Γιατί η Σχέση σου έχει Γίνει Βαρετή και Πώς να το Διορθώσεις - Men's Bible

Γιατί η Σχέση σου έχει Γίνει Βαρετή και Πώς να το Διορθώσεις

Γιατί η σχέση σου έχει Γίνει Βαρετή και Πώς να το Διορθώσεις

Νομίζεις ότι η τρέχουσα σχέση σου έχει γίνει βαρετή και δεν νιώθεις το ίδιο ενθουσιασμένος με παλιότερα;

Η αλήθεια είναι πως κάθε σχέση χρειάζεται δύο πράγματα: σταθερότητα και επιθυμία. Δυστυχώς, η σταθερότητα μερικές φορές σκοτώνει την επιθυμία και για να αναζωπυρωθεί πάλι χρειάζεται να προσπαθήσεις.

Ενώ η σταθερότητα είναι σημαντική και επιτακτική για την επιτυχία μιας σχέσης, δεν είναι πολύ συναρπαστική. Έχουμε ένα σπίτι για να φροντίσουμε και λογαριασμούς για να πληρώσουμε. Αυτή δεν είναι η σέξι πλευρά της σχέσης.

Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντα σε θέματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον άγχος και πίεση και στη σχέση. Παρακάτω θα δεις γιατί η σχέση σου έχει γίνει βαρετή και πως θα μπορέσεις να το διορθώσεις.

Είναι φυσιολογικό η σχέση σου να έχει γίνει βαρετή;

Είναι απολύτως φυσιολογικό η σχέση σου να έχει γίνει βαρετή και μπορεί να μην φταις εσύ για αυτό. Η ζωή δεν είναι όπως τα παραμύθια και οι ταινίες, πού βρίσκεις τον άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος και ζείτε μαζί ευτυχισμένοι.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε μάθει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διατηρήσουμε μια σχέση και να κρατήσουμε τον ρομαντισμό και το πάθος ζωντανό. Δεν διδάσκεται πουθενά αυτό και οι περισσότεροι δεν έχουμε βιβλία που θα μπορούσαν να μας καθοδηγήσουν. Βέβαια εσύ έχεις όσα χρειάζεσαι εδώ.

Γιατί οι σχέσεις γίνονται βαρετές με τον καιρό;

Στην αρχή μιας σχέσης, πολλές φορές καταβάλλουμε πολλή προσπάθεια για να προσελκύσουμε την πιθανή σύντροφό μας. Προγραμματίζεις δραστηριότητες, μοιράζεστε εμπειρίες και κάνετε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον. Επίσης, βγαίνεις έξω με τη σύντροφο σου και μιλάτε με τις ώρες γιατί έχετε πολλά να μοιραστείτε και να μάθετε ο ένας για τον άλλον.

Όταν πια βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση οι προτεραιότητες σου αλλάζουν και η καθημερινή σου ρουτίνα σου απορροφά όλη την ενέργεια. Αυτός είναι και ο λόγος που η σχέση σου έχει γίνει βαρετή με τη πάροδο του χρόνου, διότι έχεις σταματήσει να βγαίνεις με τη σύντροφο σου και να κάνετε πράγματα μαζί. Όταν το φλερτ δεν πάει καλά: 3 Σημάδια πως έχει βαρεθεί σχέση σου έχει γίνει βαρετή

Πόσο χρόνο χρειάζεται η σχέση σου για να γίνει βαρετή;

Όλοι μας έχουμε ακούσει για το 7 χρόνια φαγούρα αλλά αυτό που θα πρέπει να κρατήσεις είναι όταν νιώσεις ότι δεν είσαι ευτυχισμένος στη σχέση στην οποία βρίσκεσαι θα πρέπει να δράσεις άμεσα. Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και πραγματικά εξαρτάται από το πόσο συναρπαστική και ζωντανή διατηρείς τη σχέση σου εσύ και η σύντροφος σου.

Αν μπεις γρήγορα σε μια σχέση και κάνεις τα ίδια βαρετά πράγματα, το πιο πιθανό είναι η σχέση σου να γίνει βαρετή πιο γρήγορα. Αν όμως προσπαθείς να κρατάς το πάθος ζωντανό ώστε να μην σας επηρεάζει η ρουτίνα τότε θα αργήσεις να βαρεθείς στη σχέση σου.

Σίγουρα όλες οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, αλλά θα πρέπει να προσπαθείς να την κρατάς όσο πιο ενδιαφέρουσα μπορείς. Ο ρομαντισμός και ο ενθουσιασμός που υπήρχε στην αρχή θα χαθούν καθώς περνάνε τα χρόνια, επομένως θα βοηθούσε αν προσπαθούσες να δοκιμάσεις νέα πράγματα μαζί με τη σύντροφο σου. Αυτό θα βοηθήσει και θα ανανεώσει τη σχέση σου.

Η σχέση σου έχει γίνει βαρετή και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Είμαστε εδώ για σε βοηθήσουμε! 

Τι να κάνεις αν έχει χαθεί ο έρωτας και η σχέση σου έχει γίνει βαρετή;

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να προγραμματίσεις ένα ρομαντικό ραντεβού. Κάνε έκπληξη στην σύντροφο σου με ένα ρομαντικό δείπνο και προσπάθησε να προγραμματίζεις κάτι ξεχωριστό, μια νέα εμπειρία κάθε μήνα για εσάς. Με αυτό τον τρόπο όχι απλά θα περνάτε χρόνο μαζί, αλλά θα έχετε κάτι καινούριο να συζητάτε.

Είναι προτιμότερο να προγραμματίζεις ραντεβού έκπληξη, διότι όταν προσπαθείς να κανονίσεις κάτι αυθόρμητα και το συζητάτε με τις ώρες, ενδεχομένως να καταλήξετε τελικά να μείνετε σπίτι. Επιπλέον πριν βγεις με τη σύντροφο σου θα μπορούσες να σκεφτείς θέματα τα οποία θα μπορούσατε να συζητήσετε στο ραντεβού σας και να κρατήσεις έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον της.

Στην περίπτωση που αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά ακριβά εστιατόρια και ξεχωριστές εμπειρίες που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στη σύντροφο σου, μην ανησυχείς γιατί δεν χρειάζεται να το κάνεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ανέξοδα και να εντυπωσιάσουν το ίδιο τη σύντροφο σου.

Όταν η σχέση σου έχει γίνει βαρετή ίσως νιώσεις ότι ενδεχομένως θα πρέπει να δώσεις ένα τέλος ώστε να κάνεις νέα σχέση που θα είναι πιο συναρπαστική, αλλά αυτός είναι ο εύκολος δρόμος και μια προσωρινή λύση. Εάν συνεχίσεις με το ίδιο μοτίβο στη νέα σου σχέση, σίγουρα θα καταλήξεις στην ίδια δύσκολη κατάσταση μήνες ή χρόνια αργότερα.

Η ποικιλία στη σχέση και το να κάνεις συνεχώς νέα πράγματα είναι το κλειδί για να αποφευχθεί η πλήξη και να διασφαλίσεις ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο. Προσπάθησε να δημιουργήσεις τη σχέση των ονείρων σου και μην μένεις σε μια σχέση που είναι λιγότερο καλή και δεν σε ικανοποιεί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!