Φλερτ στην Καφετέρια: Κάνε την σωστή αρχή - Men's Bible

Φλερτ στην Καφετέρια: Κάνε την σωστή αρχή

Φλερτ στην Καφετέρια: Κάνε την σωστή αρχή

Το να μπορείς να ξεκινήσεις συζήτηση και φλερτ σε μια καφετέρια ή καφέ είναι πολύ σημαντική ικανότητα. Για πολλούς λόγους, οι κοπέλες πια φαίνεται να συγκεντρώνονται σε ήσυχα και σικάτα καφέ.

Κι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να την γνωρίσεις, χωρίς να χρειάζεται αλκοόλ ή δυνατή κλαμπίστικη μουσική. Και είναι μια ωραία αλλαγή αυτή.

Φαίνεται πως στις μέρες μας, ως επί το πλείστον, προτιμούν να τα λένε με τις φίλες τους σε πιο χαλαρά περιβάλλοντα και τείνουν σε πιο υγιείς δραστηριότητες (με την ευκαιρία, διάβασες το άρθρο μας για το φλερτ στο γυμναστήριο;).

Φυσικά εσύ πρέπει να μπορείς να γνωρίζεις κοπέλες παντού, είτε πίνεις τον καφέ σου στην καφετέρια, είτε είσαι στο βιβλιοπωλείο, είτε είσαι σε κάποιο μπαράκι.

Την είδες στην καφετέρια

Άλλωστε θα έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: Κάθεσαι αμέριμνος με έναν φίλο σου και ξαφνικά παρατηρείς να μπαίνει και να κάθεται στην καφετέρια μια πολύ ωραία κοπέλα.

Την κοιτάς και μετά συνειδητοποιείς ότι την χαζεύεις πολύ ώρα, κάνεις τον αδιάφορο και λες στον εαυτό σου: «να είσαι cool». Περνάν άλλα τρία δευτερόλεπτα και την ξανακοιτάς. «Τι στο καλό, θέλω να την γνωρίσω».

Μαζεύεις όλο σου το θάρρος, την πλησιάζεις και την ρωτάς αν είναι καλός ο καφές της κι αυτή σου απαντάει ότι είναι οκ και δεν χρειάζεται κάτι.

Κι έτσι άδοξα ήρθε το τέλος της προσπάθειας. Και σκέφτεσαι «Φτου, μα πως στο καλό μπορώ να φλερτάρω μια κοπέλα σε καφετέρια;».

Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά απ’ ότι νομίζεις.

Όταν θες να πλησιάσεις μια κοπέλα που βρίσκεται σε κάποιο καφέ, χρειάζεται να κάνεις σωστά κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Δεν είναι όμως κάτι σύνθετο. Περισσότερο έχει να κάνει με το να την κάνεις να νιώσει άνετα.

Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που έχουν εφαρμογή όταν μιλάς σε κοπέλες που δεν γνωρίζεις. Και το ζήτημα είναι να πηγαίνεις από βήμα σε βήμα όσο πιο ομαλά γίνεται, για να δείχνει η συζήτηση φυσική.

Στα μαθήματά μας δίνουμε πλήρες πλάνο επικοινωνίας για πολλά διαφορετικά σενάρια, ώστε να μπορείς να δημιουργείς ενδιαφέρουσες συζητήσεις όπου κι αν είσαι. Προκειμένου όμως να σε βοηθήσουμε στην περίπτωση που θες να γνωρίσεις κάποια κοπέλα σε καφετέρια παραθέτουμε ορισμένες βασικές αρχές. Φλερτ στην Καφετέρια: Κάνε την σωστή αρχή

#1 Έχε την προσοχή της

Το να τραβήξεις την προσοχή της είναι πολύ σημαντικό όταν πλησιάζεις κοπέλες που δεν γνωρίζεις, και ειδικότερα όταν είσαι σε κάποιο καφέ ή καφετέρια.

Άρα προτού ξεκινήσεις να μιλάς, βεβαιώσου ότι σε κοιτάζει και μπορεί να σε ακούσει.

Διαφορετικά, η επίδραση που έχει η εισαγωγή σου θα μειωθεί και θα χάσει κάτι από την αμεσότητα και την φυσικότητά της. Και αυτή δεν είναι η ιδανική αρχή.

Μπορείς λοιπόν να τραβήξεις την προσοχή της είτε μιλώντας, είτε με μη λεκτικό τρόπο. Για παράδειγμα, να της γνέψεις με το χέρι σου ενώ είσαι μπροστά της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις γιατί χρειάζεται να έχεις την προσοχή της προτού της μιλήσεις. Με τους ανθρώπους που δεν έχεις γνωρίσει, το να μιλήσεις χωρίς να σε έχουν αντιληφθεί δείχνει αγένεια.

Χρειάζεται να δώσεις λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να επεξεργαστεί ότι την πλησίασες, ώστε όταν ξεκινήσεις να μιλάς να είναι αφοσιωμένη στην επικοινωνία σας και να μην τρομάξει.

Εν ολίγοις, αυτό σε βοηθάει να αποφύγεις μια έκφραση απορίας στο πρόσωπό της, που θα δημιουργήσει μια σχετική αμηχανία και στους δυο σας.

Αν μάλιστα η κοπέλα φοράει ακουστικά (για παράδειγμα είναι σε ένα πολύ ήσυχο καφέ και κάτι γράφει στο laptop της), μπορείς να της γνέψεις να τα βγάλει. Και τώρα που έχεις όλη την προσοχή της, είναι ώρα να της μιλήσεις.

#2 Αναγνώρισε αυτό που κάνεις

Η αλήθεια είναι πως το να προσεγγίζεις άγνωστες κοπέλες για φλερτ σε καφετέρια δεν συνηθίζεται στην κοινωνία μας (ωστόσο είμαστε όλοι εδώ για να το αλλάξουμε αυτό), οπότε υπολόγισε ότι η αρχική της αντίδραση μπορεί να είναι διερευνητική.

Από τη δική μας εμπειρία, τις περισσότερες φορές η κοπέλα που προσέγγισες θα δείξει μία έκπληξη, αλλά θα είναι και χαρούμενη που είχες την αυτοπεποίθηση να της μιλήσεις.

Αν της αναγνωρίσεις ότι αυτό που κάνεις δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά αυτή η φορά απαιτείται μία εξαίρεση επειδή θες πολύ να την γνωρίσεις, θα της δώσεις να καταλάβει ότι έχεις καλή συναισθηματική νοημοσύνη, και ότι έχεις καλούς τρόπους χωρίς να είσαι κάποιος περίεργος.

Προσωπικά, αν έρθει κάποιος άγνωστος να μου μιλήσει και δεν μου εξηγήσει άμεσα για ποιο λόγο με πλησίασε, υποθέτω ότι θέλει να ζητιανέψει ή ότι κάτι πουλάει.

Και φυσικά δεν είναι αυτό το vibe που θέλουμε να βγάζεις.

Για αυτό μπορείς να πεις κάτι όπως:

«Γεια, ξέρω ότι δεν συνηθίζεται αλλά…»

«Μπορεί να σου φαίνεται…»

«Γεια, ξέρω ότι οι πιο πολλοί δεν θα το έκαναν, αλλά…»

Όλες αυτές οι φράσεις βοηθούν να σπάσει ο πάγος και να την ηρεμήσεις, δείχνοντας ότι είσαι μια χαρά τύπος που σέβεται τον χώρο της. Φυσικά αν μετά από αυτό διαπιστώσεις ότι η κοπέλα δεν έχει όρεξη για συζήτηση μαζί του, την ευχαριστείς και φεύγεις.

#3 Κάνε μια δήλωση

Οι δηλώσεις είναι σαν να έχεις ένα cheat code στις αλληλεπιδράσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι τις γνωρίζουν, αλλά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις χρησιμοποιήσουν δημιουργικά.

Το ωραίο με τις δηλώσεις μέσα σε μια συζήτηση είναι ότι επιτρέπουν στο άλλο μέρος να απαντήσει με όποιον τρόπο θέλει να συμμετάσχει, που με τη σειρά του σε βοηθάει να συνεχίσεις την κουβέντα με ευκολία.

Για να κάνεις μια δήλωση, μπορείς να πιαστείς από κάτι που γίνεται εκείνη τη στιγμή κοντά σας ή από κάτι που κάνει η κοπέλα. Αν, για παράδειγμα, κάθεται μόνη της και διαβάζει ένα βιβλίο, θα μπορούσε ο διάλογος να πάει κάπως έτσι:

Εσύ: «Φαίνεσαι να διαβάζεις με μεγάλη προσοχή»

Αυτή: «Ναι, είναι φοβερό βιβλίο του τάδε συγγραφέα, είναι πολύ καλός!»

Ή

Αυτή: «Μπα, απλά βαριόμουν και είπα να του ρίξω μια ματιά»

Τώρα έχεις ένα πάτημα, καθώς η απάντησή της σου έχει δώσει κάτι για να πεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να εκφράσεις την άγνοιά σου για τον συγκεκριμένο συγγραφέα και να της ζητήσεις να σου πει κι άλλα για τα αγαπημένα της βιβλία. Αυτό θα δημιουργήσει επικοινωνιακή σύνδεση καθώς αρχίζει να μοιράζεται κάτι για τον εαυτό της.

Εδώ θα πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις με δικές σου απόψεις. Πχ: «εμένα μου αρέσουν περισσότερο βιβλία μυστηρίου κλπ κλπ»

Στην δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα καθώς ουσιαστικά σου λέει ότι βαριέται, οπότε θα είναι πιο εύκολο να της κρατήσεις την προσοχή. Είναι η ευκαιρία σου να μιλήσεις για πράγματα που σου αρέσουν (από το τι σου αρέσει στην συγκεκριμένη καφετέρια, μέχρι τα χόμπι σου) και να την κάνεις να ενδιαφερθεί για όσα λες.

Με αυτήν την τεχνική δεν θα παγώσεις από άγχος, ούτε θα ξεμείνεις από ιδέες καθώς πλησιάζεις για να της μιλήσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα σε καφετέρια

Πρόσφατα, με έναν μαθητή μας, κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής εξόδου, μπήκαμε σε ένα ήσυχο καφέ, για αλλαγή από τις συνηθισμένες προσεγγίσεις στο δρόμο και στο μπαρ.

Παρατήρησα μια ωραία κοπέλα να κάθεται σε μια ήσυχη άκρη της καφετέριας να διαβάζει κάτι. Του την έδειξα και χρησιμοποιώντας το πλήρες πλάνο και όλα όσα είχε μάθει, την πλησίασε, ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα και πήρε τον αριθμό της για να τα ξαναπούν από κοντά.

Αν θες να έχεις και εσύ τέτοια αποτελέσματα, επικοινώνησε μαζί μας.

Κι αν είσαι ντροπαλός;

Στην περίπτωση που νιώθεις ακόμα ότι ντρέπεσαι να φλερτάρεις με κοπέλες, ξεκίνα να το κάνεις και να μιλάς με ανθρώπους που δεν σε ενδιαφέρουν ερωτικά. Γίνε δηλαδή συνολικά πιο κοινωνικός.

Θα μάθεις το πόσο σημαντικές και πόσο αποδοτικές είναι αυτές οι επικοινωνιακές τεχνικές χωρίς την πίεση που προκύπτει όταν θες να βγεις προσωπικά με την κοπέλα. Σε αυτή την περίπτωση, πιο άνετος όντας, θα αρχίσεις να γίνεσαι καλύτερος στις συζητήσεις με αγνώστους.

Μόλις συνηθίσεις σε αυτό το επίπεδο, θα σου είναι εύκολο να φλερτάρεις παντού με κοπέλες που σου αρέσουν, είτε είναι σε κάποια καφετέρια, είτε είναι σε κάποιο κατάστημα κλπ.

Το να γίνεις καλός με το να προσεγγίζεις κοπέλες παντού, είναι και ένας καλός τρόπος για να μην στηρίζεσαι μόνο σε εφαρμογές γνωριμιών ή σε θορυβώδη μπαρ.

Είναι ώρα για έναν διακριτικό και απλό τρόπο να συνδέεσαι με κοπέλες, χωρίς να τις ενοχλείς ή να ξεπερνάς τα όριά τους. Φυσικά είμαι στη διάθεσή σου για να συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα και να δουλέψουμε μαζί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!