Πως θα γίνω λιγότερο απεγνωσμένος και ανασφαλής; - Men's Bible

Πως θα γίνω λιγότερο απεγνωσμένος και ανασφαλής;

Πως θα γίνω λιγότερο απεγνωσμένος και ανασφαλής;

Έλαβα πριν λίγο καιρό ένα πολύ ωραίο μήνυμα, από έναν φίλο του site που ορισμένες φορές νιώθει απεγνωσμένος.

Επειδή το θέμα έχει ενδιαφέρον για πολλούς, και μετά από άδεια του (αλλάζοντας μόνο το όνομα), καταγράφω πιο κάτω τον προβληματισμό του (με μερικές μόνο ορθογραφικές διορθώσεις) όπως και την απάντησή μου.

Έχεις κάποια απορία για το φλερτ ή τις σχέσεις; Επικοινώνησε μαζί μας.

Ο προβληματισμός

Γιώργο, συγχαρητήρια σε όλους σας για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Μας βοηθάτε πολύ! Αντιμετωπίζω όμως ένα θέμα και θέλω τη βοήθεια σου.

Ας ξεκινήσω από την αρχή. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά! Ακολουθώντας τις συμβουλές από τα βίντεό σας, έχω αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και έχω γίνει πιο τολμηρός στο να εκφράζω τις προθέσεις μου σε κοπέλες που μου αρέσουν. Και έχω βγει ραντεβού με πολύ ωραίες κοπέλες που μου αρέσουν.

Εσύ έχεις δει τα video μας για το φλερτ; Τσέκαρε τα εδώ

Έχω ακόμα κάποιες ανασφάλειες, αλλά τις διαχειρίζομαι και δεν με εμποδίζουν από το να βγαίνω με κοπέλες που γνωρίζω.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα ραντεβού προχωράνε. Με το που έχουμε βγει 2 ή 3 ραντεβού, δεν ξέρω γιατί αλλά επενδύω σε αυτές και με το που επενδύσω, οι ανασφάλειές μου χτυπάνε κόκκινο.

Έχω το μόνιμο και έντονο φόβο ότι ενώ αρχικά τους αρέσω, ξαφνικά θα σταματήσω να τους αρέσω. Έτσι απλά πράγματα που ήταν αθώα στην αρχή προτού επενδύσω (όπως το να μου αλλάξει μέρα σε ένα ραντεβού ή να αργήσει να απαντήσει για λίγο) αρχίζουν να με αγχώνουν πολύ.

Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν πηγαίνουν όλα καλά και μήπως χάνει το ενδιαφέρον της για μένα. Κι αυτό με αγχώνει πολύ.

Το πρόβλημα είναι ότι η εμφανής ανάγκη μου για επιβεβαίωση από μεριάς της, μετατρέπει αυτή την ανασφάλεια σε πραγματικό πρόβλημα και την κάνει να ξενερώνει και να χάνει πραγματικά το ενδιαφέρον της για μένα.

Καταλαβαίνει ότι είμαι απεγνωσμένος και ότι έχω επενδύσει πιο πολλά από αυτή και ότι την έχω ανάγκη και ξαφνικά αρχίζει να ξεκόβει. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Plz πες μου την άποψή σου,

Κ.

Η απάντηση

Το θέμα με το να δείχνεις απεγνωσμένος έχει να κάνει με την αυτοεκτίμησή σου.

Ουσιαστικά γίνεσαι απεγνωσμένος όταν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και όταν δεν εκτιμάς την δική σου άποψη για τον ίδιο σου τον εαυτό. Αντίθετα δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη των άλλων για εσένα.

Το πώς δρουν κοντά σου, το πώς σου συμπεριφέρονται, ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν γίνονται σημαντικά μέρη της ταυτότητάς σου, γιατί τους βλέπεις ως το άλφα και το ωμέγα της αξίας σου.  Αν λοιπόν μια κοπέλα δεν συνεχίσει μαζί σου, τότε κατά την οπτική σου αυτό αποτελεί δήλωση ότι έχεις θέματα και είσαι ελαττωματικός ως άνδρας.

Όμως ο μόνος λόγος που η κοπέλα αυτή (και ο όποιος άνθρωπος) έχει τόση δύναμη πάνω σου είναι επειδή εσύ την δίνεις.

Στην περίπτωσή σου, το μόνο πράγμα που αλλάζει σε σχέση με όταν νιώθεις αυτοπεποίθηση και άνεση μαζί της είναι η επένδυση που βιάζεσαι να κάνεις.

Πριν ήταν μια άγνωστη κοπέλα. Καλά – καλά δεν την ήξερες. Αν σταματούσε να σου μιλάει ή να απαντάει στα μηνύματα, δεν σε ένοιαζε. Ήξερες ότι υπάρχουν πολλές ακόμη εκεί έξω. Και καθώς δεν έδινες βαρύτητα στην άποψή της, ήσουν ικανός να επιστρατεύεις τη λογική σου και να καταλαβαίνεις ότι κάποιες κοπέλες δεν κάνουν για εσένα ή ότι δεν ταιριάζετε.

Όμως μόλις βγαίνεις 2-3 φορές μαζί τους (και ειδικά αν κάνετε σεξ), τότε δείχνεις να επενδύεις πολλά σε αυτήν και δένεις την αυτοεκτίμησή σου πάνω της.

Χρειάζεται λοιπόν να γίνεις καλύτερος στο να αποδέχεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου και να αναγνωρίζεις την αξία σου, χωρίς να κρέμεσαι από τις απόψεις των άλλων.

Το γεγονός ότι βγήκατε 2-3 ραντεβού με μια κοπέλα, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ούτε δείχνει κάτι για την αξία σου. Απλά σημαίνει ότι γνωρίζεστε ακόμα.

Αν δίνεις σε κάποιον που μόλις τώρα αρχίζεις να γνωρίζεις τόση μνημειώδη σημασία, πρακτικά θα τον τρομάξεις. Αν την ρωτάς «είναι όλα καλά με εμάς», όταν καλά – καλά δεν έχει σχηματισθείς αυτό το «εμάς», αυτό που κατ’ ουσία της λες είναι ότι τρέχεις πολύ μπροστά και βιαστικά. Πως θα γίνω λιγότερο απεγνωσμένος και ανασφαλής;

Γι’ αυτό έχε υπόψη σου το εξής: χρειάζεται να ρίξεις λίγο ρυθμούς και να μην βιάζεσαι να παραχωρήσεις τη δύναμή σου. Είναι καλό να λαμβάνεις επιβεβαίωση από την κοπέλα σου, αλλά πρώτα πρέπει να γίνει κοπέλα σου.

Όταν η ανασφάλεια κάνει την εμφάνισή της, κάνε ένα βήμα πίσω. Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως θα σκεφτόσουν αν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλο και όχι για τη «μία και μοναδική».

Ή αντιμετώπισε την κατάσταση σα να δίνεις συμβουλή σε κάποιον άλλο. Τι θα πρότεινες σε έναν καλό σου φίλο αν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση και σενάριο;

Και έπειτα ακολούθα την ίδια τη συμβουλή σου.

Οπότε μην υποκύπτεις σε αυτή την αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις να είσαι το ίδιο άτομο με αυτοπεποίθηση που ήσουν και στην αρχή και να κατανοήσεις ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ξαφνικά δεν τους αρέσεις, αλλά με το να βιάζεσαι να περάσεις σε φάση «σχέσης», δείχνεις απεγνωσμένος.

Πήγαινε τα πράγματα πιο αργά, άσε τα να τραβήξουν το δρόμο σου και θα είσαι μια χαρά. Καλή επιτυχία!

Θες να γίνεις κι εσύ καλύτερος με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!