7 απλοί τρόποι για να γίνεις Καλύτερος μιλώντας μπροστά σε Κόσμο - Men's Bible

7 απλοί τρόποι για να γίνεις Καλύτερος μιλώντας μπροστά σε Κόσμο

3 εσωτερικές επικοινωνιακές προϋποθέσεις για Επικοινωνείς καταπληκτικά με οποιονδήποτε μιλάς, 7 απλοί τρόποι για να γίνεις καλύτερος μιλώντας μπροστά σε κόσμο

Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο το φλερτ αλλά και την υπόλοιπη ζωή σου. Πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε κόσμο και καλούμαστε να μιλήσουμε για διάφορα θέματα και δυστυχώς πολλοί από εμάς μπλοκάρουμε.

Θυμάμαι σαν εχτές την πρώτη φορά που χρειάστηκε να μιλήσω μπροστά σε πολύ κόσμο, στη σχολή. Τα χέρια μου έτρεμαν και δεν μπορούσαν καν να διαβάσω αυτά που είχα γράψει στο χαρτί μου. Φυσικά με τον καιρό συνήθισα και έμαθα και αρκετά κόλπα για να κερδίζω τον κόσμο γρήγορα κι εύκολα.

Οπτική επαφή

Όταν μιλάς μπροστά σε κόσμο, πρέπει να βεβαιωθείς ότι τους κερδίζεις με την παρουσία σου. Η καλύτερη κίνηση είναι να σκανάρεις το κοινό με τα μάτια σου και μόλις βρεις κάποιον που φαίνεται ότι ήδη σε συμπαθεί, σταμάτα για δύο με τρία δευτερόλεπτα και κοίτα τον με νόημα.

Συνέχισε να το κάνεις όσο μιλάς, με όσο περισσότερα άτομα μπορείς. Αυτό θα τους δημιουργήσει μία αίσθηση σύνδεσης και αναγνώρισης και θα τους κάνει να εστιάσουν και να δεχτούν ευκολότερα αυτά που τους λες.

Αντίστοιχα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κόλπο για να πάρεις δύναμη από το κοινό σου. Ενώσω μιλάς, σταμάτα το βλέμμα σου σε κάποιο άτομο που το ξέρεις κι αισθάνεσαι άνετα μαζί του. Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να εστιάσεις στις σκέψεις σου. Το άτομο είναι ασφαλές και δεν θα παρεξηγηθεί με τις κινήσεις σου.

Αν κοιτάς το πάτωμα, θα δημιουργήσεις απόσταση από το κοινό σου και θα αποσυνδεθείς από αυτό. Θα τους κάνεις να αισθανθούν ότι δεν τους προσέχεις και αυτό θα ρίξει την ενέργεια του κοινού σου.

Δείξε τα χέρια σου

Η παλάμη είναι μία παγκόσμια ένδειξη ειρήνης και έλλειψης επιθετικότητας. Όσο μιλάς, φρόντισε να δείχνεις τις παλάμες σου, με ήρεμο και χαλαρό τρόπο.

Αντίστοιχα, σε κάθε παράδειγμά που φέρνεις, χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να δημιουργήσεις μία εικόνα μπροστά σου. Θα βοηθήσει τον κόσμο να συνδεθεί με την ιστορία σου.

Χρησιμοποίησε παύσεις

Κατά την ομιλία ή την παρουσίασή σου, κάνε παύσεις. Όπως έχουμε πει και σε θέματα που αφορούν το φλερτ, οι παύσεις είναι καλές και κάνουν τον συνομιλητή σου να θέλει να καλύψει το κενό. Σε συνομιλία με μία κοπέλα, αυτό θα την κάνει να σου κάνει ερωτήσεις ή θα δώσει πληροφορίες για τον εαυτό της.

Μπροστά σε πολύ κόσμο,  όταν κάνεις παύσεις, απευθύνσου κάθε φορά σε διαφορετικό τμήμα του κοινού σου και χρησιμοποίησε την οπτική επαφή που αναφέραμε παραπάνω.

Αναγνώρισε το κοινό σου

Όση ώρα μιλάς, το κοινό σου θα γνέφει ή θα σχολιάζει αυτά που λες. Δείξε τους ότι τους βλέπεις και τους ακούς όταν μιλάς. Μπορείς ακόμα και να δείξεις κάποιον αν κάνει κάποιο εύστοχο σχόλιο ή κάτι σχετικά αστείο.

Απόφυγε να κοιτάς τις σημειώσεις σου ή την οθόνη πίσω σου.

Επίσης, είναι καλό να ξέρεις ποιο είναι το κοινό σου. Αν μιλάμε για καθηγητές ή συναδέλφους σου, φρόντισε να κάνεις σχόλια που είναι πιο προσωπικά και με τα οποία θα συνδεθούν. Αν μιλάς μπροστά σε αγνώστους, είναι καλό να έχεις μερικά στοιχεία για την περιοχή ή την πόλη που βρίσκεσαι για να σχολιάσεις κάτι θετικό.Γίνε Επικοινωνιακός: Ποτέ ξανά κοινωνικά αδέξιος, 7 απλοί τρόποι για να γίνεις καλύτερος μιλώντας μπροστά σε κόσμο

Δημιούργησε μυστήριο

Ακόμα και μία βαρετή ομιλία μπορεί να γίνει καταπληκτική αν βάλεις λίγο μυστήριο. Πριν κάνεις μία δήλωση, φτιάξε μία εισαγωγή για το τι πρόκειται να πεις, χωρίς να αποκαλύψεις πολλά πράγματα και μετά κάνε μία μικρή παύση. Αυτό θα δημιουργήσει προσμονή στο κοινό σου και θα το κάνει να σκύψει μπροστά και να σε παρακολουθήσει με ανυπομονησία.

Αν απλά παραθέτεις στοιχεία και στατιστικά, απλά θα κάνεις τον κόσμο να βαρεθεί.

Απόφυγε τις γενικότητες

Ο κόσμος που έχεις μπροστά σου, δεν είναι μία ομάδα που σκέφτεται συλλογικά. Είναι ανεξάρτητα άτομα που το κάθε ένα τους έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Αντί να αναφέρεσαι σε όλους τους ανθρώπους γενικά, δώσε συγκεκριμένα παραδείγματα. Προσπάθησε να δώσεις τουλάχιστον τρία έτσι ώστε να δώσεις στον κόσμο την ευκαιρία να συνδεθεί με ένα από όλα.

Πες ιστορίες

Αυτό το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Οι ιστορίες είναι απαραίτητες αν θες το κοινό σου να σε λατρέψει. Συνδύασε τις ιστορίες με συγκεκριμένες λεπτομέρειες και θα απογειώσεις την ομιλία σου.

Θέλεις να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!