Γιατί κάνω σχέση πάντα με κάτι περίεργες και ψυχάκια; - Men's Bible

Γιατί κάνω σχέση πάντα με κάτι περίεργες και ψυχάκια;

Γιατί κάνω σχέση πάντα με κάτι περίεργες και ψυχάκια;, Βγάλε τους Τοξικούς Ανθρώπους απ’ τη ζωή σου, 4 πρώιμα σημάδια που σου δείχνουν ότι η σχέση σου είναι τοξική

Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή και δεν θα σε κουράσω:

φταις εσύ!

Αν οι κοπέλες με τις οποίες εμπλέκεσαι συναισθηματικά είναι περίεργες και ψυχάκια, και καταφέρνουν να σου κάνουν τη ζωή κόλαση, σκέψου πως το μόνο κοινό που έχουν όλες αυτές μεταξύ τους, είναι ένα.

Ποιο είναι αυτό; Εσύ. Ξεκίνα λοιπόν να ψάχνεσαι. Είναι πολύ συνηθισμένο μοτίβο που συναντάω συνέχεια: ήσυχα, συντηρητικά, καλά παιδιά να έλκουν συναισθηματικά ανθρώπους χειριστικούς, όπως είναι αυτές οι περίεργες που αναφέραμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και γιατί συμβαίνει ξανά και ξανά στους ίδιους ανθρώπους;

Συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα, όταν βρίσκονται πραγματικά κοντά σε έναν άνθρωπο. Τους είναι άβολο να εκφραστούν με ειλικρίνεια και με τιμιότητα. Σκέψου λοιπόν.

Μία τέτοια ανικανότητα μειώνει τις επιλογές σου όσον αφορά στις σχέσεις σου. Σε περιορίζει σε έναν ορίζοντα ανθρώπων που έχουν συμπληρωματικά προβλήματα με τα δικά σου. Και να για ποιους λόγους γίνεται:

1. Είσαι αδύναμος

Η δικιά τους τόλμη εξισορροπεί την ατολμία σου. Αν υποθέσουμε ότι διστάζεις να δείξεις ενδιαφέρον για κάποια, τότε οι επιλογές σου όσον αφορά στα άτομα που θα σε πλησιάσουν περιορίζονται σε κοπέλες τολμηρές, που μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Αν είσαι ντροπαλός, αν είσαι συνεσταλμένος ή ασαφής σε σχέση με αυτό που θέλεις, αν δεν μπορείς να εκφράσεις τις επιθυμίες σου, τότε είσαι νούμερο ένα στο κατάλογο με τα θύματα για όποια θελήσει να βρει κάποιον για να του επιβληθεί. Δηλαδή, η ίδια σου η αδυναμία είναι εκείνη που προσελκύει εγωκεντρικές γυναίκες.

2. Καταπιέζεις τα συναισθήματά σου

Η συναισθηματική τους αστάθεια διεγείρει τα καταπιεσμένα σου συναισθήματα. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εκφραστούν, καταπιέζουν τα αισθήματά τους με διαφορετικούς τρόπους. Είτε αποστασιοποιούνται, ώστε να νιώσουν αδιαφορία πλήρη για τον περίγυρό τους, είτε επινοούν λόγους για να αποφύγουν να εμπλακούν συναισθηματικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι διαχωρίζουν τόσο πολύ τη συναισθηματικότητα από τον ερωτισμό, ώστε πείθουν τους εαυτούς τους πως δεν χρειάζεται καν να ενδιαφέρονται για ένα άτομο προκειμένου να κάνουν σχέση μαζί του.

Όταν καταπιέζεις τα αισθήματά σου, το μόνο που μπορεί να διαπεράσει τον τοίχο που δημιουργείς είναι τα εξαιρετικά έντονα αισθήματα ενός ασταθούς ανθρώπου. Όταν εσύ δεν εκφράζεσαι είναι σαν να προσκαλείς τις κοπέλες που έρχονται στο πλευρό σου να εκφραστούν υπερβολικά πολύ.

Οι μαζεμένοι άντρες αγκιστρώνονται συναισθηματικά από υπερβολικά θυελλώδεις γυναίκες, γυναίκες που έχουν την τάση να μετατρέπουν σε μελόδραμα την κάθε στιγμή τους. Είναι σαν οι άντρες αυτοί να βιώνουν εμμέσως όλο το συναίσθημα που έχουν καταπιέσει, να το βιώνουν μέσα από το άτομο που βρίσκεται κοντά τους.

Γιατί κάνω σχέση πάντα με κάτι περίεργες και ψυχάκια;

3. Θες να νιώθεις σημαντικός

Η μανία του συγκεκριμένου τύπου γυναικών με το μελόδραμα κάνει τους συναισθηματικά καταπιεσμένους ανθρώπους να αισθάνονται σημαντικοί. Αυτό είναι που τους κάνει τελικά να τις λατρεύουν. Οι περίεργες γυναίκες αυτές είναι σαν βρίσκονται πάντα σε κατάσταση κρίσης. Σαν μονίμως να είναι τα θύματα, σαν μονίμως να έχουν ανάγκη από κάποιον να τις σώζει

Και οι καταπιεσμένοι άνθρωποι αισθάνονται πως επιτέλους είναι σημαντικοί. Πώς επιτέλους κάποιος τους χρειάζεται. Κάτι που διαφορετικά σπάνια νιώθουν στη ζωή τους. Και το νιώθουν σπάνια, επειδή καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Επειδή πάντα κρατούσαν τις σχέσεις τους σε επίπεδο επιφανειακό.

Είναι αναπόφευκτο ότι ένα τόσο ασταθές και εκδηλωτικό άτομο θα στραφεί εναντίον σου. Θα βρει τον τρόπο να σου ταράξει τη γαλήνη και την ψυχική ισορροπία. Είναι άσχημο αλλά ισχύει: όταν κάποιος βρίσκεται σε συναισθηματική κρίση, προκαλεί και σε όλους όσοι είναι στο πλευρό του εξίσου ακραία αισθήματα. Σε κάνει δηλαδή να αισθάνεσαι σημαντικός.

Στην πραγματικότητα όμως, οι φόβοι σας είναι κοινοί: μήπως τυχόν και είστε ασήμαντοι. Μα κάποιοι εκφράζουν την ανάγκη τους για σημαντικότητα με το να γίνονται μελοδραματικοί.

Κι έτσι δημιουργείται ένα ντουέτο, από τη μια του υπερβολικά συναισθηματικού και από την άλλη του συναισθηματικά καταπιεσμένου που εισέρχεται σε ένα τοξικό αλισβερίσι θύτη /θύματος, άλλοτε εκτοξευόμενο στον έβδομο ουρανό κι άλλοτε βουλιαγμένο σε αξιοθρήνητη δυστυχία.

Αυτού του είδους οι ακραίοι άνθρωποι τελικά σε εγκαταλείπουν, όπως ήδη θα έχεις ίσως διαπιστώσει. Επειδή καθώς περνά ο καιρός θυσιάζεις όλο και περισσότερη από τη δική σου ταυτότητα προκειμένου να διορθώσεις τα δικά τους συναισθηματικά προβλήματα.

Αυτό σε κάνει να χάνεις την γοητεία σου: Ένας άνθρωπος χωρίς αυτοσεβασμό είναι σπάνια γοητευτικός. Και τότε, ο ακραίος και βαμπιρικός άνθρωπος δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να αναζητήσει μια σχέση καινούρια.

Μπορεί λοιπόν όλες αυτές οι περίεργες και ψυχάκια να είναι υπεύθυνες για την κακή συμπεριφορά τους, ναι. Αλλά αν διαρκώς βάζεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου και μπλέκεσαι μαζί τους, τότε φταις εσύ και μόνο εσύ.

Και μάλλον είναι καιρός να κάνεις κάτι για αυτό…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!