Είμαι Ευγενικός και δεν έχω πέραση στις Γυναίκες - Men's Bible

Είμαι Ευγενικός και δεν έχω πέραση στις Γυναίκες

Είμαι ευγενικός και δεν έχω πέραση στις γυναίκες

Μια από τις διαδεδομένες ιδέες ανάμεσα σε κάποιους άνδρες είναι ότι «ο ευγενικός άνδρας δεν έχει τύχη» ή ότι «στις γυναίκες αρέσουν τα κακά παιδιά».

Πρόκειται για μια κοινοτυπία αρκετά διαδεδομένη. Απογοητευμένοι άνδρες σου αναλύουν καταστάσεις που η κοπέλα τρέχει πίσω από έναν τύπο που την ταλαιπωρεί και δεν γυρνάει να τους κοιτάξει παρ’ όλο που της φέρονται τόσο ευγενικά.

«Φέρομαι στις κοπέλες τόσο καλά και ακόμα είμαι μόνος μου. Είδες που τελικά δεν έχει νόημα να είσαι ευγενικός και καλός μαζί τους;» αναρωτιούνται πολλοί.

Όμως το κλειδί της επιτυχίας στο φλερτ δεν είναι να είσαι αγενής και να φέρεσαι άσχημα στις γυναίκες (παρόλο που σίγουρα υπάρχουν και αγενείς γυναίκες), αλλά να κατανοήσεις ότι μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και ευγενικός και ελκυστικός και ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Γιατί ένα λάθος που βλέπουμε να γίνεται συχνά είναι ότι πολλοί άνδρες που είναι ευγενικοί θεωρούν ότι φταίει και αυτό που τους απορρίπτουν οι γυναίκες. Όμως οι γυναίκες δεν ψάχνουν για κάποιον που θα τους φέρεται χάλια. Ψάχνουν κάποιον που αποτελεί πρόκληση και είναι τολμηρός.

Άρα αυτό που κάνει τα bad boys ελκυστικά δεν είναι η αγένεια, αλλά κάποια καλά χαρακτηριστικά που έχουν. Χαρακτηριστικά που μπορείς να αναπτύξεις κι εσύ, παραμένοντας πάντα ο ευγενικός εαυτός σου.

Κάνε την κίνησή σου

Σταμάτα με αν το έχεις ξανακούσει: ένας ευγενικός ήσυχος τύπος γουστάρει μια ωραία κοπέλα. Περνάει εβδομάδες προσπαθώντας να καταλάβει αν της αρέσει κι αυτής. Και μετά από καιρό βρίσκει το κουράγιο να το εκφράσει. Ωστόσο ανακαλύπτει ότι η κοπέλα ήδη βγαίνει με άλλον.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι πολύς κόσμος είναι ευγενικός προσπαθώντας πρακτικά να καμουφλάρει με αυτό τον τρόπο τον φόβο απόρριψης. Αρνείται να κάνει την κίνηση (είτε είναι η αρχική προσέγγιση, είτε η έκφραση των προθέσεων) εκτός αν είναι …110% σίγουρος ότι θα πετύχει.

Και το ντύνει αυτό με ένα σωρό από δικαιολογίες: περιμένει να έρθει η σωστή στιγμή, δεν θέλει να φανεί παράξενο, αυτή την περίοδο η κοπέλα είναι απασχολημένη. Αλλά όλα καταλήγουν στο ίδιο: δεν θέλει να πάρει το ρίσκο να αποτύχει.

Κάπως έτσι ίσως κι εσύ μένεις παγωμένος στο ίδιο σημείο και περιμένεις. Πείθεις τον εαυτό σου ότι το κάνεις επειδή είσαι ευγενικός και δεν θες να γίνεις πιεστικός.

Εν τω μεταξύ όμως, κάποιος (όχι και τόσο ευγενικός τύπος) κάνει την κίνησή του. Και ενώ μπορεί όντως να μην είναι τόσο ταιριαστός μαζί της όσο εσύ, είναι αυτός που έχει το θάρρος να την πλησιάσει. Γιατί δεν έχει το άγχος του «μετά θα είναι περίεργα τα πράγματα».

Γιατί ακόμα κι αν αυτή η υποτιθέμενη κοπέλα όντως ενδιαφέρεται για σένα, δεν πρόκειται να περιμένει για πολύ καιρό.

Αν σου αρέσει κάποια, τότε, ναι, παράμεινε ευγενικός, αλλά γίνει και αποφασιστικός. Θυμήσου: αυτός που διστάζει, χάνει. Είμαι ευγενικός και δεν έχω πέραση στις γυναίκες

Ανάδειξε τον εαυτό σου

Το ξέρεις ότι ο τρόπος που παρουσιάζεις τον εαυτό σου προς τα έξω, επηρεάζει πολύ και τον τρόπο που σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Ίσως θεωρείς ότι πρέπει να είσαι εγωιστής για να γίνεσαι το επίκεντρο της παρέας, και ότι αν είσαι ευγενικός πρέπει ταυτόχρονα να είσαι και υπομονετικός και ολιγομίλητος.

Έτσι ο ευγενικός τύπος πολλές φορές δείχνει φοβισμένος αρχικά και άτολμος. Οπότε αν θες να αποκτήσεις πλεονέκτημα έναντι των άλλων ανδρών, δούλεψε τον τρόπο που προβάλλεις τον εαυτό σου και τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργείς.

Δείξε ότι μπορείς να είσαι ευγενικός, αλλά και κοινωνικός και ελκυστικός. Εν ολίγοις δείξε ότι είσαι χαρισματικός ως άνδρας.

Να είσαι ευγενικός, αλλά όχι εύκολος

Ένας άλλος λόγος που το χάνεις επειδή είσαι ευγενικός είναι και ο εξής: δεν αποτελείς καθόλου πρόκληση.

Αυτό που ξεχωρίζει την ερωτική έλξη από την απλή φιλία είναι η συμπεριφορά. Είναι σύνηθες ο ευγενικός τύπος να τείνει να είναι περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται πρόθυμος για να ικανοποιήσει τους άλλους και να συμφωνήσει μαζί τους.

Μάλιστα σε πολλούς άνδρες αυτή η προθυμία ξεπερνάει το «καλόβολος» και γίνεται «απελπισμένος για αποδοχή». Και ενώ φυσικά είναι ωραίο στη ζωή να είσαι καλόβολος δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για αυτούς που δεν βάζουν όρια, επιτρέπουν στους άλλους να τους πατάνε και γίνονται χαλί να τους πατήσουν. Πώς να το κάνουμε, αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ελκυστικές.

Αντίθετα, αυτό που κάνει τα bad boys τόσο ελκυστικά είναι ότι δείχνουν κάπως απόμακρα. Παίζουν με αυτή τη μη διαθεσιμότητα, όχι τόσο μακριά ώστε να μην μπορείς να τους φτάσεις, αλλά αρκετά μακριά για να χρειαστεί προσπάθεια από μεριάς σου. Αυτή η υπόνοια προσπάθειας που απαιτούν, τους κάνει να δείχνουν πιο πολύτιμοί. Κι αυτό γιατί τείνουμε να δίνουμε αξία σε πράγματα που δεν είναι και τόσο εύκολο να αποκτήσουμε.

Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρατραβήξεις. Δεν χρειάζεται χειραγώγηση, απλά να εκτιμάς τον χρόνο σου και τον εαυτό σου ώστε να μη δείχνεις εύκολος.

Θες να είσαι ευγενικός με επιτυχία στις γυναίκες; Δες εδώ

Μην είσαι βαρετός

Ας το πούμε ευθέως: ο κύριος λόγος που είσαι ευγενικός αλλά σε απορρίπτουν οι γυναίκες, είναι επειδή δεν τους δημιουργείς συναισθήματα ενθουσιασμού.

Άλλο λοιπόν το να είσαι ευγενικός και άλλο βαρετός. Αυτά τα δύο δεν είναι συνώνυμα. Άρα δεν χρειάζεται να είσαι αγενής ή «κακό παιδί» για να την «εξιτάρεις».

Βοήθα από μεριά σου να δημιουργηθεί προσμονή. Επιπλέον δημιούργησε ένα ελκυστικό τρόπο ζωής.

Και κυριότερα, γίνε ενδιαφέρων τύπος. Όταν βγαίνεις με μια κοπέλα πρέπει να ζείτε μια περιπέτεια. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο ευγενικός ή αγενής είσαι.

Άρα όπως κατάλαβες, το να είσαι ευγενικός δεν αποτελεί μειονέκτημα. Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι αγενείς τύποι, τους αρέσουν οι ενδιαφέροντες τύποι που φέρονται καλά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!