Ένας Χωρισμένος Πατέρας γράφει για το Φλερτ και τις Σχέσεις... - Men's Bible

Ένας Χωρισμένος Πατέρας γράφει για το Φλερτ και τις Σχέσεις…

Ένας Χωρισμένος Πατέρας γράφει για το Φλερτ και τις Σχέσεις...

Σήμερα σας παρουσιάζω ένα guest post, από έναν φίλο μου που είναι διαζευγμένος και χωρισμένος πατέρας. Και πιστεύω ότι, έχοντας πιάσει το νόημα της ζωής, τα γράφει πολύ ωραία.

Μετά το διαζύγιό μου και όντας χωρισμένος, βρήκα ότι το να ξαναρχίσω να βγαίνω και να φλερτάρω ήταν από τη μια συναρπαστικό και από την άλλη στενάχωρο. Αν και ήξερα πράγματα, είχα διαβάσει, βλέπετε, όλη τη σχετική …βιβλιογραφία περί φλερτ και ερωτικών προσεγγίσεων και τα συναφή, ωστόσο πέρασα μία περίοδο όπου οτιδήποτε κι αν εφάρμοζα δεν πετύχαινε με τίποτα.

Η αλήθεια ότι δεν με ενδιέφερε μόνο για να αλλάζω γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Ήθελα μάλλον να εξερευνήσω εγώ ποιος ήμουν, τί ήθελα, τι θα μπορούσα να προσφέρω σε μία σχέση και τι είδους γυναίκα επιθυμούσα να έρθει στη ζωή μου.

Ήθελα να βρω τον εαυτό μου επειδή αυτό δεν αφορούσε μονάχα στην προσωπική μου απόλαυση και ευτυχία. Βλέπετε, έχω κι έναν γιο. Ο γιος μου είναι ο εν δυνάμει κολλητός μου. Ό,τι αποφάσεις πάρω θα έχουν έτσι κι αλλιώς αντίκτυπο και σε αυτόν. Ό,τι χειρισμούς κάνω, καλούς ή στραβούς, θα τον παραδειγματίσουν, σωστά ή λανθασμένα.

Καθώς ξεκίνησα να γράφω σκεφτόμουν ότι ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με άλλους χωρισμένους άνδρες που αρχίζουν να ξαναφλερτάρουν. Αλλά τελικά ίσως να ταιριάζουν οι συμβουλές μου σε όλους τους ελεύθερους άνδρες, χωρίς να χρειάζεται να είσαι χωρισμένος για να με καταλάβεις.

Βασικά, έχω μάθει πέντε βασικά πράγματα.

1. Το να βρεις κάποια σε συμπληρώνει, δεν σε ορίζει

Αλλιώς: Να σε αγαπούν για αυτό που είσαι, όχι γιατί είσαι αυτό που θέλουν. Η πραγματική ευτυχία έρχεται όταν ανακαλύπτουμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας στην καλύτερη εκδοχή του.

Και όταν τον μοιραζόμαστε με κάποια που να μας αγαπάει ολοκληρωτικά. Που αγαπάει όλα όσα είμαστε και όλα όσα δεν είμαστε επίσης. Και εμείς από την άλλη πρέπει να καταλήξουμε ακριβώς τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε σε μία σχέση.

2. Μην επαναπαύεσαι

Το να βιαστείς να μπεις σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί πλήρως και δεν σου ταιριάζει είναι ό,τι χειρότερο. Ο γάμος συχνά βασίζεται σε τέτοιες ημιμέτριες επιλογές, ή συμφωνίες. Είναι αυτό που λέμε, εγώ έχω δεμένο το γάιδαρό μου.

Μην επαναπαύεσαι σε λιγότερα από όσα σου αξίζουν λοιπόν. Μην στερείς τον εαυτό σου από ό,τι μπορεί να σε περιμένει εκεί έξω. Πίστεψε πως το έπαθλο είσαι εσύ. Πίστεψε πως ο κόσμος είναι συναρπαστικός και γεμάτος πολλαπλές επιλογές, και πως συμμετέχεις κι εσύ στην πολυχρωμία και την ομορφιά του.

3. Πρόσεξε. Υπάρχουν γυναίκες που απλώς θέλουν να κατασταλάξουν κάπου ή/και να παντρευτούν, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για το άτομο απέναντί τους.

Μάθε να τους ξεχωρίζεις τέτοιους ανθρώπους. Μάθε να τους αναγνωρίζεις και να τους αποφεύγεις δια ροπάλου.

Αν η γυναίκα δεν έχει πρόβλημα που είσαι χωρισμένος γονιός, θα σκεφτεί πολύ φυσιολογικά ποια μπορεί να είναι η θέση της σε ένα μελλοντικό πλάνο ζωής στο πλευρό σου.

Πρέπει όμως και οι δυο να έχετε στο νου σας την ατομικότητά σας και την προσωπική σας απόλαυση, και όχι να τα διαγράφετε αυτά μόνο και μόνο για να μπείτε σε μία συμβίωση. Δεν υπάρχει κέρδος για κανέναν έτσι. Μάλλον απώλεια, και εκείνο που χάνετε είναι ο κάθε ένας ένα κομμάτι του εαυτού του.

Είμαι 50 χρονών: Φλερτ σε μεγάλη ηλικία. Γίνεται!

4. Να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις

Αν βρεθείς με κάποια που δεν ενδιαφέρεται να βρεθεί σε σχέση με άνθρωπο που είναι χωρισμένος και έχει ήδη παιδί, εντάξει. Μπορείς να δώσεις κάποιο χρόνο στο άτομο που σε ενδιαφέρει, να δεις αν μπορεί να ανταπεξέλθει, αν μπορεί να νιώσει άνετα στην ιδέα ενός παιδιού που δεν είναι δικό της. Αν όμως αυτό τραβήξει μήνες, τότε θα καταλήξετε σε τέλμα.

Αν δεις ότι όσο άβολα ένιωθε στους τρεις μήνες το ίδιο ακριβώς νιώθει και στους έξι, μην περιμένεις να αλλάξει κάτι. Να είσαι έτοιμος να κόψεις επικοινωνία αν χρειαστεί. Προφανώς το ταίρι σου είχε άλλες προσδοκίες από τη ζωή και τη σχέση της, και δεν μπορείς να το παλέψεις αυτό. Κοίτα να επενδύσεις αλλού τον χρόνο και την ενέργειά σου.

5. Ποτέ μην ξεχνάς τον ρόλο σου ως γονέας

Τελικά εκείνο που πάνω από όλα μετράει, μαζί με την προσωπική μας ευτυχία, είναι να θέτουμε ένα σωστό παράδειγμα για τα παιδιά μας. Αυτό σημαίνει να βρούμε κάποια που να μας σέβεται και να την σεβόμαστε, να μας αγαπά και να την αγαπάμε, και επίσης, κάποια που θα είναι πρόθυμη να αγκαλιάσει και το παιδί μας. Είναι κομμάτι δικό μας το παιδί μας. Όποια σταθεί στο πλευρό μας, καλά θα κάνει να το έχει αποδεχτεί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!