Ερωτική Επαφή. Απλή διαδικασία ή κάτι παραπάνω; - Men's Bible

Ερωτική Επαφή. Απλή διαδικασία ή κάτι παραπάνω;

Ερωτική επαφή. Απλή διαδικασία ή κάτι παραπάνω;

Μιλώντας κατά καιρούς με διάφορους άντρες, ακούω διάφορες απόψεις για το τί σημαίνει ερωτική επαφή και τί σημασία έχει στη ζωή τους καθενός.

Έχεις αναρωτηθεί πραγματικά τί σημαίνει για εσένα ερωτική επαφή; Είναι μία απλή διαδικασία που περιλαμβάνει δύο άτομα (ή κάποιες φορές και παραπάνω) ή μήπως είναι κάτι περισσότερο; Όταν είσαι με μία γυναίκα κάνεις σεξ ή έρωτα; Και ποια η διαφορά αυτών των δύο;

Τί είναι η ερωτική επαφή;

Πολλές φορές ακούω από γυναίκες να μου λένε: «Αν δε γνωρίσω κάποιον καλά, δεν κάνω σεξ μαζί του». Η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια: «Μα αν δεν κάνεις σεξ μαζί του, πως θα τον γνωρίσεις καλύτερα;»

Την παραπάνω ατάκα έχω αρχίσει να την ακούω και από άντρες πλέον και πραγματικά μου προκαλεί προβληματισμό. Όχι γιατί θεωρώ δεδομένο ότι ένας άντρα θα έπρεπε να πέφτει με τα μούτρα στο σεξ, αλλά γιατί θεωρώ ότι η ερωτική επαφή είναι η πραγματική επικοινωνία με μία γυναίκα.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που το αναλύουμε αρκετά σε πιο προχωρημένα σεμινάρια μας (για να μάθεις περισσότερα, επικοινώνησε μαζί μου) και μου αρέσει το γεγονός ότι ρίχνουμε αρκετό φως σε ένα θέμα, που γενικά βρίσκεται στο «σκοτάδι». Ας αναφέρουμε κάποια πράγματα εδώ για να πάρεις μία ιδέα.

Σεξ σημαίνει επικοινωνία

Δε ξέρω αν έχεις δει ομιλίες του Osho ή αν έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο με τις διδαχές του. Ένα από τα μαθήματά του και στο οποίο συμφωνώ σχεδόν απόλυτα, είναι το γεγονός ότι η ερωτική επαφή είναι σύνδεση με αυτή που έχεις απέναντί σου.

Είναι η άνευ όρων παράδοση, όχι στο άλλο άτομο, αλλά στη διαδικασία. Χωρίς φόβους, χωρίς ενδοιασμούς, σε μία απόλυτη ένωση. Τώρα θα μου πεις, αν έχεις να κάνεις σεξ μερικούς μήνες ή χρόνια, το τελευταίο που σε νοιάζει είναι αυτό που αναφέρω παραπάνω.4 σημαντικές αλήθειες για το Σεξ, ερωτική επαφή

Γιατί έχεις τόσο καιρό να κάνεις σεξ;

Αυτή λοιπόν, είναι η επόμενη ερώτηση/ απορία μου. Ποιος είναι ο λόγος που έχουν περάσει έξι μήνες ή ένας χρόνος και ακόμα δεν έχεις κάνει σεξ;

Εντάξει, μπορώ να καταλάβω ότι ίσως δυσκολεύεσαι στο φλερτ, και είναι απολύτως κατανοητό αυτό. Ακόμα όμως κι αν δυσκολεύεσαι, δεν υπάρχει λόγος να περάσει τόσος καιρός χωρίς να έχεις ερωτική επαφή. Ακόμα και με δυσκολίες, να ξέρεις ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποια γυναίκα που σε θέλει. Οπότε, ερχόμαστε στην επόμενη ερώτηση.

Εσύ, θες τον εαυτό σου;

Και δεν το εννοώ ερωτικά. Αυτό που σε ρωτάω είναι αν είσαι καλά με τον εαυτό σου. Έχεις εσωτερική ισορροπία;

Αν υπάρχουν πράγματα που σε προβληματίζουν και που σου δημιουργούν δυσκολίες στη ζωή, τότε είναι αναμενόμενο να μην αισθάνεσαι άνετα.

Εφόσον δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου και να διαχειριστείς θέματα που σε δυσκολεύουν, πως περιμένεις να επικοινωνήσεις με ένα άλλο άτομο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να ενωθείς σωματικά και πνευματικά μαζί του;

Πραγματικά θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για αυτό το θέμα. Αν ξεκινούσα από κάπου, αυτό θα ήταν ο κοινωνικός προγραμματισμός. Μεγαλώνουμε σε ένα κλίμα που μας εκπαιδεύει να μην είμαστε αποτελεσματικοί σαν άντρες. Όλα τα αρχέγονα ένστικτα, συνήθειες και πρότυπα, καταρρίπτονται στο βωμό της κατανάλωσης και όχι μόνο.

Όταν λέω αρχέγονα ένστικτα, δεν εννοώ την εικόνα του Νεάντερνταλ με το ρόπαλο στο χέρι που κυνηγάει γυναίκες. Μιλάω για την εικόνα του άντρα ηγέτη, προστάτη, κυνηγού, που ξέρει να επιβιώνει σε κάθε κατάσταση και είναι κύριος του εαυτού του.

Πλέον πώς να τα πετύχεις αυτά αν τρέχεις στο Mall για τα ψώνια σου και δεν μπορείς να αλλάξεις μία ασφάλεια ή να μαγειρέψεις ένα αυγό;

Βλέπεις λοιπόν, ότι το θέμα είναι βαθύ και έχει να κάνει με την ίδια μας την ταυτότητα. Πολλοί εμπιστευόμαστε λάθος πρότυπα και καταλήγουμε ακόμα πιο μπερδεμένοι.

Τις προάλλες άκουσα κάποιον να μου λέει, ότι κάνει σεξ με όποια βρει μπροστά του, ακόμα κι αν δεν του αρέσει, μόνο και μόνο για να «γράψει νούμερα» και μετά αναρωτιόταν γιατί έχει προβλήματα στην σεξουαλική επαφή και στυτική δυσλειτουργία. Γιατί άραγε;

Κλείνοντας, απλά θα σε ρωτήσω κάτι απλό. Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε πως θα εμπιστευτείς κάποια άλλη; Πως θα βρεθείς ερωτικά μαζί της, χωρίς φόβους, χωρίς ενδοιασμούς με μόνο σκοπό την εξερεύνηση του κορμιού και του χαρακτήρα της;

Σκέψου το και περιμένω τις ερωτήσεις σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!