Πώς να Εντυπωσιάσεις τους Γονείς της - Men's Bible

Πώς να Εντυπωσιάσεις τους Γονείς της

Πώς να Εντυπωσιάσεις τους Γονείς της

Προσκλήθηκες να γνωρίσεις τους γονείς της κοπέλας σου.

Η σχέση σας προχωράει καλά, είσαι ευχαριστημένος και εσύ και αυτή και είναι καιρός να γνωρίσεις και το περιβάλλον της. Και είναι φυσικό να θες να εντυπωσιάσεις τους γονείς της και να τους κάνεις να σε συμπαθήσουν, όσο σε συμπαθεί και η κόρη τους.

Γνωρίζοντας από πριν πώς να προετοιμαστείς για αυτή τη σημαντική περίσταση, όπως και τι να πεις και πώς να φερθείς, θα μπορέσεις να τους εντυπωσιάσεις και να φύγεις από το σπίτι τους ξέροντας ότι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για εσένα.

Μην πας απροετοίμαστος, μάθε για αυτούς από πριν

Δίνουμε πολύ χρόνο να ετοιμαστούμε για κάθε job interview, να ψάξουμε δεδομένα για την εταιρία, να μάθουμε τι ακριβώς ζητούν αλλά και το πώς θα πλασάρουμε τον εαυτό μας, ώστε να κάνει μια καλή εντύπωση. Με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε και την γνωριμία με τους γονείς της.

Ωστόσο δεν χρειάζεται να το πάρεις και πολύ σοβαρά. Στο κάτω – κάτω έχεις μια υπέροχη κοπέλα η οποία θέλει απλά να σε γνωρίσει στους δικούς της.

Τι είδους …έρευνα χρειάζεται εδώ λοιπόν; Απλά ρώτα την κοπέλα σου τι χρειάζεται να ξέρεις από πριν για τους γονείς της. Που εργάζονται; Τι χαρακτήρες είναι; Ποια είναι τα «κουμπιά» τους; Έχουν κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα;

Ερωτήσεις όπως αυτές θα σε βοηθήσουν να έχεις θέματα προς συζήτηση με τους γονείς της. Μπορούν επιπλέον να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πεις για εσένα αλλά και ποια θα είναι τα κοινά σας σημεία.

Ντύσου ανάλογα

Μπορεί να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Γλυκός, περιποιητικός και αξιόπιστος. Αλλά αν εμφανιστείς στην πρώτη σας συνάντηση με το ξεπλυμένο σου μπλουζάκι, πιθανότατα δεν βοηθάς τον εαυτό σου και δεν πρόκειται να τους εντυπωσιάσεις.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, κρινόμαστε καθημερινά για αυτό που φοράμε, καθώς το ντύσιμό μας δημιουργεί και τον «αέρα» που βγάζουμε. Και ενώ αυτό μπορεί (και καλά κάνει) να μην σε απασχολεί ιδιαίτερα τις άλλες μέρες, τώρα έχει νόημα να το σκεφτείς. Γνωρίζεις για πρώτη φορά τους γονείς της. Θες να τους «κερδίσεις». Και το να ντυθείς καθαρά και προσεγμένα αποτελεί μια καλή αρχή. Πώς να Εντυπωσιάσεις τους Γονείς της

Μην πας με άδεια χέρια

Είτε πρόκειται για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, είτε για ένα απλό γεύμα, χρειάζεται να φτάσεις με κάτι για τους γονείς της ή το σπίτι. Τα λουλούδια ή κάποιο φυτό σε γλάστρα ποτέ δεν αποτυγχάνουν να κάνουν καλή εντύπωση.

Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως ένα καλό κρασί ή γλυκά. Σε αυτή την περίπτωση όμως καλό είναι να έχεις μάθει από την κοπέλα σου τυχόν γούστα αλλά και διατροφικές συνήθειες των γονιών της.

Ωστόσο, έχε υπόψη πως δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις. Δεν χρειάζονται και λουλούδια και κρασί και γλυκά. Με αυτό τον τρόπο θα δείξεις ότι το παρα-προσπαθείς πολύ. Οπότε δεν χρειάζονται υπερβολές, απλά φρόντισε να μην πας με άδεια χέρια.

Κάνε καλή κουβέντα

Πρέπει να είσαι αυτός που ξεκινάει την κουβέντα ή αυτός που περιμένει να του μιλήσουν; Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο. Χρησιμοποίησε την κοινωνική νοημοσύνη σου για να κάνεις κουβέντα. Δεν χρειάζεται ούτε να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, ούτε να είσαι παθητικός.

Μίλα για τον εαυτό σου ευγενικά, ώστε να σε μάθουν καλύτερα, αλλά μετά κατεύθυνε τη συζήτηση πίσω σε αυτούς.

Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις προς συζήτηση κάτι που σου είπε η κοπέλα σου για αυτούς. Για παράδειγμα, μπορείς να αναφερθείς στον τόπο καταγωγής τους, στην εργασία τους ή στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και χόμπι τους.

Έτσι θα είναι πιο εύκολο να βρεις κοινά μεταξύ σας. Πχ ίσως στον πατέρα της να αρέσει το ψαροντούφεκο και σε εσένα το σερφ. Σε αυτή την περίπτωση και οι δύο μοιράζεστε παρόμοια αγάπη για τη θάλασσα και θα έχετε πράγματα να πείτε.

Τέλος, ισχύουν και εδώ οι βασικοί κανόνες συζήτησης: Μην διακόπτεις τους άλλους, μην μιλάς άσχημα και απόφυγε αμφιλεγόμενα θέματα που μπορεί να σας φέρουν σε κόντρα.

Θες να μπορείς να διαχειριστείς τις δυναμικές της σχέσης σου, αλλά και τους γονείς της; Επικοινώνησε μαζί μας

Έχε καλούς τρόπους

Το ξέρεις ότι οι πρώτες εντυπώσεις μένουν και δύσκολα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Όσες φορές κι αν συναντηθείς με τους γονείς της μετά την πρώτη φορά, πάντα θα σε θυμούνται όπως σε είδαν την πρώτη φορά. Οπότε φρόντισε να πας προετοιμασμένος για να κάνεις καλή εντύπωση.

Λίγοι έπαινοι και κομπλιμέντα πάντα βοηθούν σε τέτοιες κοινωνικές περιστάσεις. Πες λοιπόν ένα καλό λόγο για το σπίτι τους, το γεύμα, ακόμα και για την κοπέλα σου (την κόρη τους δηλαδή). Αυτές είναι ευγενικές κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις καλούς τρόπους και συμπεριφορά.

Αρκεί φυσικά να μην το παρακάνεις. Αν συνέχεια κάνεις κομπλιμέντα, θα δείξεις ότι πας να τους καλοπιάσεις υποκριτικά, κάτι που δεν βοηθάει.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, μίλα καθαρά. Κρύψε την όποια νευρικότητά σου και φρόντισε να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή δεν την αισθάνεσαι.

Στο τέλος της συνάντησής σας, φύγε με έναν θερμό αποχαιρετισμό. Πες τους ότι ήταν χαρά σου που τους γνώρισες. Μια σταθερή και ζεστή χειραψία και με τους δύο γονείς είναι τέλεια (εκτός αν η μαμά πάει για αγκαλιά, που κι αυτό είναι καλό σημάδι).

Ακολουθώντας τα παραπάνω και, κυριότερα από όλα, πιστεύοντας ο ίδιος στην αξία σου και στο ότι είσαι μια χαρά τύπος, θα κάνεις πολύ καλή πρώτη εντύπωση στους γονείς της και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τους εντυπωσιάσεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!