Ερμηνεία: Σύμμαχος στην επιτυχία σου με τις γυναίκες - Men's Bible

Ερμηνεία: Σύμμαχος στην επιτυχία σου με τις γυναίκες

Ερμηνεία: Σύμμαχος στην επιτυχία σου με τις γυναίκες

Όλοι μας έχουμε εμπειρίες… Ορισμένοι από εμάς μάλιστα έχουμε βιώσει ακριβώς την ίδια εμπειρία με κάποιους, είτε με τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, τις συντρόφους μας. Θα παρατηρήσεις όμως πως η ερμηνεία που έδωσες εσύ, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που έδωσε ο άλλος για το ίδιο ακριβώς γεγονός.

Οι εμπειρίες που αποκτούμε στη ζωή μας ποικίλουν, μπορεί να έχουν θετική ή αρνητική χροιά, να μας προκαλούν θλίψη ή ευτυχία, να μας κάνουν πιο δυνατούς ή να μας αποδυναμώνουν, πολλές φορές μας διδάσκουν ή δεν μας προσφέρουν τίποτα απολύτως. Αν το καλοσκεφτείς, στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει τόσο με το γεγονός που προκαλεί την εμπειρία όσο με την ερμηνεία που εμείς της δίνουμε. Αν για το ίδιο ακριβώς γεγονός αλλάξουμε την οπτική μας γωνία, τότε αυτό το γεγονός θα αποκτήσει διαφορετική σημασία και θα μας προσφέρει νέα πράγματα. Θα γίνει δηλαδή μια νέα εμπειρία για εμάς.

Είναι θέμα επιλογής και ερμηνείας το τι θα σου προσφέρουν οι εμπειρίες που έζησες στο παρελθόν, οι εμπειρίες που ζεις τώρα αλλά και οι εμπειρίες που πρόκειται να βιώσεις στο μέλλον. Μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές εμπειρίες σε θετικές και να βρεις εκείνα τα στοιχεία που θα σε κάνουν χαρούμενο. Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν είναι να αλλάξεις την οπτική σου γωνία.

Η Ερμηνεία στο φλερτ

Πάρε όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω και φτιάξ’ τα με τρόπο με τον οποίο θα σε έκαναν καλύτερο στο φλερτ με τις γυναίκες. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι, πως μπορώ να το κάνω αυτό; Για να σε διευκολύνω, σου παραθέτω μερικές από τις δικές μου ερμηνείες που δίνω σε εμπειρίες που έζησα ή πρόκειται να ζήσω:

  1. «Διστάζω να προσεγγίσω γυναίκες στον δρόμο διότι αισθάνομαι πως εισβάλλω στην καθημερινότητα τους».

Αλλαγή ερμηνείας: Όταν προσεγγίζω μια γυναίκα που μου αρέσει στον δρόμο της δίνω μια ευκαιρία να γνωρίσει τι υπέροχος τύπος είμαι!

Ερμηνεία: Σύμμαχος στην επιτυχία σου με τις γυναίκες

  1. «Βλέπω μια πολύ όμορφη γυναίκα στο μπαρ και κανένας μέχρι τώρα δεν την έχει προσεγγίσει… Μάλλον θα είναι αρνητική!»

Αλλαγή ερμηνείας: Βλέπω μια πολύ όμορφη γυναίκα στο μπαρ και κάνεις μέχρι τώρα δεν είναι τόσο θαρραλέος όσο εγώ ώστε να πάει να της μιλήσει.

  1. «Η κοπέλα που προσέγγισα με απέρριψε»

Αλλαγή ερμηνείας: Η κοπέλα που προσέγγισα μου έδωσε feedback το οποίο θα χρησιμοποιήσω υπέρ μου στην επόμενη προσέγγιση!

  1. « Ο κόσμος που με βλέπει όταν προσεγγίζω γυναίκες θα σκέφτεται από μέσα του ότι είμαι πέφτουλας»

Αλλαγή ερμηνείας: Πέφτουλας είναι αυτός που δεν έχει τρόπους, εγώ είμαι ευγενικός και παράλληλα εξασκώ και βελτιώνω τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες με τις γυναίκες.

Βλέπεις λοιπόν πως όλες οι παραπάνω ερμηνείες, μπορούν να δώσουν μια θετική χροιά στη φωνή της σκέψης σου. Αντί να σε αποθαρρύνουν σου δίνουν κουράγιο, αντί να σε αποδυναμώνουν σε κάνουν πιο δυνατό. Ναι, θέλει δύναμη και κουράγιο για να αποκτήσεις αυτό που ποθείς και ονειρεύεσαι, είναι δύσκολο το ξέρω. Αλλά να χαίρεσαι που είναι δύσκολο, αν αποκτούσαμε όλα τα πράγματα που ποθούμε στη ζωή με μεγάλη ευκολία, τότε δεν θα διαφέραμε σε τίποτα από τον γείτονα που κάθεται όλη μέρα σπίτι του αραχτός στον καναπέ, τρώει πίτσα και βλέπει μπάλα!

Μην είσαι έρμαιο παρορμητικών και ενστικτωδών αντιδράσεων. Σκέψου πως ανάμεσα σε οποιοδήποτε ερέθισμα και την αντίδραση σου υπάρχει ένα μικρό κενό, ένα κενό το οποίο έχεις εσύ την επιλογή να το συμπληρώσεις, εκμεταλλεύσιμου λοιπόν σοφά και με ώριμη σκέψη αυτό το κενό τόσο για την ερμηνεία που θα δώσεις, όσο και για τις δικές σου συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Πάρε το λαπτοπ σου ή ακόμα καλύτερα χαρτί και μολύβι και κάνε μια λίστα με εμπειρίες που σου προκάλεσαν δυσάρεστα συναισθήματα και αντιδράσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και άρχισε να αλλάζεις την ερμηνεία, εφόσον σου έδωσα τέσσερα παραδείγματα, εσύ πλέον μπορείς να δώσεις εκατόν τέσσερα στον εαυτό σου. Θα εκπλαγείς από τα περιθώρια αλλαγής που υπάρχουν, ΝΑΙ, μπορείς να κάνεις τα άσχημα καλά και τα καλά ακόμη καλύτερα και αυτή την αλλαγή μπορείς να την κάνεις τώρα, στο χέρι σου είναι! Τι περιμένεις λοιπόν;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!