Πώς να διαβάζεις τη Γλώσσα Σώματος των άλλων στο Φλερτ - Men's Bible

Πώς να διαβάζεις τη Γλώσσα Σώματος των άλλων στο Φλερτ

Πώς να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος των άλλων

Το να μπορείς να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην κοινωνική σου φαρέτρα. Σκέψου πόσο τρομακτικό μπορεί να γίνει μερικές φορές, το να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους.

Θες να σε συμπαθούν. Και δεν μπορείς να διαβάζεις το μυαλό του καθενός, ώστε να ξέρεις τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Αν μάθεις λοιπόν να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος, μπορεί να καταλαβαίνεις πολλά από όσα υπάρχουν στη σκέψη των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι.

Λάβε υπόψη τη Γλώσσα Σώματος στο σύνολο της

Για να διαβάσεις με ακρίβεια τη γλώσσα σώματος πρέπει να έχεις υπόψη σου το γενικότερο πλαίσιο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που χρειάζεται για να δομήσεις το γενικότερο πλαίσιο, είναι να έχεις μια ιδέα τι άνθρωπος είναι αυτός που βρίσκεται απέναντί σου.

Συμβαίνει συχνά να μπερδεύει κανείς τη γλώσσα του σώματος, τις χειρονομίες, τα σημάδια, με την καθημερινότητα της ζωής. Οι γύρω σου δεν έχουν όλοι παρόμοιες συμπεριφορές. Για κάποιον η αμηχανία, το λεγόμενο δεν έχω τι να κάνω τα χέρια μου, σημαίνει ενδιαφέρον, για παράδειγμα. Τα σταυρωμένα χέρια στο στήθος σημαίνουν ότι ο άλλος προσπαθεί να αμυνθεί απέναντί σου.

Ή ότι προσπαθεί να βάλει ένα τείχος ανάμεσά σας. Όμως, μερικές φορές, είναι απλώς ο τρόπος που στέκεται κάποιος. Κάποιοι βάζουν τα χέρια στις τσέπες. Ή, όταν κάποιος μεταθέτει το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο μπορεί μεν να είναι εκνευρισμένος, ή μπορεί να έχει χτυπήσει δέκα καφέδες από το πρωί και τώρα να είναι έτοιμος να εκτιναχθεί. Κάποιοι λοιπόν μπορεί να στέκονται ή να κάθονται με έναν τρόπο που να εννοεί συγκεκριμένα πράγματα, αλλά αυτός απλώς να είναι ο τρόπος τους και τίποτα περισσότερο.

Έτσι, πριν αρχίσει να ψάχνεις τι σημαίνει ένα τίναγμα των μαλλιών ή ένα μισοκρυμμένο χαμόγελο, προσπάθησε να ανιχνεύσεις γενικά τη συμπεριφορά ενός ατόμου. Είναι γενικά χαδιάρικο ας πούμε το κορίτσι; Μήπως φέρεται έτσι μαζί σου μονάχα; Ο τύπος αυτός είναι γενικά κλειστός ή μονάχα με την πάρτη σου; Ο τύπος ο άλλος κουνάει διαρκώς τα χέρια του, ή τα κρατάει στις τσέπες πάντα;

Να θυμάσαι πάντα να ακολουθείς των Νόμο των Τριών. Δηλαδή, να ψάχνεις για τρία σημάδια της γλώσσας σώματος, που είτε να συμβαίνουν παράλληλα είτε το ένα μετά το άλλο. Ένας μορφασμός από μόνος του μπορεί να είναι τικ. Ένας μορφασμός, ένα χαμόγελο, ένα γέλιο όλα στη σειρά, έχουν κάποια σημασία. 

Η γλώσσα σώματος ξεκινάει από τον κορμό

Ο κορμός κυριαρχεί σε ότι αποκαλούμε γλώσσα του σώματος. Και όταν λέμε κορμό, εννοούμε το στήθος, τα σπλάχνα, τη μέση. Τα σημεία εκείνα φιλοξενούν ζωτικά όργανα. Είμαστε ασυνείδητα προστατευτικοί με το κομμάτι αυτό του σώματός μας. Έτσι, αν παρατηρήσεις πώς συμπεριφέρεται κάποιος σε σχέση με αυτό το σημείο του σώματός του, μπορεί να αντλήσεις πολλά συμπεράσματα.

Είναι ένα κομμάτι που το προστατεύουμε όταν νιώθουμε εκνευρισμένοι ή φοβισμένοι. Διπλώνουμε τα χέρια στο στήθος, ας πούμε. Κρατάμε αντικείμενα ανάμεσα στον ξένο απέναντί μας και το σώμα μας, σαν ασπίδα. Φαντάσου μια ντροπαλή φοιτήτρια, πώς σφίγγει τα βιβλία της πάνω στο στήθος.

Από την άλλη, όποιος νοιώθει άνετα, όποιος νιώθει άτρωτος, εκθέτει ευκολότερα τον κορμό του. Δεν ανησυχείς ότι μπορεί να πληγωθείς. Αν ο άνθρωπος απέναντί σου δεν αποτελεί κίνδυνο χαλαρώνεις και είσαι ανοιχτός. Είμαστε ανοικτοί γενικά στους ανθρώπους που συμπαθούμε.

Ίσως επειδή ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρεθούμε και σε ακόμη πιο ευάλωτες στάσεις μαζί τους. Αν παρακολουθήσεις πώς εκθέτουν ή πώς δεν εκθέτουν οι άνθρωποι τον κορμό τους, έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα στο να κατανοήσεις πώς αισθάνονται.

Όσο πιο εκτεθειμένος λοιπόν είναι ο κορμός, τόσο πιο πολύ σε συμπαθεί ο άνθρωπος απέναντί σου. Τόσο πιο άνετα αισθάνεται μαζί σου. Όσο πιο πολύ απομακρύνονται από σένα και σφίγγουν τον κορμό τους, τόσο λιγότερη άνεση αισθάνονται.Πώς να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος των άλλων

Ακολούθησε τα μέλη για να καταλάβεις τη γλώσσα σώματος

Όπως ο κορμός δείχνει σημάδια ενδιαφέροντος ή άνεσης, το ίδιο συμβαίνει και με τα μέλη μας. Τα μπράτσα, τα πόδια μας, παίζουν βασικό ρόλο στη γλώσσα του σώματός μας. Τα μπράτσα μας δείχνουν τι αισθανόμαστε. Όταν είναι κοντά στον κορμό, είμαστε νευρικοί. Έχει να κάνει με το ένστικτό μας να προστατεύσουμε τον κορμό, που λέγαμε πριν. Όταν αισθανόμαστε ανασφαλείς, είναι σαν να συρρικνωνόμαστε. Προσπαθούμε να πιάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητοι.

Από την άλλη, όπως γράφει και ο ειδικός σε θέματα γλώσσα του σώματος Τζο Ναβάρο, όποτε είμαστε ευτυχισμένοι, ενθουσιασμένοι, τα μπράτσα μας τείνουν να απομακρύνονται από τον κορμό. Κάνουμε μεγάλες και υπερβολικές χειρονομίες, πιάνουμε περισσότερο χώρο. Όσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε, τόσο πιο πολύ σηκώνουμε τα χέρια μας. Σκεφτείτε πόσο συχνά γίνεται αυτό στα πάρτι, στα γήπεδα, στις γιορτές.

Όμως, όσο προφανής και αν δείχνει η ιστορία που λένε τα χέρια, στην πραγματικότητα τα πόδια μας είναι ακόμη πιο αδιάψευστος μάρτυρας για το πώς αισθανόμαστε.

Δείχνουμε το ενδιαφέρον με τα πόδια μας. Για την ακρίβεια, τα πόδια μας είναι στραμμένα προς την μεριά που μας ενδιαφέρει. Όταν θέλουμε να κάνουμε παρέα με κάποιον τότε τα πόδια μας στρέφονται προς το μέρος του. Όταν θέλουμε να σηκωθούμε και να πάμε κάπου, στο μπαρ ας πούμε, τα πόδια μας δείχνουν προς το μπαρ. Τα σταυρωμένα πόδια επίσης δείχνουν ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν το γόνατο ή το πόδι που κρέμεται δείχνει προς τη μεριά κάποιου προσώπου.

Θες να μάθεις κι άλλα μυστικά της Γλώσσας Σώματος; Δες εδώ

Μην ξεχνάς τα μάτια

Όσο κι αν έχεις το νου σου στις παραπάνω λεπτομέρειες, μην χάνεις την επαφή σου με το πρόσωπο.

Το πρόσωπο επικοινωνεί καλύτερα από το κάθε τι. Πριν ο άνθρωπος μιλήσει, οι εκφράσεις του προσώπου του ήταν η βασική του μέθοδος επικοινωνίας.

Τα νήπια κοιτάζουν το πρόσωπο των γονιών τους, επιζητώντας την αγάπη, την ασφάλεια, την επικοινωνία. Το πρόσωπο δίνει εκατοντάδες στοιχεία για το πώς αισθάνεται κάποιος.

Για παράδειγμα, αν θέλεις να μάθεις αν κάποιος σε συμπαθεί, ή αν απλώς σε ανέχεται, κοίταξέ τον στα μάτια. Τα μάτια είναι πιθανώς το πιο εκφραστικό κομμάτι του ανθρώπινου σώματος. Όσον αφορά στην επικοινωνία, τα μάτια είναι εξαιρετικά ισχυρός παράγων. Μία δυνατή οπτική επαφή μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα συμπάθειας, ως και αγάπης.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα μάτια σου λένε αν κάποιος χαίρεται που σε βλέπει. Όταν κάποιος χαμογελά με ειλικρίνεια, ενεργοποιούνται οι μυς γύρω από τα μάτια. Τα μάτια λοιπόν διπλώνουν λίγο στα πλάγια, τα φρύδια σηκώνονται ελαφρά. Ενώ ένα ψεύτικο χαμόγελο μένει μονάχα στο στόμα.

Μην ξεχνάς ωστόσο ότι το στόμα και το πηγούνι επίσης δείχνουν σημαντικά στοιχεία για το πώς αισθανόμαστε. Όταν είμαστε αγχωμένοι, το πηγούνι μας είναι σφιγμένο. Όσο πιο πολύ σφίγγουμε τα χείλη, τόσο πιο αγχωμένοι είμαστε.

Ακόμη και στη μύτη μπορείς να διαβάσεις πράγματα. Αν τρεμοπαίζουν ελαφρά τα ρουθούνια είναι ένδειξη φυσικής διέγερσης. Διότι όσο περισσότερο οξυγόνο εισπνεύσουμε τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε ας πούμε για καυγά, για σεξ ή για τρέξιμο. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά στο ραντεβού σου και δεις να τρεμοπαίζουν τα ρουθούνια της, καλά θα κάνεις να συμπεράνεις πως έφτασε η ώρα να τη φιλήσεις.

Είναι ίσως λίγο δύσκολο να προσπαθείς να καταλάβεις αν κάποιος σε συμπαθεί ή όχι. Όμως αν εξασκηθείς θα δεις ότι σιγά –σιγά θα καταλαβαίνεις πράγματα χωρίς καν να προσπαθείς πια. Παρατήρησε τους ανθρώπους γύρω σου. Σύντομα θα μπορείς να διαβάζεις τις πραγματικές τους προθέσεις. Και φυσικά είμαι στη διάθεσή σου να σου εξηγήσω στην πράξη πως να το κάνεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!