Πως μπορώ να εκμηδενίσω το Άγχος στο Φλερτ; - Men's Bible

Πως μπορώ να εκμηδενίσω το Άγχος στο Φλερτ;

Πως μπορώ να εκμηδενίσω το Άγχος στο Φλερτ;, Πώς να καταπολεμήσεις το Άγχος σε 4 απλά βήματα

Κάτι που λίγοι άνθρωποι πραγματικά αποδέχονται, είναι το γεγονός πως τα συναισθήματα, όπως είναι και το άγχος στο φλερτ, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.

Και όταν λέω συναισθήματα, εννοώ φυσικά όλο το φάσμα των συναισθημάτων και όχι μόνο εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Το άγχος λοιπόν, είτε μιλάμε για κοινωνικό άγχος ή για άγχος στο φλερτ, είτε μιλάμε για άλλες περιπτώσεις είναι φυσιολογικό. Ωστόσο όσοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν αυτό το συναίσθημα, είναι και εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο από αυτό.

Πως λοιπόν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει πραγματικά το άγχος στο φλερτ;

Έχω αναφερθεί και άλλες φορές για την πηγή και την προέλευση του, οπότε δε θα επεκταθώ εδώ. Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι πως το άγχος δεν είναι τίποτα άλλο από το λεγόμενο σύστημα μάχης ή φυγής.

Ένας συναγερμός που προετοιμάζει το σώμα σου και το ωθεί να φύγει ή να παλέψει όταν έρχεται αντιμέτωπο με μια αντιλαμβανόμενη απειλή.

Το λάθος που κάνει ο μέσος άνθρωπος στην αντιμετώπιση του άγχους είναι πως περιμένει το άγχος να εξαφανιστεί. Να διαλυθεί με κάποιον μαγικό τρόπο και να πάψει να τον εμποδίζει να δράσει με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.

Έτσι καταλήγει να πηγαίνει κόντρα στο συναίσθημα αυτό. Να το πολεμάει με νύχια και με δόντια.

Ποιες όμως είναι οι συνέπειες μια τέτοιας προσέγγισης;

Το πρόβλημα με το να πηγαίνεις κόντρα στο συναίσθημα του άγχους είναι πως με αυτόν τον τρόπο το γιγαντώνεις.

Για παράδειγμα βλέπεις μια όμορφη κοπέλα, θες να της μιλήσεις, η καρδιά σου αρχίζει να χτυπάει δυνατά και μια αίσθηση αμφιβολίας σε κατακλύζει. Αν θεωρήσεις πως αυτό είναι κάτι κακό, πως δεν πρέπει να συμβαίνει, τότε το άγχος σου θα γίνει ακόμα πιο έντονο.

Και καθώς αρχίζεις να νιώθεις περισσότερο άβολα, αρχίζεις παράλληλα να νιώθεις και χειρότερα για τον εαυτό σου.

Αρχίζεις να νιώθεις άγχος για το γεγονός πως νιώθεις άγχος στο φλερτ. Πιστεύεις πως τα συμπτώματα του άγχους θα φανούν και αυτό θα γίνει αιτία η κοπέλα να σε απορρίψει.

Έπειτα θυμώνεις με τον εαυτό σου που νιώθει άγχος στο φλερτ. Που δε μπορεί να παραμείνει ήρεμος και να φερθεί τόσο τέλεια όπως θεωρείς πως κάνουν άλλοι.

Και αφού θυμώνεις, αρχίζεις και απογοητεύεσαι μαζί του. Μέχρι που τελικά τα παρατάς, συμπεραίνεις πως δεν είναι για σένα αυτά και μένεις άπραγος χωρίς να δοκιμάσεις καν να της μιλήσεις.

Και φυσικά, συμπεραίνεις ότι δεν το έχεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν όμως γιατί αντιμετωπίζεις το άγχος στο φλερτ ως ένα πρόβλημα που πρέπει να πάψει να υφίσταται και όχι ως φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.

Θες να εξαλείψεις μια και καλή το άγχος όταν φλερτάρεις; Δες εδώ

Τι θα γινόταν όμως αν δεν πήγαινες κόντρα στο συναίσθημα;

Το ζήτημα με τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που σε δυσκολεύουν να απολαύσεις τη ζωή, είναι πως τα αντιμετωπίζουμε με βάση τη λογική. Ενώ πρόκειται για ζητήματα που απαιτούν συναισθηματικές λύσεις και όχι λογικές.

Ο πιο απλός τρόπος λοιπόν να αντιμετωπίσεις το άγχος στο φλερτ, είναι να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να κάνει λάθη. Να του επιτρέψεις να μην είναι τέλειος και να μην τα πάει καλά.

Ναι, καλά άκουσες. Αυτή είναι και η καλύτερη λύση. Να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τα πάει μέτρια.

Γιατί; Γιατί ενώ με αυτόν τον τρόπο το αρχικό άγχος παραμένει, σίγουρα δεν γιγαντώνεται και δεν έρχεσαι αντιμέτωπος με τα υπόλοιπα συναισθήματα όπως ο θυμός και η απογοήτευση.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αυτά που λέμε αυτοπεποίθηση και αίσθηση σιγουριάς, είναι συναισθήματα που δεν προηγούνται των πράξεων. Δε νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και μετά πράττεις.

Το αντίθετο. Πράττεις και σταδιακά, παίρνοντας την εμπειρία και μαζεύοντας ώρες πτήσεις, αρχίζεις και νιώθεις πιο άνετος και σίγουρος με τον εαυτό σου και την κατάσταση.

Για αυτό και τα προγράμματα μας είναι προσεκτικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να σε βοηθήσουν να εκτεθείς και σταδιακά να μαζέψεις εμπειρία, εκτός από γνώση.Καμία Δικαιολογία να μην σε Σταματάει!, Ο απλός Κανόνας για ποιοτικές Γνωριμίες και Σχέσεις, Πως μπορώ να εκμηδενίσω το Άγχος στο Φλερτ;

Η αποδοχή του άγχους σου επιτρέπει να δράσεις ακόμα και αν το κάνεις άτσαλα ή άβολα. Δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να σπας τον φαύλο κύκλο της απραξίας.

Φυσικά ξέρω καλά πως η αποδοχή δεν είναι κάτι εύκολο. Ακούγεται απλό όταν το διαβάζεις ή όταν το ακούς, αλλά δεν είναι.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συναισθηματική δεξιότητα την οποία, όπως και με όλες τις δεξιότητες, πρέπει να την εξασκείς τακτικά για να γίνεις καλύτερος.

Επίσης μην μπερδέψεις την αποδοχή με παραίτηση. Αποδοχή ενός συναισθήματος ή μιας κατάστασης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το θες ή ότι παραιτείσαι από την προσπάθεια να βελτιωθείς και να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου.

Σημαίνει απλά πως δεν πας κόντρα με το συναίσθημα. Πως δε θυμώνεις ή απογοητεύεσαι ή αποδοκιμάζεις τον εαυτό σου.

Για αυτό το λόγο θα σου ζητήσω να εξασκηθείς στο να κάνεις κάτι πάρα πολύ απλό. Κάθε φορά που θα νιώθεις άγχος στο φλερτ και θα αρχίσεις να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου και να τον αποδοκιμάζεις αναρωτήσου αν με αυτόν τον τρόπο τον βοηθάς να αποκτήσει τη ζωή που επιθυμεί.

Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να κρίνουμε αν κάποιο συναίσθημα ή σκέψη είναι καλή ή κακή, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι αν αυτό το συναίσθημα ή η σκέψη, δουλεύει υπέρ μας, αν μας βοηθάει να χτίσουμε τη ζωή που πραγματικά επιθυμούμε.

Σταμάτα να παλεύεις με τον εαυτό σου και το άγχος λοιπόν. Αν αυτό που θες είναι να φλερτάρεις τότε δώσε στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει άγχος στο φλερτ και να μην τα πάει καλά. Επέτρεψε του να κάνει λάθη.

Αλλά μην του επιτρέψεις να παραμένει άπραγος στη γωνία. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό λάθος που δεν πρέπει να τον αφήσεις να κάνει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!