5 σημάδια ότι Πρέπει να την Χωρίσεις - Men's Bible

5 σημάδια ότι Πρέπει να την Χωρίσεις

5 σημάδια ότι πρέπει να την χωρίσεις

Πως καταλαβαίνεις αν η σχέση σου με τη σύντροφο σου έχει φτάσει στο τέλος της; Πως αντιλαμβάνεσαι αν πρέπει να την χωρίσεις;

Πολύς κόσμος μένει σε μια σχέση από συνήθεια ή από το φόβο της μοναξιάς, όμως αν η σχέση αυτή έχει κάνει τον κύκλο της και δεν αποτελεί πια πηγή χαράς και ικανοποίησης, τότε είναι καλύτερο και για τους δυο να χωρίσουν.

Όμως δεν είναι πάντα σαφές πότε συμβαίνει αυτό. Η σχέση που δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει και που δεν έχει μέλλον δεν είναι απαραίτητα μια σχέση γεμάτη τσακωμούς και δράματα.

Δε χρειάζεται να υπάρχουν κατακλυσμιαίες συγκρούσεις για να καταλάβεις πως με την κοπέλα δεν ταιριάζεις και πως αυτό που είχατε φτάνει στο τέλος του.

Υπάρχουν διάφορα άλλα σημάδια που θα σου αποκαλύψουν πως είναι ώρα να την χωρίσεις για να μπορέσει ο καθένας σας να προχωρήσει.

Φυσικά το κάθε ένα σημάδι από μόνο του δεν αποτελεί απόδειξη πως η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της (ίσως απλά να χρειάζεται κάτι που θα αναθερμάνει τα πράγματα μεταξύ σας). Αν όμως διαπιστώσεις πως συντρέχουν αρκετά από αυτά τότε είναι καλύτερο να μην συνεχίσετε μαζί.

5 Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να την χωρίσεις

#1 Ο χρόνους που περνάς μαζί της μοιάζει με αγγαρεία

Έχεις σταματήσει πλέον να απολαμβάνεις το χρόνο σου μαζί της. Οι έξοδοι σας, οι βόλτες σας, τα ραντεβού σας, μοιάζουν με αχρείαστες δεσμεύσεις χρόνου.

Χρόνου που θα μπορούσες να αφιερώσεις αλλού, σε κάποιο χόμπι σου, στην καριέρα σου ή στους φίλους σου.

Το να κάνετε πράγματα μαζί έχει αρχίσει να σου φαίνεται αγγαρεία, πράγμα που σημαίνει πως είτε προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί και νιώθεις πως δεν έχεις δικό σου χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου, είτε πως το ενδιαφέρον σου για εκείνη έχει ξεθυμάνει.

Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε είναι σημαντικό να το συστήσεις μαζί της. Αν όμως συμβαίνει το δεύτερο, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα να την χωρίσεις.Ζηλεύεις την Κοπέλα σου; Τι να Κάνεις, 5 σημάδια ότι πρέπει να την χωρίσεις

#2 Δεν θέλεις να κάνεις σεξ μαζί της

Δεύτερο πολύ σημαντικό σημάδι που δείχνει πως η σχέση σου μαζί της ίσως να μην έχει μέλλον, είναι το να μην θέλεις να κάνεις σεξ μαζί της. Έχεις σταματήσει να τη βλέπεις ερωτικά, να τη φαντασιώνεσαι και να την επιθυμείς.

Αυτό μπορεί να έχεις τις ρίζες του είτε στο γεγονός πως η καθημερινότητα σας δε σας αφήνει πολύ χρόνο και ενέργεια για ερωτικές περιπέτειες, είτε στο γεγονός πως η κοπέλα σου για διάφορους λόγους δε σε ελκύει πια.

Και στις δυο περιπτώσεις καλό θα ήταν να το συζητήσεις μαζί της και είτε να οργανωθείτε καλύτερα ώστε να σας μένει χρόνος και ενέργεια για σεξ, είτε απλά να της εκφράσεις τους προβληματισμούς σου.

Σε κάθε περίπτωση το να σταματήσει να σε ελκύει σεξουαλικά η σύντροφος σου, είναι μεν σημαντικό, ταυτόχρονα όμως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει.

#3 Τσακώνεστε συνέχεια και για ασήμαντες αφορμές

Η σχέση σας χαρακτηρίζεται από ατελείωτους καυγάδες. Μπορεί να μην είναι καυγάδες επικών διαστάσεων, μπορεί να μην σας ακούει όλο το τετράγωνο όταν τσακώνεστε, όμως διαφωνείτε πολύ περισσότερο απ’ όσο θα θέλατε και για ασήμαντες αφορμές.

Σε γενικές γραμμές οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες υπάρχουν σε κάθε σχέση και είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικές. Αν όμως τσακώνεστε πολύ πιο συχνά απ’ ότι αράζετε αγκαλιά στον καναπέ ή κάνετε κομπλιμέντα ο ένας στον άλλο, τότε η σχέση σας πιθανόν να σου αφήνει μια πικρία ή ένα παράπονο.

Όταν τα αρνητικά είναι περισσότερα απ’ τα θετικά, το συνολικό αποτύπωμα της σχέσης είναι και αυτό αρνητικό, με αποτέλεσμα να μην την απολαμβάνεις.

Και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να συζητήσεις μαζί με την κοπέλα σου και να διαπραγματευτείτε – συνεργαστείτε για να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη, εφ όσον θέλετε να συνεχίσετε μαζί.

Αν όμως δεις ότι η κουβέντα δεν βοηθάει ή έχεις πάρει την απόφαση μέσα σου πως δε θες να μείνεις άλλο σε αυτή τη σχέση, τότε καλύτερα να τη χωρίσεις.

#4 Έχετε αντικρουόμενους στόχους, αξίες και επιθυμίες

Το πάθος και η ερωτική έλξη είναι σημαντικά, όμως από μόνα τους δεν αρκούν για να κρατήσουν μακροπρόθεσμα δύο ανθρώπους ενωμένους. Χρειάζονται και άλλα πράγματα και πιο συγκεκριμένα, κοινές αξίες, στόχοι και επιθυμίες.

Ναι, προφανώς δε χρειάζεται να είστε εντελώς ίδιοι με την κοπέλα σου, όμως όσο μεγαλύτερη απόκλιση έχετε στα πιστεύω σας, στους στόχους σας και στις ανάγκες σας, τόσο περισσότερες τριβές και συγκρούσεις θα υπάρχουν στη σχέση σας.

Στην αρχή αυτές οι διαφορές δεν είναι εμφανείς, γιατί ο ενθουσιασμός και το ερωτικό πάθος επισκιάζουν τα πάντα.

Όσο όμως περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνεσαι πως το κενό ανάμεσα σε αυτά που θέλεις εσύ από τις σχέσεις και τη ζωή και σε αυτά που θέλει η κοπέλα σου, είναι μεγάλο και βαθύ, τόσο περισσότερο πρέπει να σκεφτείς το μέλλον σου μαζί της.

Δεν λέω ότι αυτές οι διαφορές δεν λύνονται. Με σωστή επικοινωνία και αμοιβαία κατανόηση όλα γίνονται. Όμως αν οι διαφορές είναι πολλές και σε πράγματα για τα οποία και οι δύο δεν θέλετε να κάνετε εκπτώσεις, τότε ίσως είναι καλύτερα να τραβήξετε χωριστούς δρόμους.

#5 Είναι χειριστική και δε σέβεται τα όρια σου

Το μεγαλύτερο σημάδι πως πρέπει να τη χωρίσεις είναι το να καταπατά διαρκώς τα όρια σου και το να λέει ψέματα ή να καταφεύγει διαρκώς στο συναίσθημα προκειμένου να σε χειριστεί.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν θέτεις με ωραίο και στρωτό τρόπο τα όρια σου ώστε να είναι σαφή και κατανοητά και βλέπεις ότι η σύντροφος σου δε σε υπολογίζει, τότε είναι καλύτερα να φύγεις.

Δεν υπάρχει λόγος να παραμένεις σε μια σχέση που απομυζεί την ενέργεια σου και καταποντίζει τη διάθεση σου. Όσο περισσότερο το καθυστερείς τόσο το χειρότερο για εσένα.

Άλλωστε, δεν είναι κακό ούτε λάθος να χωρίζεις έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν ταιριάζεις και δεν είσαι ευτυχισμένος μαζί του. Οι σχέσεις πρέπει να εμπλουτίζουν τη ζωή μας, όχι να συνεισφέρουν στη δυστυχία μας.

Ναι, σίγουρα χρειάζεται δουλειά και κόπος για χτιστεί μια ποιοτική και υγιής σχέση. Θα κάνεις υποχωρήσεις, θα διαπραγματευτείς, θα επενδύσεις χρόνο και ενέργεια στη σύντροφο σου και στη σχέση σου.

Όμως αν βλέπεις πως τα σημάδια λένε ότι η σχέση αυτή δεν τσουλάει, δεν είναι λάθος να το λήξεις. Ίσα ίσα, ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να γίνει και για τους δύο σας.

Θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου και να την κάνεις καλύτερη; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!