόνο και κόπο.

Μην την κυνηγήσεις λοιπόν. Αν δε σε θέλει πια γιατί έχει χάσει το ενδιαφέρον της δε θα επιστρέψει επειδή σε λυπάται, ούτε για να σου κάνει τη χάρη.

Αν επιστρέψει, θα επιστρέψει γιατί είσαι η καλύτερη επιλογή.

Αφιερώσου λοιπόν στον εαυτό σου για ένα διάστημα. Επένδυσε στην εμφάνισή σου. Κάνε αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Αντιμετώπισε φόβους και ανασφάλειες.

Έπειτα επέστρεψε δριμύτερος και ανανεωμένος.

Θες να αλλάξεις το πως σε βλέπει η πρώην σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!