Μήπως η σχέση σου είναι καλύτερη από όσο νομίζεις; - Men's Bible

Μήπως η σχέση σου είναι καλύτερη από όσο νομίζεις;

Μήπως η σχέση σου είναι καλύτερη από όσο νομίζεις;

Ξέρω, η βασική σου απορία είναι: «Μα αν δεν ήταν καλή η σχέση μου, δεν θα το ήξερα;» Θα ήθελα να σου πω πως ναι, αλλά από ότι φαίνεται, πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι η σχέση του είναι καλύτερη από ότι νόμιζε.

Εδώ είναι το περίεργο της κατάστασης. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να συγκρίνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, με εκείνη άλλων ανθρώπων.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλοι συγκρίνουν την κατάστασή τους με άλλες καλύτερες καταστάσεις. Αντί, λοιπόν, να εκτιμούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, την κατακρίνουν γιατί θεωρούν ότι έχει προβλήματα που, όμως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχει «ένταση»

Υπάρχει η γενικότερη τάση να παρεξηγείται αυτό. Πολλοί πιστεύουν ότι εφόσον η σχέση τους δεν έχει ένταση, έχει κάνει «κοιλιά» ή ότι έχει ξεθυμάνει. Το βασικό λάθος εδώ είναι ότι συγκρίνουν με βάση την αρχή της σχέσης, που όντως υπήρχε μεγαλύτερος ενθουσιασμός.

Σκέψου το λιγάκι όμως. Θα μπορούσε μία σχέση να είναι σε μόνιμη ένταση; Πως θα ήταν αν κάθε μέρα ήταν συγκλονιστική, καταπληκτική και διαφορετική; Ακόμα κι αν μπορούσες να αντέξεις σε κάτι τέτοιο, μετά από κάποιο διάστημα θα σου φαινόταν φυσιολογικό.

Οι περισσότεροι από μας, στην αρχή μίας σχέσης, έχουμε την τάση να δίνουμε πάνω από το 100% του εαυτού μας γιατί θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει καλύτερη. Αυτό, όπως είναι αναμενόμενο θα μας εξαντλήσει και από ένα σημείο κι έπειτα, θα θέλουμε να χαλαρώσουμε.

Όταν το κάνουμε αυτό, τότε μπορεί να φανεί σαν αδιαφορία ή βαρεμάρα. Το ίδιο, λοιπόν, μπορεί να συμβεί και από την πλευρά της κοπέλας. Αν δώσει παραπάνω από όσο αντέχει, κάποια στιγμή θα χαλαρώσει και τότε θα αισθανθούμε ότι δεν μας θέλει πια.

Μη μπερδεύεσαι λοιπόν. Έλλειψη έντασης δε σημαίνει απαραίτητα αδιαφορία.Μήπως η σχέση σου είναι καλύτερη από όσο νομίζεις;

Υπάρχουν διαφωνίες;

Αυτή είναι άλλη μία παρεξηγημένη κατάσταση. Πολλές φορές, ο κόσμος μπερδεύεται και θεωρεί ότι εφόσον δεν υπάρχουν διαφωνίες, τότε η σχέση προχωράει καλά. Αντίστοιχα, θεωρούν ότι αν υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες, τότε η σχέση έχει πρόβλημα.

Κι εδώ μπορεί να ισχύει το αντίθετο όμως. Αν σε μία σχέση δεν υπάρχουν καθόλου εντάσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει αδιαφορία. Στο παρελθόν έχω συναντήσει πολλά ζευγάρια που ενώ φαινομενικά τα πήγαιναν πολύ καλά, σε μικρό χρονικό διάστημα χώρισαν και όλοι αναρωτιόντουσαν τι μπορεί να πήγε στραβά.

Από την άλλη, δε γίνεται να υπάρχει σχέση και να μην προκύψουν διαφωνίες. Όσο χτίζεται μία σχέση, τόσο θα προκύπτουν θέματα που χρειάζονται διευθέτηση και καταστάσεις στις οποίες οι δικές σου απόψεις και αυτές της κοπέλας σου θα είναι διαφορετικές, οπότε θα χρειάζονται συζήτηση.

Για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου, δες εδώ

Το σεξ είναι μέτριο

Εντάξει, εδώ το θέμα είναι πιο πολύπλοκο και πολύπλευρο. Αν με ρωτήσεις, θεωρώ ότι το σεξ παίζει μεγάλο ρόλο σε μία σχέση. Αν στη σχέση δεν υπάρχει σεξ, τότε απλά μιλάμε απλά για φιλική συγκατοίκηση.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που η ερωτική τους συνεύρεση περιορίζεται σε ελάχιστο αριθμό μέσα στο μήνα. Εκεί ίσως να πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούν τι ακριβώς κάνουν σε αυτή τη σχέση.

Το σίγουρο είναι ότι η ερωτική σου σύντροφος πρέπει να είναι αυτό ακριβώς, ερωτική. Κακά τα ψέματα, με την πάροδο των χρόνων, είναι φυσικό κι επόμενο να μειωθεί η ερωτική διάθεση. Είναι, όμως, άλλο θέμα να μειωθεί και άλλο να είναι ανύπαρκτη.

Αν το σεξ έχει μειωθεί σε ένταση ή χρόνο, αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυτείς και θα αφεθείς στην κατάσταση. Μπορείς να φροντίζεις έτσι ώστε να δημιουργείς καταστάσεις που θα τονώνουν την ερωτική σας ζωή, θα κρατάνε το ενδιαφέρον σας αμείωτο και η σχέση σας να γίνεται καλύτερη σταδιακά.

Κι εδώ όμως, δεν σημαίνει ότι η σχέση σας είναι κακή ή αδιάφορη, αλλά ότι αλλάζει μορφή. Αντί να αφεθείς σε αυτή την αλλαγή, μπορείς να κάνεις κινήσεις για να κρατήσεις το ενδιαφέρον σου αμείωτο.

Αν το καλοσκεφτείς και αναλύσεις τα παραπάνω δεδομένα, ίσως διαπιστώσεις ότι η σχέση σου είναι καλύτερη από ότι πίστευες και ότι απλά έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά και αντί να συγκρίνεις τη σχέση σου με άλλες σχέσεις, είναι προτιμότερο να αφιερώσεις το χρόνο σου στο να την καλυτερέψεις και να την κάνεις πιο ενδιαφέρουσα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!