Κακή αναπνοή: Αντιμετώπισέ την για πάντα - Men's Bible

Κακή αναπνοή: Αντιμετώπισέ την για πάντα

Κακή αναπνοή: Αντιμετώπισέ την για πάντα

Πας να μιλήσεις σε μια κοπέλα που σου αρέσει. Όμως με το που πλησιάζεις κοντά της και ανοίγεις το στόμα σου, εκείνη δυσανασχετεί και κάνει ένα βήμα πίσω. Γιατί; Άραγε φταίει ο τρόπος σου ή μήπως η αναπνοή σου μυρίζει άσχημα;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως στη φύση η οσμή παίζει ρόλο στην αναζήτηση συντρόφου. Πολλά ζώα χρησιμοποιούν την αίσθηση την όσφρησης όταν θέλουν να ζευγαρώσουν και φυσικά ο άνθρωπος δεν αποτελεί εξαίρεση. Γι’ αυτό άλλωστε και υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων, που παράγει αρώματα και αποσμητικά.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός.

Οι μυρωδιές του σώματος, αποκαλύπτουν πολλές πληροφορίες για την υγεία ενός πιθανού συντρόφου και πολύ συχνά, οι άσχημες μυρωδιές σχετίζονται άμεσα με αρρώστιες και θέματα υγιεινής.

Όσο καλά λοιπόν και αν έχεις φροντίσει την εμφάνιση σου και το πώς παρουσιάζεσαι, το φλερτ σου δε θα προχωρήσει πολύ αν έχεις κακή αναπνοή. Είναι σαν να βάζεις μόνος σου τρικλοποδιά στον εαυτό σου. Και όπως πιθανότατα δε θα το ανεχόσουν εσύ από μια γυναίκα, έτσι και εκείνη δε θα το ανεχτεί από εσένα.

Ευτυχώς, η αντιμετώπιση της άσχημης αναπνοής δεν είναι δύσκολη αρκεί φυσικά να δώσεις προσοχή σε ορισμένες καθημερινές ρουτίνες.

Βούρτσιζε τα δόντια σου δύο φορές τη μέρα

Η κακή αναπνοή δημιουργείται κυρίως από τα μικροβία που βρίσκουν καταφύγιο στο ανθρώπινο στόμα. Όσο περισσότερο λοιπόν αποφεύγεις να καθαρίσεις αυτό το σημείο τόσο περισσότερο τα μικρόβια θα πληθαίνουν και θα προκαλούν πρόβλημα. Και αυτό είναι το κλασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άντρες, καθώς βαριούνται να βουρτσίσουν το στόμα τους τακτικά.

Βούρτσιζε λοιπόν καθημερινά τα δόντια σου, πρωί και βράδυ, για δύο ολόκληρα λεπτά, με μια καλή οδοντόβουρτσα. Επίσης φρόντισε να ασχολείσαι με ολόκληρο το στόμα και όχι μόνο με τα δόντια. Δοκίμασε δηλαδή να τρίψεις με την οδοντόβουρτσα ούλα και μάγουλα, καθώς και εκεί ζουν μικρόβια.

Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα

Για κάποιο λόγο, υπάρχει η εντύπωση πως το οδοντικό νήμα δεν χρειάζεται και πολύς κόσμος αποφεύγει να το χρησιμοποιήσει. Όμως πρόκειται για μια σημαντική συνιστώσα της στοματικής υγιεινής.

Τα κομμάτια φαγητού που «κολλάνε» ανάμεσα στα δόντια αποτελούν ένα λουκούλλειο γεύμα για τα μικρόβια και τα βακτήρια του στόματος. Και αν θες να τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, τότε θα πρέπει να πολεμήσεις με κάθε δυνατό τρόπο.

Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ.

Θες να βελτιώσεις την εικόνα σου; Δες εδώ

Καθάρισε τη γλώσσα σου

Το βούρτσισμα βοηθάει στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής, όμως αν θες να είσαι σίγουρος πως δε μυρίζει το στόμα σου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζεις και τη γλώσσα σου. Και όχι, το απλό τρίψιμο με τη βούρτσα των δοντιών δεν αρκεί.

Βλέπεις η γλώσσα είναι ένα όργανο που η επιφάνεια του καλύπτεται από εκατοντάδες μικροσκοπικούς πόρους, που ανάμεσα τους παγιδεύονται υπολείμματα από φαγητό και φυσικά τα διάφορα βακτήρια κάνουν πάρτι.

Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να ξύσεις απαλά τη γλώσσα σου με τη βοήθεια ενός καθαριστή γλώσσας. Ίσως να νιώθεις πως κάτι τέτοιο είναι υπερβολή, όμως δοκίμασε το για λίγο και θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι στην αντιμετώπιση της κακής αναπνοής αλλά και για τη στοματική σου υγιεινή.Κακή αναπνοή: Αντιμετώπισέ την για πάντα

Ξέπλυνε το στόμα με στοματικό διάλυμα

Το στοματικό διάλυμα βοηθάει στην αντιμετώπιση της τερηδόνας, «ξυπνάει» τους σιελογόνους αδένες και προστατεύει από τα βακτηρία. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι ένα δυνατό όπλο στην αντιμετώπιση της κακής αναπνοής.

Για αυτό το λόγο φρόντισε μετά το βούρτσισμα να ξεπλένεις το στόμα σου με στοματικό διάλυμα. Απόφυγε όμως να χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ αφυδατώνει το στόμα και ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Κόψε το τσιγάρο

Είναι γνωστό πως το κάπνισμα προκαλεί πολλά προβλήματα. Ένα από τα λιγότερο σοβαρά είναι πως η μυρωδιά του τσιγάρου μένει στο στόμα σου για ώρες αφού το καπνίσεις. Επίσης τα χημικά που περιέχει το τσιγάρο ξεραίνουν το στόμα σου με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια.

Το αποτέλεσμα ;

Μα φυσικά να μυρίζει άσχημα η αναπνοή σου και οι περισσότεροι γύρω σου να θέλουν να κρατήσουν της αποστάσεις τους.

Αν λοιπόν ψάχνεις έναν ακόμα λόγο για να κόψεις το κάπνισμα, τότε μόλις τον βρήκες.

Πίνε αρκετό νερό μετά από το γεύμα

Αν δεν μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου μετά από ένα γεύμα, φρόντισε να πιεις αρκετό νερό. Η κατανάλωση νερού βοηθάει στο να αφαιρέσεις επιβλαβή βακτήρια και υπολείμματα τροφών από τα δόντια και τη γλώσσα σου.

Πρόσεξε τι τρως

Η κακή αναπνοή πολλές φορές είναι αποτέλεσμα των διατροφικών επιλογών που κάνεις. Γιατί πολλές από τις τροφές που καταναλώνεις, δημιουργούν διάφορες άσχημες μυρωδιές στο στόμα σου.

Τα πιο κλασικά παραδείγματα, είναι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Δύο υπερτροφές που, αν και έχουν πλούσια διατροφική αξία, οπωσδήποτε πρέπει να αποφεύγονται τα βράδια που θες να γνωρίσεις κόσμο. Και αυτό γιατί και τα δύο, περιέχουν ενώσεις που απορροφώνται στο αίμα και τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα όταν εκπνέεις να μυρίζει η αναπνοή σου. Ανεξάρτητα από το αν έχεις πλύνει τα δόντια σου ή όχι.

Δύο ακόμα «επικίνδυνες» τροφές είναι η ζάχαρη και ο καφές.

Το πρόβλημα με τη ζάχαρη είναι πως τα βακτήρια στο στόμα σου μπορούν να τη διασπάσουν πολύ εύκολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν τρως κάτι γλυκό, να τα προμηθεύεις με άπλετο καύσιμο ώστε να μπορέσουν να αναπαραχθούν και να επεκταθούν πανεύκολα. Με τις γνωστές παρενέργειες.

Ο καφές από την άλλη είναι αρκετά αρωματικός και παρά την φοβερή ικανότητα του να σε κρατάει ξύπνιο, αφυδατώνει το στόμα και δημιουργεί έτσι ένα φιλικό προς τα βακτήρια περιβάλλον. Φυσικά δε λέω πως πρέπει να κόψεις τον καφέ πάση θυσία, αλλά αν έχεις πρόβλημα με κακή αναπνοή, τότε ίσως να πρέπει να τον ελαττώσεις.

Η προσωπική μας εικόνα είναι ένα παζλ από πολλές συνιστώσες. Και αν θες να την τελειοποιήσεις χρειάζεται να ασχοληθείς σχολαστικά, με όλα τα κομμάτια του παζλ. Για αυτό το λόγο αν υπάρχει πρόβλημα με κακή αναπνοή, μην το αμελείς.

Και αν χρειαστείς κάποια συμβουλή για το πώς να βελτιώσεις την εικόνα σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!