Δεν ξέρω τι να πω σε μια γυναίκα στο Φλερτ... - Men's Bible

Δεν ξέρω τι να πω σε μια γυναίκα στο Φλερτ…

Δεν ξέρω τι να πω στο Φλερτ...

Όταν έκανα τα πρώτα βήματα μου στο φλερτ, θυμάμαι πως η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούσα ήταν πως θεωρούσα ότι δεν ξέρω τι να πω. Απέφευγα να φλερτάρω όσες μου άρεσαν ή έφευγα απογοητευμένος όταν έβλεπα πως εκείνη δε συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση.

Η σιωπή και η αμηχανία ήταν η κατάσταση που ήθελα να αποφύγω περισσότερο καθώς θεωρούσα πως αν εκείνη δε συμμετέχει ενεργά αυτό σημαίνει κάτι για μένα, πως δεν είμαι ενδιαφέρων τύπος.

Πόσο λάθος έκανα…

Το “ δεν ξέρω τι να πω ” είναι μια από τις συνηθέστερες σκέψεις και κυρίαρχες δικαιολογίες που περνά από το μυαλό πολλών αντρών όταν θέλουν να φλερτάρουν. Πρόκειται όμως για μια εξαιρετικά καμουφλαρισμένη παγίδα. Μια παγίδα η οποία τους αποτρέπει να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές, να γνωρίσουν ενδιαφέροντες ανθρώπους και να κάνουν έρωτα με όμορφες γυναίκες.

Η ρίζα του κακού είναι ο ασπρόμαυρος τρόπος σκέψης με τον οποίο προσεγγίζουν την συγκεκριμένη κατάσταση. Στην πραγματικότητα δεν είναι ότι δεν έχουν τι να πουν, όλοι έχουμε πράγματα να πούμε.

Απλά δε θέλουν να νιώσουν ότι απορρίπτονται. Θέλουν αυτό που θα της πουν να έχει επιτυχία 100%, κάτι που δε γίνεται. Αυτό είναι κάτι που πρέπει πρώτα να αποδεχτείς αν θες να γίνεις καλός με τις γυναίκες.

Από την άλλη, όταν μια γυναίκα δε μιλάει πολύ δε σημαίνει και ότι αδιαφορεί. Οι γυναίκες έχουν τη φήμη του πολυλογά, αλλά στην αρχή του φλερτ είναι δουλειά του άντρα να αναλάβει την ευθύνη και το βάρος της κουβέντας.

Σκοπός είναι να τη βοηθήσει να συνθέσει στο μυαλό της τα κομμάτια του παζλ και να ενώσει μια εικόνα πριν εκείνη επενδύσει σε μια κουβέντα μαζί του. Μια καλή αναλογία είναι η γνωστή αρχή Pareto 80-20.

Αντί λοιπόν να αποθαρρύνεσαι όταν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις τι να πεις και όταν δε τη βλέπεις να συμμετέχει, έχε στο νου σου ότι είναι ευθύνη σου να προσφέρεις το 80% της κουβέντας στην αρχή.Δεν ξέρω τι να πω στο Φλερτ...

Πως θα το κάνεις αυτό;

Χρησιμοποίησε περισσότερες δηλώσεις

Αν σου έχει τύχει να μιλήσεις με κάποιον ο οποίος σου κάνει συνεχώς ερωτήσεις θα ξέρεις πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει αυτό. Το θέμα με τις συζητήσεις τύπου συνέντευξης είναι πώς όταν κάνεις πολλές ερωτήσεις ζητάς στην ουσία από τον άλλο να προσφέρει και να επενδύει συνεχεία στην κουβέντα χωρίς να δίνεις εσύ πολλά.

Αντιθέτως όταν κάνεις δηλώσεις, εσύ είσαι αυτός που προσφέρει και εισάγει νέα θέματα για συζήτηση που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον του συνομιλητή σου. Βρες ερεθίσματα από το περιβάλλον σου, παρατήρησε κάτι πάνω της ή σχολίασε δημοφιλή θέματα από την επικαιρότητα που σε ενδιαφέρουν και έχουν σχέση με την ποπ κουλτούρα.

Δείξε πως είσαι άντρας σκεπτόμενος με γνώμη και άποψη για τα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, όπως λέμε πάντα και στα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα, ακόμα και αν δε μοιράζεστε ακριβώς τις ίδιες απόψεις, ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους άνδρες και μένεις στο μυαλό της.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις με επιτυχία; Δες εδώ

Πες ιστορίες

Αν παρατηρήσεις οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ιστορίες συνεχώς. Θα μιλήσουν για εκείνη τη φορά που πήγανε στο πιο ξεχασμένο μπαρ της Ζακύνθου, για εκείνη την αναταραχή στο γραφείο ή για τη βόλτα που έκαναν με τις μηχανές το Σαββατοκύριακο.

Στην ουσία η βασική μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε ως άνθρωποι για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας είναι η αφήγηση ιστοριών.

Και ένας από τους βασικούς λόγους που πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν έχει καλές κοινωνικές δεξιότητες, οφείλεται στο ότι δεν αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του.

Συνήθως αυτό γίνεται γιατί πιστεύει πώς τα γεγονότα στη ζωή του δεν είναι ενδιαφέροντα αλλά αυτό είναι λάθος. Δε χρειάζεται κάποιο γεγονός-υπερπαραγωγή. Το ενδιαφέρον σε μια ιστορία δε βρίσκεται στο γεγονός αλλά στον τρόπο που τη λες.

Σκέψου λοιπόν 2-3 φάσεις από τη ζωή σου. Γεγονότα από τα χόμπι σου, τις διακοπές σου ή στιγμές με τους φίλους σου και την οικογένεια σου. Μάθε να τα αφηγείσαι σα να λες μια ιστορία και την επόμενη φορά που θα φλερτάρεις εισήγαγε τα στην κουβέντα. Θα δεις ότι με αυτόν τον τρόπο γεμίζεις χρόνο, εισάγεις νέα θέματα και τη βοηθάς να συνδεθεί μαζί σου και να μοιραστεί παρόμοιες εμπειρίες που μπορεί να έχει ζήσει.

Η μεγάλη δυσκολία στο φλερτ είναι πάντα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Να απελευθερωθούμε από τα δεσμά, τις  πεποιθήσεις μας και την κακή αυτοεικόνα που έχουμε και να ανακαλύψουμε τον γοητευτικό εαυτό που κρύβουμε μέσα μας.

Όπως ακριβώς ένας γλύπτης αφαιρεί στρώσεις από το μάρμαρο για να αποκαλυφθεί το άγαλμα, έτσι κι εσύ αν αφαιρέσεις το φίλτρο της τελειομανίας, αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφραστεί θα δεις ότι όχι μόνο δεν θα ξανασκεφτείς το “ δεν ξέρω τι να πω ”, αλλά θα καταλάβεις ότι είσαι πολύ ενδιαφέρων τύπος.

Και αν θες τη βοήθεια μας, για να μπορείς να την γοητεύεις, δες περισσότερα εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!