Φλερτ στον Εργασιακό Χώρο: 3 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις - Men's Bible

Φλερτ στον Εργασιακό Χώρο: 3 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Φλερτ στον Εργασιακό Χώρο: 3 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Σε προηγούμενο άρθρο μας καλύψαμε τα βασικά για το φλερτ στον χώρο εργασίας. Σήμερα όμως θα επεκταθούμε λίγο ακόμα στο θέμα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που γίνονται συνήθως στο φλερτ στον εργασιακό χώρο και πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Σε αντίθεση με το φλερτ εκτός γραφείου, όπως σε κάποιο bar, στο δρόμο, στο μετρό κλπ, όπου μπορείς απλά να ξεκινήσεις κουβέντα με κάποια κοπέλα και αν δεν πάει καλά να συνεχίσετε ο καθένας την πορεία του, στον εργασιακό χώρο μπορεί να μπλέξεις άσχημα αν έχεις τον ίδιο τρόπο.

Το φλερτ στον εργασιακό χώρο χρειάζεται μεγάλη διακριτικότητα, σωστό timing και έξυπνες κινήσεις. Να λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνεις αλλά και πως μπορείς να αλλάξεις αυτή τη συμπεριφορά:

Αλλά πριν συνεχίσω, προσοχή σε κάτι: Ενώ όντως έχουν γίνει πολλές σχέσεις, γάμοι, οικογένειες μεταξύ συναδέλφων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεις φορτικός ή να ενοχλήσεις την συνάδελφο που σου αρέσει. Να θυμάσαι ότι ο εργασιακός χώρος, είναι ακριβώς αυτό, ένας χώρος που οι άνθρωποι βρίσκονται εκεί για να εργαστούν και να βγάλουν τα προς το ζην και όχι απαραίτητα για να κάνουν νέες γνωριμίες.

#1: Συμπεριφέρεσαι περίεργα

Όταν ένας άνδρας δεν έχει γυναίκες στη ζωή του που να ελκύονται από αυτόν, τότε λειτουργεί πιο απεγνωσμένα και συμπεριφέρεται με τρόπο περίεργο και άτσαλο κοντά σε όποια του αρέσει.

Κάτι που σημαίνει πως αν σου αρέσει μία συνάδελφος, σύντομα όλοι στο γραφείο θα καταλάβουν τι συμβαίνει και ότι της την «πέφτεις». Και αυτό το σενάριο δεν είναι το ιδανικό…

Η συνάδελφος που σου αρέσει, αρχίζει με τη σειρά της να αναρωτιέται «αν αυτός φέρεται τόσο απεγνωσμένα τώρα, τι θα κάνει αν του δώσω την ευκαιρία να βγούμε;» και φυσικά αρχίζει να σε αποφεύγει.

Απομακρύνεται, προσπαθεί να μην σου μιλάει πολύ και να μην σε συναναστρέφεται και εσύ αρχίζεις να νιώθεις απόρριψη, στεναχώρια ή/και θυμό

Αν λοιπόν είσαι στην κατηγορία ανδρών που νιώθουν «τυχεροί» όταν μια γυναίκα δεχτεί να βγει μαζί τους και παρόλο που ούτε εσύ πιστεύεις στον εαυτό σου, περιμένεις αυτή να είναι ευγενική και να σου δώσει μια «ευκαιρία», δεν θα πας μακριά.

Φλερτ στον Εργασιακό Χώρο: 3 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις

 

#2 Είσαι πολύ επιθετικός

Το φλερτ, τα σεξουαλικά υπονοούμενα, η πιο επιθετική γλώσσα σώματος, χρειάζονται απολύτως όταν φλερτάρεις έξω από τον εργασιακό χώρο.

Όμως όταν βρίσκεσαι στη δουλειά σου, πρέπει πάντα να στοχεύεις στο να κρατάς τα πράγματα επαγγελματικά, να μην δίνεις δικαιώματα, και μόνο όταν βλέπεις ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία να γίνεσαι πολύ ευθύς.

Αν ακόμα είσαι στα πρώτα σου βήματα στο φλερτ, συνιστώ να ΜΗΝ προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό τον τρόπο φλερτ στον εργασιακό χώρο. Καλύτερα πρώτα εξασκήσου εκτός δουλειάς ώστε να αποκτήσεις λίγη εμπειρία και μετά επέστρεψε στη δουλειά.

Για παράδειγμα, άτσαλη προσπάθεια για φλερτ και σεξουαλικά υπονοούμενα μπορεί να την κάνουν να νιώσει άβολα και να φτάσει μέχρι και να παραπονεθεί σε κάποιον προϊστάμενο.

Αν είσαι απρόσεκτος και προσπαθείς να έχεις αποτέλεσμα χωρίς να ζυγίζεις καλά τις συνθήκες, είναι βέβαια πως και θα απορριφθείς και θα μπλέξεις.

Αν δεν έχεις άνεση με το φλερτ, τότε οπωσδήποτε προσπάθησε πρώτα σε ουδέτερους χώρους και όχι εκεί που βγάζεις το ψωμί σου. Το να είσαι ελκυστικός με τις γυναίκες, είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις. Και μόλις καταλάβεις πως γίνεται, θα γίνει ένα από τα πιο απλά και ωραία πράγματα που θα μπορείς να κάνεις στη ζωή σου.

#3. Δεν είσαι διακριτικός

Αν της ζητήσεις μπροστά σε συναδέλφους να βγείτε, της μιλά πολύ προσωπικά ενώ σας ακούν, είναι φυσικό να νιώσει άβολα και να σε απορρίψει. Ακόμα και αν δεν την νοιάζει η καριέρα της ή ο χώρος εργασίας, σίγουρα δεν θα θέλει να δώσει άσχημη εικόνα μπροστά σε άλλους.

Ακόμα και αν είσαι απολύτως βέβαιος ότι αρέσεις σε αυτή την συνάδελφο, πιθανότατα θα θέλει να αποφύγει να είναι πολύ διαχυτική μαζί σου ή να μιλήσει πολύ προσωπικά όταν γνωρίζει ότι την ακούν άλλοι συνάδελφοι στο γραφείο.

Για αυτό χρειάζεται να είσαι διακριτικός και να αφήνεις την πιο προσωπική επικοινωνία, για όταν δεν είναι άλλοι παρόντες.

Αυτά είναι τα βασικότερα λάθη που μπορείς να κάνεις αν φλερτάρεις στον εργασιακό χώρο. Γενικά, αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι πως επειδή εκεί διακυβεύονται πολλά (από εκεί βγάζεις τα προς το ζην) πρέπει να είσαι προσεκτικός. Για αυτό, θεωρείται κάτι προχωρημένο και συνιστούμε σε όσους κάνουν ακόμα τα πρώτα τους βήματα και δεν έχουν αρκετές εμπειρίες να μην μπλέκουν τα πράγματα.

Αν από την άλλη, έχεις γνώση των κοινωνικών δυναμικών, τότε όσα γράψαμε παραπάνω, θα σε βοηθήσουν να πλοηγηθείς πιο εύκολα!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!