Πως να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στη ζωή - Men's Bible

Πως να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στη ζωή

Πως να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στη ζωή

Το να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στη ζωή δεν είναι απλό και εύκολο. Οχι γιατί είναι δύσκολο, αλλά γιατί είναι θέμα νοοτροπίας.

Νιώθεις πως δε μπορείς να τα καταφέρεις και κάθε φορά που ξεκινάς να διεκδικείς αυτά που θες, ξεκινά μέσα σου μια συναισθηματική πειρατεία.

Το παν λοιπόν είναι να πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις και να γνωρίζεις πως είσαι εσύ ο αποκλειστικός υπεύθυνος για καλύψεις τις δικές σου ανάγκες.

Από τη στιγμή που έχεις αρχίσει να αποκτάς τη σωστή νοοτροπία τα επόμενα βήματα είναι απλά. Αρκεί να ξεκινήσεις με μικρά βήματα. Αν και μόνο η ιδέα να συγκρουστείς με κάποιον άλλο σου φέρνει άγχος και ναυτία δοκίμασε να εξασκηθείς στο να διεκδικείς σε καταστάσεις μικρού ρίσκου.

#1 Πες «όχι»

Στην πορεία σου να γίνεις ένας διεκδικητικός άνδρας το «όχι» είναι ο καλύτερος σου φίλος. Ξεκίνα λοιπόν να λες «όχι» πιο συχνά. Μήπως το αίτημα κάποιου σε κάνει να νιώθεις άβολα; Πες «όχι». Είναι το πρόγραμμα σου γεμάτο; Πες «όχι». Προτιμάς να κάνεις κάτι διαφορετικό; Πες «όχι».

Δε χρειάζεται να αρνηθείς με έντονο ή σαρκαστικό τρόπο. Μπορείς να αρνηθείς αποφασιστικά και ανένδοτα αλλά και με ευγένεια χωρίς να γίνεις ο κακός της υπόθεσης. Αρχικά, αν έχεις συνηθίσει να λες ναι συνεχώς το να πεις «όχι» θα σε κάνει να νιώθεις έντονο άγχος. Όμως σιγά σιγά θα αρχίσεις να συνηθίζεις και να νιώθεις περισσότερο δυναμικός και ελεύθερος.

Σίγουρα θα απογοητεύσεις και θα στεναχωρήσεις κάποιους. Όμως από τη στιγμή που εκφράζεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, με έναν προσεκτικό και συνετό τρόπο τότε δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές και να αναλαμβάνεις την ευθύνη των συναισθημάτων τους.

Αν θες να γίνεις περισσότερο δυναμικός, δες και το παρακάτω βίντεο:

#2 Να είσαι απλός και άμεσος

Για να δείξεις περισσότερο διεκδικητικός θυμήσου να είσαι λακωνικός. Κράτα τον λόγο σου άμεσο χωρίς πολλές λεπτομέρειες και εξηγήσεις. Απλά και ευγενικά πες όχι.

Και όταν θες να ζητήσεις κάτι από κάποιον άλλο ή να εκφράσεις τη δυσαρέσκεια σου ξεκίνα με το «Εγώ…». Αντί να κατηγορήσεις την άλλη πλευρά λέγοντας τι κάνει λάθος ή τι κακό έκανε έκφρασε τα δικά σου συναισθήματα.

Πχ. Αντί για το «Μα καλά δε με σκέφτεσαι καθόλου; Ξέρεις πόσο δύσκολη μέρα είχα στη δουλειά γιατί μου ζητάς να ασχοληθώ με αγγαρείες.» πες «Είμαι εξουθενωμένος, καταλαβαίνω ότι θες να τελειώνεις με τα ψώνια αλλά δε μπορώ αυτή τη στιγμή να σε βοηθήσω.»

Εκδήλωσε τη δική σου οπτική γωνία χωρίς να κατηγορήσεις άλλα και χωρίς να απολογηθείς που εκφράζεις τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Εκτός φυσικά και αν ζητάς κάτι που είναι παράλογο.

Σταμάτα να απολογείσαι λοιπόν όταν ζητάς κάτι. Απλά ζήτα το και δες πως θα αντιδράσει η άλλη πλευρά.Πως να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στη ζωή

#3 Χρησιμοποίησε σωστή γλώσσα σώματος

Είναι σημαντικό να εκφράζεσαι με σιγουριά και δυναμισμό όταν θες να δείξεις διεκδικητικός. Τώρα θα μου πεις πως το κάνεις αυτό όταν δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση. Ευτυχώς δεν είναι δύσκολο. Απλά χρειάζεται να εξασκηθείς στη σωστή γλώσσα σώματος και στη μη λεκτική επικοινωνία.

Κράτα τον κορμό σου ίσιο, χαμογέλα ελαφρώς ή κράτα μια ουδέτερη έκφραση προσώπου (όχι λυπημένη ή θυμωμένη) και κοίτα τον άλλο στα μάτια. Σιγουρέψου ότι μιλάς καθαρά και αρκετά δυνατά ώστε να περάσεις το μήνυμα σου.

Οι παθητικοί άνδρες τείνουν να μιλάνε σιγά και συχνά με τρόπο που μπερδεύει τους άλλους. Έτσι δύσκολα κάνουν τις προθέσεις τους και τις ανάγκες τους γνωστές όταν προσπαθούν να τις εκφράσουν.

Θες να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στο φλερτ; Δες εδώ

#4 Μην υποχωρείς

Κάποιες φορές θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις όπου οι άλλοι θα σε πιέσουν για να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που τους ζητάς. Μην παραδοθείς αμέσως όμως.

Κάποιες φορές για να αντιμετωπιστείς στα ίσα και δίκαια, θα πρέπει να είσαι επίμονος και να μην υποχωρείς. Για αυτό το λόγο παράμεινε cool και ψύχραιμος.

Αν κάποιος εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τις επιλογές σου ή τη γνώμη σου μην θυμώσεις ή γίνεις αμυντικός. Είτε δώσε μια εποικοδομητική απάντηση ή απόφυγε την εμπλοκή μαζί του.

Από την άλλη όμως θα πρέπει να διαλέγεις σοφά τους αγώνες σου.

Ένα συχνό λάθος που κάνουν πολλοί στην πορεία τους να γίνουν πιο δυναμικοί και διεκδικητικοί, είναι το να προσπαθούν να κοντράρονται με όλους και όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα όμως η διεκδικητικότητα είναι σχετική και εξαρτάται από τις περιστάσεις.

Υπάρχουν στιγμές που το να κοντραριστείς διεκδικητικά με κάποιον δε σε οδηγεί πουθενά. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να δεις ρεαλιστικά την κατάσταση και να επιλέξεις στρατηγικά ή να υποχωρήσεις ή να μπεις πιο επιθετικά και δυναμικά.

Αν όλη σου τη ζωή συμπεριφερόσουν πιο παθητικά και έλεγες από μέσα σου «οι άλλοι με κάνουν ότι θέλουν» τότε και οι άλλοι γύρω σου θα αντισταθούν στις προσπάθειες σου να γίνεις πιο διεκδικητικός.

Έχουν συνηθίσει στο να σου περνάνε εύκολα της δικές τους απόψεις και επιθυμίες αντί να γίνεται το δικό σου.

Μην θυμώσεις λοιπόν και μην απογοητευτείς αν οι φίλοι σου, η οικογένεια σου και άλλα κοντινά σου πρόσωπα σού αντισταθούν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι φυσιολογικό γιατί σε έχουν συνηθίσει αλλιώς.

Απλά να θυμάσαι πως βραχυπρόθεσμα το να εξασκείσαι στο να διεκδικείς αυτά που θες, ίσως σου φανεί δύσκολο και άβολο. Μακροπρόθεσμα όμως και εσύ αλλά και τα κοντινά σου πρόσωπα θα συνηθίσετε και θα προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!