Στάση Ζωής: Γιατί είναι σημαντικό να είσαι Ξεκάθαρος με τον Εαυτό σου και με τους Άλλους - Men's Bible

Στάση Ζωής: Γιατί είναι σημαντικό να είσαι Ξεκάθαρος με τον Εαυτό σου και με τους Άλλους

Στάση Ζωής: Γιατί είναι σημαντικό να είσαι Ξεκάθαρος με τον Εαυτό σου και με τους Άλλους

Δεν θα ήθελες να είναι ξεκάθαρες οι συναναστροφές σου με τις γυναίκες; Δεν θα ήθελες να ξέρεις ακριβώς αν σε γουστάρει κάποια και πόσο, αντί να παιδεύεσαι να το διαπιστώσεις; Δε θα ήθελες να μην κυνηγάς τις φίλες της για να μάθεις αν σε θέλει; Εαν θες οι γυναίκες να είναι ξεκάθαρες απέναντι σου, τότε πρέπει  να είσαι και εσύ ξεκάθαρος απέναντι στις γυναίκες.

Δεν ξέρω πότε έπαψε να είναι σημαντική η ειλικρίνεια ή αν δεν ήταν ποτέ. Καθημερινά ακούω ιστορίες που με κάνουν να αναρωτιέμαι αν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει φλερτ ή σχέσεις.

Μεταξύ μας, δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα social media αλλά γενικότερα με τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο κόσμος. Βλέπεις έχουμε φτιάξει μία περίεργη εικόνα για το τι είναι η συναναστροφή μας με το άλλο φύλο.

Πρόσφατα διάβασα ένα ωραίο meme που έλεγε ότι οι σχέσεις πρέπει να υπάρχουν για να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και όχι δυσκολότερη. Συνεπώς, είτε διαλέγεις κάποια για να περάσεις μία νύχτα, είτε την διαλέγεις για να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου, πρέπει να είσαι ξεκάθαρος μαζί της και να διεκδικήσεις να είναι και εκείνη ξεκάθαρη μαζί σου.

Για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό, είναι απαραίτητο να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και γιατί το θέλεις.

Ξεκάθαρος με τον εαυτό σου: Ξέρεις τι θέλεις;

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό τους το τι θέλουμε από μία γυναίκα. Πολλές φορές τις προσεγγίζουμε μηχανικά, απλά και μόνο γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει. Οπότε ας τα βάλουμε σε μία σειρά.

Αν σκοπεύεις να προσεγγίσεις γυναίκες απλά και μόνο για να κοινωνικοποιηθείς, μην περιμένεις κάτι παραπάνω. Αν θέλεις να κάνεις σχέση με κάποια, τότε είναι και κάτι παραπάνω που πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου.Στάση Ζωής: Γιατί είναι σημαντικό να είσαι Ξεκάθαρος με τον Εαυτό σου και με τους Άλλους

Έχεις αρκετές εμπειρίες για να ξέρεις τι θέλεις;

Κάνε συνειδητά αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου. Έχεις αρκετές εμπειρίες με γυναίκες; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε δεν γίνεται να προσεγγίζεις γυναίκες σκεφτόμενος ότι θα τις κρατήσεις για να κάνεις σχέση.

Από την στιγμή που δεν έχεις αρκετές εμπειρίες και δεν αισθάνεσαι χορτάτος, θα βασανίζεσαι μέσα στη σχέση σου, κοιτώντας άλλες και πιθανότατα απιστώντας. Άρα, για να είσαι ξεκάθαρος, πάρε απόφαση ότι θα περάσεις κάποιο διάστημα που θα συλλέγεις εμπειρίες.

Αυτό σημαίνει ότι θα βγεις έξω, θα κοινωνικοποιηθείς, θα γνωρίσεις γυναίκες. Έτσι θα γεμίσεις εμπειρίες και ταυτόχρονα θα έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για αυτή που σε γεμίζει περισσότερο.

Καταλαβαίνω ότι η μοναξιά μπορεί να σε ζορίζει και ότι ο φόβος του να μείνεις μόνος να σε κάνει να πάρεις λάθος αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί αυτό να σε κρατήσει από το να κοινωνικοποιηθείς και να πειραματιστείς. Δεν γίνεται να γραπώνεσαι κάθε φορά από αυτή που γνωρίζεις και να το τραβάς από τα μαλλιά για να κάνεις σχέση, ενώ ξεκάθαρα δεν ταιριάζεις μαζί της.

Είσαι έτοιμος να γίνεις ο ελκυστικός άνδρας που προορίζεσαι να γίνεις; Δες εδώ

Ξεκάθαρος με τους άλλους: Το ψέμα δεν έχει θέση

Είναι τόσο ξεκάθαρο όσο το γράφω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεις ψέματα σε κάποια που γνώρισες και θέλεις να την κρατήσεις για κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να το αναλύσω λίγο περισσότερο αυτό.

Έχοντας αναφερθεί πάρα πολλές φορές στον κοινωνικό προγραμματισμό, βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετές περιοριστικές πεποιθήσεις στο θέμα του φλερτ.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι αν απλά φλερτάρουν και κάνουν σεξ με κάποιον, χωρίς να έχουν σχέση, θα χαρακτηριστούν ως εύκολες, φτηνές και πάει λέγοντας. Αυτό τις αναγκάζει να οριοθετήσουν το φλερτ στο πλαίσιο της δημιουργίας σχέσης.

Κατ’ επέκταση, αυτή η πίεση περνάει και στους άντρες που (λανθασμένα) αποφασίζουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι και να υποσχεθούν σχέση για να καταφέρουν να κάνουν σεξ με κάποια κοπέλα.

 

 

Αυτό είναι ένα μικρό μόνο παράδειγμα για το πώς η έλλειψη ειλικρίνειας μπορεί να επηρεάσει τις συναναστροφές σου με μία γυναίκα.

Πολλοί άντρες, λοιπόν, όταν συζητάμε μου λένε ότι αναγκάζονται να λειτουργήσουν κατά αυτόν τον τρόπο γιατί αυτό περιμένουν από αυτούς οι γυναίκες. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι ξεκάθαρος και ειλικρινής με τις προθέσεις σου. Φυσικά δεν εννοώ ότι πρέπει να προσεγγίζεις γυναίκες λέγοντας τους ότι τις θέλεις μόνο για σεξ αλλά ούτε και χρειάζεται να τάζεις σχέσεις και γάμους.

Η πιο απλή προσέγγιση στο θέμα είναι να αποκριθείς με άνεση όταν σε ρωτήσουν τι ψάχνεις από αυτές. «Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Θέλω να σε γνωρίσω και μετά να σου πω αν θέλω ή όχι σχέση». Αυτή είναι μία απλή, ξεκάθαρη απάντηση που δεν αφήνει κενά. Εξάλλου είναι, σε μεγάλο ποσοστό, αληθινή. Αν δεν γνωρίσεις κάποια καλά, πως θα προχωρήσεις σε κάτι πιο σοβαρό; Κάνε τις επιλογές σου συνειδητοποιημένα και πάνω απ’ όλα πάρε απόφαση ότι όλη η διαδικασία πρέπει να είναι ευχάριστη και όχι πιεστική.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!