Το Φλερτ δεν είναι Αποπλάνηση - Men's Bible

Το Φλερτ δεν είναι Αποπλάνηση

Το Φλερτ δεν είναι Αποπλάνηση

Είναι γνωστό ότι στο Men’s Bible δεν γράφουμε για συνηθισμένα θέματα. Η ιδέα του φλερτ είναι λίγο παρεξηγημένη στη χώρα μας και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτό προκύπτει  κυρίως από τους άντρες.

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με αυτό το θέμα και πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο κοινωνικός προγραμματισμός έχει πετύχει αρκετά στο να μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα για το γεγονός ότι είμαστε άντρες.  

Έναυσμα για αυτό το άρθρο είναι μία εμπειρία που είχα πρόσφατα, όπου δέχτηκα συστηματικά σχόλια για αυτό που κάνω, για δύο συνεχόμενες ημέρες. Δεν ήταν απαραίτητα αρνητικά σχόλια, απλά με εντυπωσίασε το πάθος και η επιμονή αυτής που μου τα έκανε.

Ξεκινώντας

Όταν ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το θέμα φλερτ αισθάνθηκα ότι κάνω κάτι ελαφρά ανήθικο. Βλέπεις μεγάλωσα κι εγώ με τις κλασσικές ταινίες του ’80 για τα καμάκια. Θεωρούσα ότι το φλερτ και η «Τέχνη της αποπλάνησης» των γυναικών είναι κάτι ηθικά ελλιπές.

Ο προγραμματισμός είχε πετύχει τόσο καλά που κάθε σκέψη προσέγγισης γυναικών με έκανε να νιώθω άσχημα για εμένα και τις προθέσεις μου.

Πόσο αστείο μπορεί να είναι αυτό. Να θέλω να ενστερνιστώ τη φύση μου και η κοινωνία να με έχει προγραμματίσει να αισθάνομαι άσχημα για αυτό. Επίτηδες έβαλα σε εισαγωγικά την Τέχνη της αποπλάνησης γιατί στην πραγματικότητα δεν θεωρώ ότι η αποπλάνηση είναι μέρος της διαδικασίας.

Αν το δεις εννοιολογικά, αποπλάνηση σημαίνει ξεγελάω κάποιο άτομο, μικρό σε ηλικία ή ελλειμματικό πνευματικά και το παρασέρνω σε μη συναινετική σεξουαλική πράξη.

Από πού να το πιάσω και που να το αφήσω δηλαδή. Αυτό σημαίνει ότι θεωρούμε αυτόματα ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες πνευματικά; Για να μην πιάσω το θέμα των ανηλίκων. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί το θέμα αποπλάνηση δεν υφίσταται; Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί και μόνο στην ιδέα του να φλερτάρεις, χτυπάνε λαμπάκια στο μυαλό σου;

Το Φλερτ δεν είναι Αποπλάνηση

Η οπτική των γυναικών

Το αστείο είναι ότι με τον καιρό διαπίστωσα ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο όταν ακούν τι κάνω. Όσες φορές έχω μιλήσει σε άντρες για αυτό το θέμα, οι αντιδράσεις τους είναι αρκετά πιο αρνητικές. Φυσικά και ενδιαφέρονται και θέλουν να μάθουν περισσότερα αλλά κυρίως εκφράζουν την ανησυχία τους για την ηθική του θέματος.

Αυτό το συναντάμε συχνά και στο γραφείο. Ο κόσμος που μας επισκέπτεται για να δουλέψουμε μαζί, εκφράζει τις ίδιες ανησυχίες.

Οι γυναίκες από την άλλη ξετρελαίνονται όταν ακούν τι κάνουμε. Εντάξει, όχι όλες. Υπάρχουν και κάποιες που θεωρούν ότι έτσι χάνεται η μαγεία (της απόρριψης;) και ότι το φλερτ γίνεται απλά μία διαδικασία και τίποτα παραπάνω. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσουμε παρά μόνο το γεγονός ότι η γνώση από μόνη της δεν είναι ηθική ή ανήθικη. Το άτομο που την κατέχει της δίνει τέτοιο ρόλο.

Με την πάροδο των χρόνων λοιπόν, αισθάνθηκα όλο και περισσότερη σιγουριά στο να εκφραστώ ανοιχτά για το ποιος είμαι και τι κάνω και η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν αρκετά απελευθερωτικό. Πολλές φορές, όταν πρωτογνωρίζω κάποια και της λέω με τι ασχολούμαι, δέχομαι καταιγισμό ερωτήσεων για να μάθει λεπτομέρειες. Άλλες φορές δέχομαι κριτική, καλή ή κακή, χωρίς καν να το ζητήσω αλλά αυτό δεν με πειράζει.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται να μάθουν και μάλιστα τους αρέσει η ιδέα. Θεωρούν ότι είναι καλό που υπάρχει τρόπος να βελτιωθούν οι άντρες στο φλερτ και πολλές μάλιστα λένε ότι θα πλήρωναν για φίλους ή αδελφούς τους, ενώ άλλες πάλι ρωτάνε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για γυναίκες!

Είναι αστείο το γεγονός πάντως, ότι ακόμη κι όταν δέχομαι αρνητικά σχόλια (πράγμα σπάνιο), μου τα λένε στο πλαίσιο του «για να γίνεις καλύτερος», οπότε και πάλι σας ευχαριστώ.

Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά, πέρα από το γεγονός ότι θέλω να τα βγάλω από μέσα μου, είναι γιατί θέλω να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κάτι κακό σε όλη αυτή την διαδικασία.

Δεν μαθαίνεις να αποπλανείς, ούτε να ξεγελάς. Δεν υπάρχει κάτι μοχθηρό ή κακό σε όλη αυτή την διαδικασία. Απλά γίνεσαι καλύτερος. Μαθαίνεις τον εαυτό σου, εξελίσσεσαι και προσφέρεις στις γυναίκες και τον εαυτό σου, ευχάριστες εμπειρίες.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, η διάθεση είναι θετική και οι γυναίκες ανοιχτές σε νέες εμπειρίες. Εσύ θα κάτσεις σπίτι να αναρωτιέσαι αν είσαι ανήθικος; 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!