Σχέσεις στον καιρό της Καραντίνας - Men's Bible

Σχέσεις στον καιρό της Καραντίνας

Σχέσεις στον καιρό της Καραντίνας

Είτε ήθελες, είτε δεν ήθελες, οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως είναι γεγονός. Αυτή την περίοδο, εν μέσω καραντίνας, δεν είναι πιο επίκαιρο το θέμα των σχέσεων εξ’ αποστάσεως.

Είμαι τύπος που γουστάρω το από κοντά. Ανέκαθεν πίστευα ότι η απόσταση μπορεί να σκοτώσει μία σχέση και εξακολουθώ να το πιστεύω. Έχω κάνει ελάχιστες τέτοιες σχέσεις και μπορώ να ομολογήσω ότι δεν είχα καθόλου όρεξη. Προτιμώ να βλέπω την κοπέλα μου ζωντανά, εδώ δίπλα μου και όχι από κάποια οθόνη και ενώ ξέρω ότι είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μία σχέση απαιτεί εγγύτητα, επαφή και σύνδεση και η απόσταση δεν μπορεί να παρέχει τα δύο από τα τρία.

Ωστόσο, ζούμε σε περίεργους καιρούς και για το επόμενο διάστημα, που ελπίζουμε να είναι μικρό,θα είμαστε σε καθεστώς καραντίνας. Η εξ’ αποστάσεως επικοινωνία με την κοπέλα που μας ενδιαφέρει ίσως είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να την βλέπουμε. Οπότε, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι, στο επόμενο διάστημα του ενάμιση μήνα, να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα ανάμεσά μας, για να μην σβήσει άδοξα στο βωμό του ιού και του υποχρεωτικού κατ’ οίκον περιορισμού.

Πριν αναλύσουμε περισσότερο το τι μπορείς να κάνεις, να πούμε ότι το ίδιο θα ίσχυε σε οποιαδήποτε κατάσταση θα μας υποχρέωνε να μην βλέπουμε την κοπέλα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω έχουν αξία και μετά την συγκεκριμένη κρίση.

Το internet σώζει τις σχέσεις εν μέσω καραντίνας

Να λες καλά που η τεχνολογία έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Πριν από τριάντα χρόνια, η εξ’ αποστάσεως σχέση δεν είχε και πολλές ελπίδες χωρίς το ίντερνετ να την υποστηρίζει. Skype, Viber, Messenger, Zoom, WhatsApp, Telegram. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν, για να επικοινωνείς γραπτώς αλλά και μέσω βίντεο με την κοπέλα σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Κάποιες προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και έχουν καλύτερη υποδομή, άλλες προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην επικοινωνία. Μία σύντομη έρευνα στο τι υπάρχει διαθέσιμο θα σε βοηθήσει να διαλέξεις αν είσαι τόσο απαιτητικός, αλλιώς όλες προσφέρουν τα βασικά.Σχέσεις στον καιρό της Καραντίνας

Κατα τη διάρκεια της καραντίνας κρατήστε πρόγραμμα

Όπως και με μια κανονική σχέση, είναι απαραίτητο να κρατήσετε πρόγραμμα στο πότε θα μιλάτε. Το ότι υπάρχουν social media και διαθέσιμες εφαρμογές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε 24 ώρες το 24ωρο πάνω από το messenger.

Βρείτε μία κοινή ελεύθερη ώρα στην οποία θα συναντιέστε διαδικτυακά και θα μιλάτε. Αυτό μπορεί να γίνει πιο δύσκολο όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ώρας. Στην τωρινή μας κατάσταση, το πιο πιθανό είναι να είστε δέκα λεπτά απόσταση με το αυτοκίνητο.

Μην το παρακάνετε

Δεν έχει νόημα να κλείνετε δίωρα και τρίωρα στο τηλέφωνο. Ειδικά όταν είστε τόσο μακριά, από ένα σημείο κι έπειτα, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε τι άλλο να συζητήσετε και οι κουβέντα σας να καταλήξει στο «Πωωωω, μου λείπεις λέμε», «Άντε να περάσει ο καιρός να ειδωθούμε από κοντά», «Πόσο θα ήθελα να ήσουν εδώ», «Θυμάσαι εκείνη την φορά που είχαμε περάσει τέλεια;»

Το αποτέλεσμα θα είναι να κλείνετε το τηλέφωνο έχοντας αυτή την αίσθηση της έλλειψης και του κενού. Καλύτερα να το κλείνετε πριν φτάσετε σε αυτό το σημείο γιατί αλλιώς θα φτάσετε στο σημείο να συσχετίσετε την επικοινωνία σας με αρνητικά συναισθήματα, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να μην θέλετε να μιλήσετε μαζί.

Είσαι σε σχέση εξ’αποστάσεως; Υπάρχουν λύσεις

Βάλτε ποικιλία στην επικοινωνία σας

Συζητήστε όλα όσα θα συζητούσατε κι από κοντά. Τα νέα από το γραφείο ή την σχολή ή αποφάσεις που πρέπει να πάρετε. Στην τωρινή κατάσταση, και εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε κάτι από αυτά, κάντε πράγματα μαζί.

Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι θα σας δώσει άπλετο ελεύθερο χρόνο. Εκμεταλλευτείτε τον και κάντε κάτι μαζί με την σύντροφό σας. Δείτε μία ταινία μαζί (αλλά από μακριά), κάντε ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε κάτι που σας ενδιαφέρει και τους δύο. Αν θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί, κάντε το εποικοδομητικά. Αυτό μπορεί να αναιρεί το «μην το παρακάνετε» αλλά θα είναι για συγκεκριμένο σκοπό που θα ενισχύσει το μεταξύ σας δέσιμο, οπότε δεν είναι κακό.

Τέλος, μην ξεχνάμε το cybersex. Αν η σχέση σας είναι ολοκληρωμένη, τότε είναι κι αυτό κομμάτι της μεταξύ σας επικοινωνίας. Βρείτε έναν τρόπο που να είναι βολικός και για τους δύο και αφεθείτε σε αυτή την απόλαυση. Πειραματιστείτε, πρωτοτυπήστε και δοκιμάστε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα σας φαινόντουσαν περίεργα. Είπαμε, οι δύσκολοι καιροί, απαιτούν ιδιαίτερες λύσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!