Μάθημα Φλερτ: Τα 5 Συμπεράσματα που έβγαλα ξεκινώντας να φλερτάρω - Men's Bible

Μάθημα Φλερτ: Τα 5 Συμπεράσματα που έβγαλα ξεκινώντας να φλερτάρω

μάθημα φλερτ

Τι σημαίνει για σένα μάθημα φλερτ;

Όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ, πέρασα (όπως ίσως κι εσύ) από όλα τα στάδια. Θυμάμαι που έβλεπα κοπέλες που μου άρεσαν και μου έδιναν και σημάδια να τους μιλήσω, αλλά εγώ στεκόμουν παγωμένος στη θέση μου. Ή ξεκινούσα μια συζήτηση και μετά τις πρώτες δύο τρεις κουβέντες δεν είχα τι να πω.

Λίγες εβδομάδες μετά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ασχοληθώ πιο δραστήρια. Δεν είχε νόημα να κάθομαι να περιμένω να γίνουν οι γνωριμίες από μόνες τους. Ούτε η τέλεια σύντροφος θα παρουσιαζόταν ως εκ του θαύματος στη ζωή μου.

Έτσι, αν και εσωστρεφής και ντροπαλός, ξεκίνησα να κοινωνικοποιούμαι περισσότερο, να βγαίνω έξω, να κάνω δραστηριότητες που μου έδιναν περισσότερες ευκαιρίες να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους;

Πως ήταν; Τρομακτικό. Κι αυτός ήταν ο λόγος που έπρεπε να το κάνω.

Κι επειδή ίσως είσαι και εσύ σε παρόμοια πορεία θέλω σήμερα να μοιραστώ μαζί σου 5 συμπεράσματα που έβγαλα, για να σου εξοικονομήσω χρόνο και κόπο.

Μάθημα Φλερτ 1: Το να νιώθεις άβολα δε θα σε σκοτώσει

Δεν θα εκπλαγείς που πια μου αρέσει να κάνω ντους με παγωμένο νερό. Επίσης έχω δοκιμάσει να κάνω standup. Και κάνω και ανηφορικά σπριντ (τα οποία μισώ). Τι κοινό έχουν όμως όλα αυτά;

5 δευτερόλεπτα προτού κάνεις οτιδήποτε από αυτά, φοβάσαι. Και είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα που είχα προτού μιλήσω σε κάποια κοπέλα για την πρώτη φορά.

Πες το άγχος, πες το ενθουσιασμό, πες το «πεταλούδες στο στομάχι». Έμεινα έκπληκτος όταν κατάλαβα ότι όλα αυτά είναι το ίδιο συναίσθημα. Και μόλις το αναγνωρίσεις και κατανοήσεις πως αποκρίνεσαι σε αυτό, έχεις και τον έλεγχό του.

Ας πούμε ότι θες να μιλήσεις σε μια κοπέλα για πρώτη φορά. Γίνεσαι νευρικός, η καρδιά σου ξεκινάει να χτυπάει πιο δυνατά, νιώθεις να ιδρώνεις.

Απλά σταμάτα. Πάρε μιαν ανάσα. Βγες λίγο από το σώμα σου. Οι δικαιολογίες που φτιάχνεις είναι όλες ψέματα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι χτυπούν κόκκινο οι άμυνες σου. Είναι το ίδιο συναίσθημα που έχεις προτού κάνεις μια βουτιά στη θάλασσα από ψηλά.

Με το να νιώσεις πιο άνετα με αυτό το συναίσθημα, μπορείς να το αναγνωρίσεις και πιο εύκολα. Και μπορείς να συνυπάρξεις μαζί του, δεν σε ελέγχει.

Μάλιστα όταν νιώθεις τέτοιο άγχος, μάλλον είναι σημάδι ότι είσαι στη σωστή κατεύθυνση. Απομυθοποιώντας για πάντα τον Φόβο Απόρριψης φοβάσαι μάθημα φλερτ

Μάθημα Φλερτ 2: Σταμάτα να φοβάσαι τη δράση

Αυτό ίσως σου φαίνεται πιο δύσκολο. Αλλά όταν πρόκειται να μιλήσω σε κάποια κοπέλα που μου αρέσει στο μπαρ κατάλαβα ότι δεν έχω κάτι να χάσω. (Φυσικά πρέπει να και έχει και αυτή διάθεση για φλερτ, αν δεν έχει την ευχαριστείς και φεύγεις προκειμένου να μη γίνεις πιεστικός).

Πάντα όμως ήμουν αρκετά νευρικός όταν επρόκειτο να ξεκινήσω μια συζήτηση, αλλά αυτός ο φόβος άρχισε να οπισθοχωρεί σε σύγκριση με το πόσο άσχημα ένιωθα για τον εαυτό μου αν δεν της μίλαγα.

Ή για να το πω αλλιώς, ας πούμε ότι υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλεις να κάνεις, όπως η γυμναστική. Όταν σκέφτομαι το να πάω στο γυμναστήριο, νιώθω κάποια αντίσταση μέσα μου. Το μυαλό μου μού λέει ότι είμαι κουρασμένος, ότι κάνει κρύο, οτιδήποτε. Βρίσκει δικαιολογίες δηλαδή.

Αυτό που συμβαίνει μετά έχει πολύ ενδιαφέρον.

Αν νιώθεις άσχημα επειδή δεν προπονήθηκες, οι πιθανότητες να πειστείς την επόμενη φορά να πας γυμναστήριο είναι πιο ψηλές.

Οπότε, όταν άρχισα να φοβάμαι περισσότερο το γεγονός ότι οίκτιρα τον εαυτό μου όταν δεν φλέρταρα, απ’ ότι τον φόβο απόρριψης, η διαδικασία έγινε πιο εύκολη.

Έτσι κατέληξα να είμαι πιο άνετος και λιγότερο ντροπαλός.

Μάθημα Φλερτ 3: Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται όταν δεν προσπαθείς

Στην αρχή, προσπαθούσα πολύ, πολύ σκληρά. Ήθελα να είμαι ελκυστικός, να εντυπωσιάζω με το «καλημέρα», να είμαι ακαταμάχητος και να βγαίνω πολλά πολλά ραντεβού. Έτσι σε κάθε φλερτ προσπαθούσα για το αποτέλεσμα.

Αυτό που έγινε σταδιακά όμως, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αφού ξεπέρασα την αρχική αδράνεια που με απέτρεπε από το να μιλάω με κοπέλες και αφού συνήθισα να διαχειρίζομαι το άγχος μου, άρχισα να μη νοιάζομαι για το αποτέλεσμα, αλλά να απολαμβάνω τη συζήτηση.

Δεν μιλούσα στις κοπέλες για να «καταφέρω» να βγούμε ραντεβού. Τους μιλούσα επειδή μου άρεσε να τις γνωρίσω.

Κι έτσι έγινε κάτι που δεν περίμενα: Οι ίδιες οι κοπέλες άρχισαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για εμένα, καθώς έβλεπαν ότι έχω αυτοπεποίθηση χωρίς να προσπαθώ. Και φυσικά με κάποιες από αυτές προχωρήσαμε και σε ραντεβού.

Θες να μπορείς να Φλερτάρεις με Σεβασμό και Άνεση; Μάθε περισσότερα

Μάθημα Φλερτ 4: Βγες εκεί έξω

Αυτή είναι μια πολύ απλή συμβουλή, αλλά σπάνια σου τη λένε. Χρειάζεται να αποτύχεις. Και για να αποτύχεις, χρειάζεται πρώτα να προσπαθήσεις, χρειάζεται πρώτα να βγεις εκεί έξω.

Διάβασέ το ξανά.

Και δεν εννοώ μόνο σε μπαρ. Εννοώ να λες περισσότερα «ναι» σε ευκαιρίες και προσκλήσεις που έχεις. Να αφήσεις για λίγο την βολική ρουτίνα που έχεις φτιάξει και να επαναδικτυωθείς με φίλους που έχεις χαθεί, να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο, να ξεκινήσεις δραστηριότητες που σε φέρνουν σε επαφή με ανθρώπους.

Μόνο έτσι θα μάθεις και μόνο έτσι θα έχεις ευκαιρίες για νέες γνωριμίες.

Μάθημα Φλερτ 5: Αυτό θα σου είναι χρήσιμο για την υπόλοιπη ζωή σου

Ξέρεις ότι για να μάθεις να μαγειρεύεις ένα ωραίο πιάτο, θα χρειαστεί κάποια επένδυση. Στην αρχή το φαγητό δεν θα σου βγαίνει τόσο καλό. Αλλά μόλις το κάνεις αρκετές φορές, τότε θα μπορείς να το κάνεις όποτε θες για τους φίλους σου με επιτυχία.

Το ίδιο ισχύει και για το φλερτ. Μπορεί να έκανες δύο μήνες για να μάθεις να κάνεις ενδιαφέρουσα κουβέντα, αλλά τρία χρόνια μετά έχεις ακόμα την ικανότητα αυτή που οφείλεται στους πρώτους δύο μήνες.

Παλιά δεν μπορούσα να μιλήσω σε άνθρωπο. Τώρα όταν είμαι σε μια καφετέρια μπορώ να ξεκινήσω μια άνετη κουβέντα με την κοπέλα που μου αρέσει. Αγχώνομαι; Μερικές φορές ναι. Αλλά δεν με πειράζει πια. Κι αυτό σημαίνει ότι είμαι στη σωστή κατεύθυνση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!