Crazy, Stupid, Love: 8 μαθήματα φλερτ που μπορείς να πάρεις από την ταινία - Men's Bible

Crazy, Stupid, Love: 8 μαθήματα φλερτ που μπορείς να πάρεις από την ταινία

Μόνο για δυνατούς παίκτες! Πως να ξεκινήσεις μια συζήτηση δίχως λέξεις Crazy, Stupid, Love: 8 μαθήματα φλερτ που μπορείς να πάρεις από την ταινία

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, όλο και θα ξεκλέψεις χρόνο να δεις κάποια ταινία. Μία πολύ καλή ταινία λοιπόν πάνω στο θέμα του φλερτ είναι το Crazy, Stupid, Love, το οποίο και αξίζει να δεις.

Αν πάλι την έχεις δει (έχει πια τα χρονάκια της), αξίζει να την ξαναδείς αφού διαβάσεις το παρόν άρθρο. Περιλαμβάνει πολλά καλά στοιχεία από πλευράς τακτικής φλερτ, στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν. Ειδικά τώρα που στα επεξηγούμε ένα προς ένα.

Και σίγουρα το Crazy, Stupid, Love παραμένει μια απλή κομεντί του Χόλυγουντ με όλα τα καλά και τα κακά της και τα αντίστοιχα στερεότυπα (ρομάντζο, ο «άδειος εσωτερικά» νέος που γεμίζει το κενό του με σεξ, η επιμονή κερδίζει κλπ κλπ). Όμως έχει και πολλά θετικά στοιχεία, καθώς είναι ανέλπιστα ειλικρινές στον τρόπο που περιγράφει τους χωρισμούς, την απιστία αλλά και τη διαδικασία του …φλερτ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να αναλύουμε τον γυναικά Jacob, που παίζει με επιτυχία ο Ryan Gosling, τον φρεσκοχωρισμένο κακόμοιρο Cal, που υποδύεται ο Steve Carrell και φυσικά τη σέξι Χάνα που παίζει η Emma Stone.

Σημείωση: Αν δεν έχεις δει το Crazy, Stupid, Love τα παρακάτω μπορεί να αποτελέσουν spoiler.

#1 Ζήσε τη ζωή σου …ενεργά

Δεν είναι μυστικό από την αρχή ότι ο γάμος του Cal (Steve Carrell) είναι στα τελευταία του. Από την στιγμή που τον βλέπουμε, ο Cal είναι τόσο αποτραβηγμένος από τη ζωή του, που δεν μπορεί να δεσμευτεί καν για κάποιο …επιδόρπιο, πόσο μάλλον να συνδεθεί συναισθηματικά με τη γυναίκα του.

Είναι μάλιστα τόσο αποτραβηγμένος και «νεκρός» εσωτερικά που δεν μπορεί καν να νιώσει κάποιο συναίσθημα όταν η γυναίκα του τού ζητάει διαζύγιο και του αποκαλύπτει πως έχει σχέση.

Και δεν είναι παρά μόνο όταν, με τη βοήθεια του Jacob, ξεκινάει να ξαναφτιάχνει τη ζωή του, που αρχίζει και πάλι να δρα, που μαθαίνει ότι πρέπει να είναι ενεργός συμμετέχων στην ίδια του τη ζωή.

#2 Αυτός που διστάζει, χάνει

Ο Jacob (Ryan Gosling) δεν διστάζει ποτέ. Κάνει τη μετάβαση από τη σκέψη στην πράξη σχεδόν στιγμιαία. Με το που δει μια κοπέλα που του αρέσει, κάνει την προσέγγισή του. Η άνεση με την οποία πάει από το «την παρατήρησα» στο «την πλησίασα» δείχνει από μακριά την αυτοπεποίθησή του, κάτι που τον κάνει πολύ ελκυστικό.

Σε πρακτικούς όρους, είναι ένα παράδειγμα του κανόνα των 3 δευτερολέπτων: όταν βλέπεις κάποια που σου αρέσει, έχεις 3 δευτερόλεπτα για να κάνεις την κίνησή σου. Αν αφήσεις περισσότερο χρόνο, τότε δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να το ξανασκεφτεί και να αγχωθεί.

Χρειάζεται θάρρος για να πλησιάσεις μια εντελώς άγνωστη κοπέλα και να την κάνεις να θέλει να βγει ραντεβού μαζί σου. Κάνοντας όμως τη σκέψη ταυτόσημη με την πράξη, σπρώχνεις τον εαυτό σου να είναι θαρραλέος και να πάρει το ρίσκο.

Είναι αυτό που σου λέει κι ο Αντώνης στο ακόλουθο βίντεο. Αν σου άρεσε, τότε είναι ώρα να κάνεις την κίνησή σου!

 

#3 Κέρδισε τη φίλη

Οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται να πλησιάσουν γυναίκες σε γκρουπ (αν και σου έχουμε γράψει ότι γίνεται) και προτιμούν να περιμένουν να την πετύχουν μόνη της, αντί να χρειαστεί να διαχειριστούν και τις φίλες της. Είναι λάθος αυτό φυσικά, αν το πας καλά, οι φίλες της μπορούν να γίνουν ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου.

Την πρώτη φορά που ο Jacob συναντάει τη Χάνα (Emma Stone), αυτή είναι εκεί με μια φίλη της. Και παρ’ όλο που η Χάνα είναι ο προφανής στόχος του Jacob, αυτός δίνει προσοχή και κερδίζει με το μέρος του και τη φίλη. Και καθώς αρχικά η Χάνα είναι αρνητική, η φίλη της γίνεται σύμμαχος και ενθαρρύνει να συνεχιστεί η συνομιλία.

Αν ο Jacob δεν το είχε χειριστεί έτσι, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη: Θα μπορούσε η φίλη να ζηλέψει τη Χάνα που έχει όλη την προσοχή και πιθανότητα θα έμπαινε στη μέση για να τους το χαλάσει. Όμως ο Jacob με τον τρόπο του την κερδίζει κι αυτήν και την μετατρέπει σε σύμμαχό του ακόμα και για μετά από εβδομάδες.

#4 Ενστικτωδώς θέλουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε

Η Χάνα είναι ωραία, σέξι, έξυπνη και φιλόδοξη. Αλλά αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική στον Jacob είναι το γεγονός ότι είναι η μόνη γυναίκα που του λέει «όχι». Αποτελεί μία πρόκληση γι’ αυτόν.

Άλλωστε είναι σαφές ότι ελκύεται από αυτόν, αλλά δεν πέφτει ακόμα παρά τη γοητεία, την αυτοπεποίθηση και το χιούμορ του. Είναι διαφορετική και αυτό την κάνει ακόμα πιο ελκυστική σε αυτόν. Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι τον αναγκάζει να αποκλίνει από τη συνηθισμένη διαδικασία του είναι αυτό που την κάνει τόσο ποθητή στα μάτια του.

Crazy, Stupid, Love: 8 μαθήματα φλερτ που μπορείς να πάρεις από την ταινία

#5 Κανείς δεν θέλει να ακούσει την κλάψα σου

Κλαψ. Ο καθένας μας νιώθει πρωταγωνιστής στη δική του ταινία και κανένας πόνος δεν μας φαίνεται πιο αβάσταχτος από το δικό μας. Όλοι πιστεύουμε ότι ο δικός μας πόνος είναι ο πιο σημαντικός και είναι που ορίζει το ποιοι είμαστε. Αλλά όσο σημαντικά κι αν πιστεύεις ότι είναι τα προβλήματά σου, κανείς γύρω σου δεν ενδιαφέρεται τόσο, όσο νομίζεις.

Ας έρθουμε λίγο και στον Cal (Steve Carrell). Ο Cal λοιπόν περνάει τις μέρες του στο bar, κλαψουρίζοντας πάνω από το ποτό του σε όλους όσους είναι κοντά, για τον γάμο του που είναι στα τελευταία του. Νομίζει ότι η διαμαρτυρία του για την αδικία που τον έχει ζώσει, θα τον κάνει πιο συμπαθή στους άλλους.

Εν τω μεταξύ όμως όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι είναι απλά ένας τύπος για λύπηση που του αρέσει να κλαίγεται, κάτι φυσικά καθόλου ελκυστικό. Και δεν έχουν άδικο που το βλέπουν έτσι. Η κλάψα του το μόνο που κάνει είναι να δείχνει έναν άνθρωπο χωρίς δυνάμεις, που απλά καθυστερεί από το να πατήσει ξανά στα πόδια του και να προχωρήσει τη ζωή του.

#6 Το ντύσιμο μετράει

Και μόνο η οπτική διαφορά μεταξύ του Jacob και το Cal είναι χτυπητή. Όλα πάνω στον Jacob λένε «αυτοπεποίθηση», «στυλ», «σεξ», «γοητεία». Το στυλ του δείχνει ότι ο ίδιος θεωρεί ότι αξίζει πολλά.

Ο Cal, από την άλλη, δείχνει ένας «σπασμένος» άνθρωπος, τόσο χαμένος, που «χάνεται» μέσα στα ίδια του τα ρούχα. Τα generic ρούχα του φωνάζουν ότι δεν έχει κανενός είδους αυτοεκτίμηση. Είναι σαφές ότι δεν ξέρει καν τι νούμερο ρούχα πρέπει να φοράει.

Και όταν ο Jacob τον πιέζει να αναβαθμίσει το στυλ του, βλέπει άμεσα μεγάλη διαφορά. Απλά και μόνο αλλάζοντας τα παλιά χάλια ρούχα του, με άλλα που του πάνε ωραία, ο Cal γίνεται στη στιγμή άλλος άνθρωπος. Δεν είναι πια ο αδέξιος χωρισμένος, είναι νέος, δυναμικός και έτοιμος για νέες περιπέτειες.

#7 Χρειάζεται τρόπος

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στο ρεπερτόριο του Jacob είναι η τεχνική του να κάνει την κοπέλα να μιλάει για τον εαυτό της και να απολογείται σ’ αυτόν. Άλλωστε, όπως πάντα σου αναφέρουμε, οι πολλές ερωτήσεις σαν συνέντευξη δεν σε οδηγούν πουθενά.

Την πειράζει για ότι κι αν του λέει, πως δήθεν δεν είναι αρκετά καλό, κάτι που την κάνει να προσπαθεί πιο πολύ για να τον εντυπωσιάσει. Την βάζει δηλαδή να αιτιολογεί τον εαυτό της στον ίδιο και να ζητάει την αποδοχή του ενώ αυτός μπορεί να κάνει “screening” για τα χαρακτηριστικά που επιζητάει σε μια γυναίκα.

Είναι μια πολύ δυνατή τεχνική και ο Jacob ξέρει να την χρησιμοποιεί στο έπακρο.

Αν θες να μάθεις να την εφαρμόζεις κι εσύ, δες εδώ

#8 Γνώριζε ποιος είσαι

Ο Cal έχει χάσει την ταυτότητά του σαν άνδρας και απλά περιφέρεται στη ζωή απελπισμένος να βρει από κάπου να γαντζωθεί. Δεν μπορεί να αφήσει την παλιά του εμφάνιση και συνήθειες γιατί αυτά είναι τα μόνα που ξέρει. Και αν τα αφήσει, τότε ποιος στ’ αλήθεια θα είναι;

Όταν ο Jacob τον παίρνει υπό την προστασία του, ο Cal χτίζει ξανά την αυτοπεποίθησή του και την ταυτότητά του και επιτέλους κατανοεί ότι δεν χρειάζεται να είναι ταυτισμένος για πάντα με αυτό που πίστευε ότι είναι. Μπορεί να αλλάξει και να πλάσει τον εαυτό του διαφορετικά!

Και τώρα είναι η σειρά σου. Έχεις δει το Crazy, Stupid, Love; Τι άλλο αποκόμισες από αυτό; Πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιωθείς στο φλερτ και να φτιάξεις τη ζωή σου;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!