Οι Σωστοί Τρόποι για να κρατήσεις το Γάμο σου Ζωντανό - Men's Bible

Οι Σωστοί Τρόποι για να κρατήσεις το Γάμο σου Ζωντανό

Οι Σωστοί Τρόποι για να κρατήσεις το Γάμο σου Ζωντανό

Ο γάμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Κάθε σύντροφος μπορεί να υπάρξει και μόνος του, αυτό είναι σίγουρο, αλλά η σχέση αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα.

Αν οι δύο σύντροφοι αρχίσουν να είναι απόμακροι ο ένας από τον άλλο, ζουν παράλληλες ζωές (κι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν ζεις κάτω από την ίδια στέγη και κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι) και σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σχέση τους με ενέργεια, τότε αυτή θα μαραζώσει και σταδιακά θα πεθάνει.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό, κρατώντας την επαφή με τη γυναίκα σου και το αίσθημα εγγύτητας που είχατε όταν πρωτοξεκινήσατε.

Αυτό έχει να κάνει με το να ενδιαφέρεται ο ένας για τον κόσμο του άλλου, τις αμφιβολίες του, τα όνειρά του, τις ανησυχίες του, τους στόχους του κλπ. Έχει να κάνει με το να συζητάς πραγματικά με τον άλλο, και συχνά και σε βάθος.

Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία του να κρατάτε την ψυχική επαφή μεταξύ σας, ώστε να εξελίσσεστε και να μεγαλώνετε μαζί.

Είναι εύκολο να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό; Και ναι και όχι

Ίσως σου ακούγεται αρκετά απλό, ειδικά αν είσαι νέος, ξεκινάτε τώρα και δεν έχετε και πολλές ευθύνες. Όταν όμως τα επαγγελματικά δυσκολέψουν, έρθουν παιδιά και οι ρυθμοί ανέβουν, τότε γίνεται όλο και πιο εύκολο για τους συντρόφους να γίνουν απλά δύο συγκάτοικοι χωρίς ψυχική σύνδεση μεταξύ τους.

Σε μια πρόσφατη έρευνα, ερευνητές παρακολούθησαν τη ζωή κάποιων παντρεμένων ζευγαριών και συνειδητοποίησαν ότι αυτοί οι σύντροφοί τους είχαν 37 λεπτά συζήτησης μεταξύ τους την …εβδομάδα! Και ακόμα και αυτή η συζήτηση ως επί το πλείστον αφορούσε κυρίως δουλειές και αγγαρείες που έπρεπε να γίνουν.

Ξεκάθαρα λοιπόν κάτι τέτοιο δεν αρκεί για να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό. Για να το καταφέρεις θα πρέπει να βάλεις προτεραιότητα τη σύντροφό σου και της σχέση σας.

Να λοιπόν οι σωστοί τρόποι για να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό και την ψυχική επαφή ανάμεσά σας.

#1 Άσε στην άκρη το κινητό σου

Οκ, αυτό κανονικά θα ήταν αυτονόητο, αλλά τελικά στις μέρες μας δεν είναι. Είναι εύκολο να νιώσεις τόσο άνετα με την γυναίκα σου και να θεωρήσεις ότι οι κανόνες ευγενείας δεν ισχύουν μαζί της και ότι είναι οκ να τσεκάρεις το κινητό σου ενώ της μιλάς.

Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τους καλούς σου τρόπους μόνο με τους ξένους, αλλά και με την αγάπη της ζωής σου. Είναι δύσκολο να έχεις μια βαθιά και προσωπική συζήτηση όταν ο ένας από τους δυο σας τσεκάρει συνέχεια το instagram.

#2 Κρατήστε χρόνο αργά το βράδυ

Πιθανότατα συζητάτε ήδη αποσπασματικά μέσα στην ημέρα όταν επιστρέφετε από τη δουλειά, όταν τρώτε, καθώς ετοιμάζετε τα παιδιά για ύπνο. Όπως όμως ξέρουν όσοι έχουν παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις έναν πλήρη διάλογο όταν τα μικρά σου το κάνουν δύσκολο. Πρόκειται για συνεχείς διακοπές.

Οπότε φρόντισε να διαθέτετε και οι δύο χρόνο αφού τα παιδιά πέσουν για ύπνο, ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε σαν άνθρωποι.

Μέσα στην ημέρα ο καθένας σας αντιμετώπισε τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις του καθώς ήταν στραμμένος «προς τα έξω». Μετά από αυτό, είναι σημαντικό το ζευγάρι να έρθει πάλι «προς τα μέσα» και να μοιραστεί τις εμπειρίες του. Με αυτό τον τρόπο διαχειρίζεται καλύτερα ο καθένας τα εξωτερικά άγχη του, ηρεμεί και δεν αφήνει να βαρύνουν αυτά τη σχέση.

#3 Δείχνε κατανόηση και υποστήριξη

Μερικές φορές οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν και κάποια γκρίνια από τη μία ή την άλλη πλευρά για το τι έγινε μέσα στην ημέρα, στη δουλειά κλπ. Άκου τις δυσκολίες της με προσοχή για να νιώσει ότι την στηρίζεις.

Μην προσπερνάς τις έγνοιες της, δείξε την συμπόνια σου και έκφρασε την στήριξη σου. Θυμήσου, ότι είστε οι δυο σας απέναντι στον κόσμο.

#4 Κάνε ανοικτές ερωτήσεις

Αντί απλά να ρωτάς «Πως ήταν η μέρα σου;» και μετά, αφού σου απαντήσει λακωνικά, να αφήνεις τη συζήτηση να ξεθωριάσει, συνέχισε με κάποιες ερωτήσεις ανοικτού τύπου.

Όπως: Ποιο ήταν το αγαπημένο σου μέρος της βραδιάς; Γιατί πιστεύεις αγχώθηκες τόσο πολύ; Πως πιστεύεις ότι θα πάει αυτό το project; Πως αντέδρασε η προϊσταμένη όταν της είπες το Χ; Διάβασες τίποτα ενδιαφέρον;

#5 Ψάξε για ενδιαφέροντα θέματα που φέρνουν «αέρα» στη σχέση

Μερικές φορές όντως συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα στη δουλειά ή στο σπίτι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότερες ημέρες είναι απλά συνηθισμένες και κάπως βαρετές.

Και παρ’ όλα αυτά τα ζευγάρια παραπονιούνται ότι δεν μιλούν για τίποτα άλλο παρά για τη δουλειά και τα παιδιά τους, λες και τα συναρπαστικά και ενδιαφέροντα θέματα θα πέσουν μόνα τους από τον ουρανό.

Αυτό όμως δεν γίνεται. Αντίθετα αν θες να έχεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τη γυναίκα σου πρέπει να ψάξεις για ενδιαφέροντα θέματα που ανάβουν την κουβέντα. Μπορείς να αναφέρεις κάποιο ενδιαφέρον θέμα που διάβασες σε κάποιο site (ή εφημερίδα) και να το σχολιάσετε.

Δεν υπάρχει λόγος απλά να κάθεστε και να κοιτιέστε κατά τα γεύματά σου, χρειάζεται απλά λίγη προσπάθεια και από τους δυο σας για να έχετε και Ποιοτική Συζήτηση.

Θες να αναζωογονήσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

#6 Πείτε τα όνειρα σας και τους στόχους σας

Από καιρό σε καιρό είναι καλό να συζητάτε και τα όνειρα που έχετε για τη ζωή σας. Το να μαθαίνεις πως βλέπει τη ζωή και το τι θέλει από αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο για να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό.

Σας δίνει την ευκαιρία να καταλάβετε καλύτερα ο καθένας τις ανάγκες και τους στόχους του άλλου και να συζητήσετε πως μπορείτε να δουλέψετε μαζί για να τους κάνετε πραγματικότητα. Οι Σωστοί Τρόποι για να κρατήσεις το Γάμο σου Ζωντανό

#7 Έχετε τακτικά ραντεβού

Αυτό σίγουρα το έχεις διαβάσει σε όλους τους lifestyle οδηγούς. Και ενώ από μόνα τους τα ραντεβού δεν θα σώσουν το γάμο σου, αν πρακτικά δεν επικοινωνείτε ουσιαστικά όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό και να τον ενισχύσεις.

Προσπάθησε να έχετε λοιπόν τακτικά ραντεβού οι δυο σας (χωρίς φίλους) και να κάνετε νέα πράγματα, τα οποία θα βοηθούν να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα.

Έχετε κατά νου ότι αυτά τα ραντεβού δεν χρειάζεται να είναι γκλάμουρους ή ακριβά. Μπορεί να είναι απλές βόλτες (ή και δραστηριότητες εντός σπιτιού) που βοηθούν στο να περάσετε χρόνο μαζί.

#8 Κάντε μια ετήσια απόδραση

Μια καλή παράδοση που έχουν πολλά ζευγάρια και θα σε βοηθήσει κι εσένα να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό είναι να κάνετε μια εκδρομή οι δυο σας κάθε χρονιά, χωρίς τα παιδιά. Αυτό βέβαια ίσως θέλει καλή οργάνωση και να μην είναι πάντα εύκολο.

Το να πάτε σε ένα νέο μέρος, να χαλαρώσετε μαζί, να συζητήσετε για καλά και κακά πράγματα που έγιναν και να ξανασυνδεθείτε θα σας βοηθήσει πολύ σε ότι φάση κι αν είστε.

Ωστόσο, όπως καταλαβαίνεις το σημαντικό για να κρατήσεις το γάμο σου ζωντανό δεν βρίσκεται τόσο στη μία εκδρομή ή στο ένα ραντεβού, όσο στο να ασχολείστε και οι δύο ενεργά με τη σχέση σας και να την τροφοδοτείτε με «καύσιμα».

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!