Φλερτ και Χρήματα: Τι κάνεις αν δεν έχεις Λεφτά; - Men's Bible

Φλερτ και Χρήματα: Τι κάνεις αν δεν έχεις Λεφτά;

Φλερτ και χρήματα: Τι κάνεις αν δεν έχεις λεφτά;

Αναρωτιέσαι συχνά αν μπορείς να προσελκύσεις κάποια ερωτική σύντροφο ακόμα και αν δεν έχεις πολλά λεφτά;

Ξέρω, ξέρω οι φίλοι σου λένε ότι οι γυναίκες κοιτάνε μόνο τα λεφτά. Μην τους ακούς πληγωμένοι είναι κι αυτοί που τελικά έγιναν πικρόχολοι. Η απάντηση είναι πως φυσικά και μπορείς. Ας εξετάσουμε μία προς μία τις ανησυχίες σου:

 Αν νομίζεις πως η δουλειά σου είναι χάλια και δεν σου φέρνει λεφτά

Κάθε δουλειά στον κόσμο αυτό εξυπηρετεί έναν λόγο ύπαρξης. Ας πούμε κι εγώ καθάριζα τουαλέτες κάποτε όταν δούλευα σε μια καφετέρια. Ειλικρινά. Αλλά σκέψου αν κανείς δεν την κάνει κι αυτή τη δουλειά. Αν κανείς δεν είναι οδοκαθαριστής ή καθαριστής βόθρων.

Υπάρχουν και οι τρομερά υλιστικές γυναίκες, όπως και οι τρομερά υλιστικοί άντρες. Δεν είναι όμως τόσοι πολλοί και πολλές όσο φοβάσαι. Αυτές σίγουρα θα κοιτάξουν πρώτα το μέγεθος του πορτοφολιού σου. Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να ήθελες τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου.

Τα παρακάτω δύο στοιχεία είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα παχύ πορτοφόλι.

  1. Το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά που κάνεις.
  2. Οι ιστορίες και οι εμπειρίες που έχεις αποκομίσει από τη δουλειά σου.

Όταν καθάριζα τουαλέτες ήταν επειδή ήθελα να γίνω stand-up comedian και είχα κάνει μία συμφωνία με την καφετέρια που φιλοξενούσε τέτοιου είδους προγράμματα. Σφουγγάριζα, έβγαζα τα σκουπίδια, ξεβούλωνα ενίοτε τον καμπινέ. Τέτοια κομψά. Αλλά μου έδιναν πέντε λεπτά πάνω στη σκηνή όταν τελείωνε το κανονικό πρόγραμμα.

Αν πω αυτή την ιστορία αυτοί που θα την ακούσουν θα ρωτήσουν περισσότερα για το σόου που έκανα και πολύ λιγότερα για τους καμπινέδες, πιστέψε με. Όχι ότι δεν υπήρχαν διασκεδαστικές ιστορίες και από το κομμάτι της επαγγελματικής μου απασχόλησης.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν δεν έχεις πάθος για τη δουλειά σου, αν δεν έχεις αγάπη, αν δεν υπάρχει ούτε μία ιστορία από αυτή την ενασχόληση που να αξίζει να διηγηθείς τότε σε συμβουλεύω να παρατήσεις τη δουλειά σου.

Προφανώς κάνεις λάθος πράγματα στη ζωή σου. Πρώτα διευθέτησε αυτό το κομμάτι της ζωής σου και μετά δες τι μπορείς να κάνεις για τα άλλα.

Φλερτ και χρήματα: Τι κάνεις αν δεν έχεις λεφτά;

Αν νομίζεις πως φταίει το χάλια αμάξι σου

Και πάλι. Εκτός κι αν έχεις να κάνεις με ένα άρρωστα υλιστικό άτομο (που αν θυμάσαι συμφωνήσαμε πως δεν το θες στη ζωή σου) το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο σημαντικό. Εκτός πια κι έχεις το σαραβαλάκι του Ντόναλντ –που κι αυτό ακόμη θα είχε το γούστο του. Το σημαντικό είναι πώς αισθάνεσαι εσύ με αυτό που έχεις.

Αν νιώθεις άσχημα και δεν κάνεις άλλο από το να απολογείσαι για την κατάσταση του αυτοκινήτου σου, μόνο κακό θα κάνεις. Δεν είναι καθόλου ελκυστική μία τέτοια συμπεριφορά. Βρες του ένα όνομα, κάνε πλάκα με την κατάστασή του. Το κατσαριδάκι μου. Ο Ηρακλής, που πάντα τα καταφέρνει στον ανήφορο. Πίστεψέ με, το πρόβλημά σου έχει κιόλας λυθεί.

Εγώ πάλι εδώ στο εξωτερικό, που δεν έχω καθόλου αμάξι δεν μπορώ να πω πως δυσκολεύομαι στις σχέσεις μου ιδιαιτέρως. Σίγουρα πάντως όχι εξαιτίας αυτού. Υπάρχουν και λεωφορεία στον κόσμο αυτό. Και ταξί. Κι εκείνη έτυχε να έχει το δικό της αυτοκίνητο. Σκέψου πόσο σημαντικός είσαι για αυτήν αν αποφασίσει αν σε πάει σπίτι σου με το αμάξι της το βράδυ. Σκέψου πώς μπορεί να εξελιχθεί η βραδιά σας.

Αν νομίζεις πως έχεις χάλια σπίτι

Πρώτα από όλα, αν ισχύει αυτό οφείλεις να κάνεις κάτι. Πρώτα από όλα το σπίτι σου πρέπει να είναι πάντα καθαρό και τακτικό (αν τουλάχιστον θες να έρχονται γυναίκες). Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται να ξοδευτείς. Γίνε δημιουργικός.

Μια φορά, μόλις είχα μετακομίσει στο νέο μου διαμέρισμα, και δεν είχε μπει ακόμα το ρεύμα (ναι, συμβαίνουν και στο εξωτερικό αυτά). Τι συνέβη; Ανακαλύψαμε με την κοπέλα μου πόσο ρομαντικό είναι το φως των κεριών.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να τραβάει συνεχώς (χρειάζεσαι ζεστό νερό και να μαγειρέψεις επίσης) αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Χωρίς τηλεόραση, χωρίς καν ράδιο μπορέσαμε να ασχοληθούμε πολύ πιο αποτελεσματικά ο ένας με τον άλλο.

Σκέψου λοιπόν πώς μερικά μειονεκτήματα που δεν μπορείς για χ-ψ λόγους να διορθώσεις άμεσα θα μπορούσες να τα μετατρέψεις σε πλεονεκτήματα, σε μικρές περιπέτειες που θα ζήσεις με το πρόσωπο των ονείρων σου.

Θες να γίνεις πραγματικά ελκυστικός; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Τι θέλω να πω με όλα αυτά για τα λεφτά;

Όλα είναι ζήτημα οπτικής γωνίας. Αν σου φαίνεται χάλια η ζωή σου, χάλια είναι. Αν σου φαίνεται συναρπαστική, έτσι θα την βιώνεις. Θα γίνει συναρπαστική. Θα αρχίσουν και άλλοι να τη βλέπουν ως τέτοια.

Αγάπησε λοιπόν τη ζωή σου. Αυτή είναι η μόνη απάντηση. Αγάπησε τη ζωή σου και θα σε αγαπήσει και αυτή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!