Τοξική Σύντροφος: Πως θα το καταλάβεις - Men's Bible

Τοξική Σύντροφος: Πως θα το καταλάβεις

Τοξική Σύντροφος: Πως θα το καταλάβεις, 4 πρώιμα σημάδια που σου δείχνουν ότι η σχέση σου είναι τοξική

Η τοξική σύντροφος δεν είναι απαραίτητα κακός άνθρωπος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει λανθασμένες αντιλήψεις και ιδέες για την αγάπη. Οι προσδοκίες της, η προθυμία της να μοιραστεί και να δώσει στη σχέση, καθώς και οι ανάγκες της στον έρωτα είναι μη ρεαλιστικές. Περιμένει πολλά, αλλά δίνει πολύ λίγα σε αντάλλαγμα.

Μερικές φορές ενεργούμε και συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο λόγω του παρελθόντος μας. Συμβαίνουν πράγματα τα οποία μας αλλάζουν και μπορεί να εκδηλώσουμε τοξικές συμπεριφορές χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε.

Μπορεί μια τοξική σύντροφος να αλλάξει; Αν παρατηρείς ότι η σύντροφος σου εκδηλώνει σημάδια τοξικής συμπεριφοράς, πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να βελτιωθεί;

Αυτό εξαρτάται καθαρά και μόνο από την σύντροφο σου. Παρακάτω υπάρχουν τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν είσαι σε σχέση με μια τοξική σύντροφο.

#1 Η τοξική σύντροφος πιστεύει ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα

Ίσως σε πρώτη ανάγνωση να μην σου φανεί κακό αυτό, αλλά μην προτρέχεις. Η τοξική σύντροφος δεν πιστεύει ότι μπορεί να είναι ευτυχισμένη αν δεν βρει κάποιον να είναι μαζί της.

Για εκείνη η αγάπη είναι ο μεγαλύτερος στόχος στη ζωή της. Είναι διατεθειμένη να είναι με κάποιον που δεν αγαπάει πραγματικά και αυτό την καθιστά απελπισμένη και κολλημένη.

#2 Η ιδέα της για την αγάπη είναι πολύ ρηχή

Όταν τη ρωτάς για τον έρωτα και τι πιστεύει για αυτόν, οι απαντήσεις της είναι πολύ ρηχές. Η ιδέα της για την αγάπη βασίζεται κυρίως σε όσα έχει δει και διαβάσει σε ρομαντικές ταινίες και βιβλία. Δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας και δεν αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια σε μια σχέση.

#3 Μία τοξική σύντροφος δεν θέτει ξεκάθαρα όρια

Τα όρια της είναι ασυνεπή και από μόνο του αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση σας. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι θέλει ή τι ψάχνει γιατί δεν ξέρει ούτε η ίδια.

#4 Μη ρεαλιστική άποψη για τις σχέσεις

Ζει στον δικό της φανταστικό κόσμο, λατρεύει το δράμα και τη φαντασία αυτού που βλέπει στις κινηματογραφικές ταινίες. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να αναδημιουργηθούν αυτές οι εικόνες με πραγματικό και ουσιαστικό τρόπο. Δεν καταλαβαίνει ότι οι πραγματικές σχέσεις δεν συγκρίνονται με αυτές του σινεμά και για αυτό το λόγο ίσως έχει υψηλές προσδοκίες από εσένα.

#5 Το πάθημα δεν της έχει γίνει μάθημα

Κάνει τα ίδια λάθη συνεχώς. Αν τη ρωτήσεις για το παρελθόν της θα παρατηρήσεις ότι όλες της οι εμπειρίες έχουν το ίδιο μοτίβο. Κατηγορεί τους πρώην της και δεν αναφέρει ποτέ τη δική της συμπεριφορά ή ευθύνη στη σχέση.

#6 Λατρεύει την προσοχή

Στην πραγματικότητα , δεν την λατρεύει απλά, την έχει ανάγκη. Αν σου στέλνει μηνύματα και σε παίρνει τηλέφωνο αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, αναζητά την προσοχή σου. Αυτό συμβαίνει διότι η τοξική σύντροφος δεν θα νιώθει ποτέ καλά με τον εαυτό της και επιθυμεί την επιβεβαίωση. Τοξική Σχέση: Πώς να την Αναγνωρίσεις και να την Διαχειριστείς, Επιτυχημένη Σχέση: Πρώτα απ’ όλα μάθε τον Εαυτό σου Τοξική Σύντροφος

#7 Η τοξική σύντροφος βασίζεται πάνω σου για να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση της

Έχει πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και σεβασμό για τον εαυτό της. Περιμένει από εσένα να της πεις ότι είναι όμορφη και να της ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση. Όπως προαναφέραμε ψάχνει διαρκώς την επιβεβαίωση και είναι εξαρτημένη από εσένα.

#8 Δεν είναι ικανοποιημένη με τίποτα

Μπορεί να της δώσεις όλο τον κόσμο και να μην εντυπωσιαστεί. Αυτό συμβαίνει διότι η τοξική σύντροφος δεν θεωρεί τίποτα αρκετά καλό για τον εαυτό της και δεν θα μπορέσεις ποτέ να την ικανοποιήσεις.

Θα αισθάνεται ότι κάτι της λείπει συνέχεια και θα επιθυμεί όλο και περισσότερα. Αυτό δεν έχει να κάνει με εσένα επομένως, μην απογοητευτείς και νιώσεις ότι δεν μπορείς να την κάνεις ευτυχισμένη.

Έχεις μπλέξει στη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#9 Η τοξική σύντροφος δεν κάνει συμβιβασμούς

Στις σχέσεις πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί και αν η σύντροφος σου δεν ξέρει τι σημαίνει αυτή τη λέξη, τότε η σχέση σας δεν θα ευδοκιμήσει. Η τοξική σύντροφος θέλει να γίνεται πάντα το δικό της και δεν κάνει υποχωρήσεις.

#10 Η γνώμη της μετράει περισσότερο από την δική σου

Αυτό δεν είναι απλά ένα σημάδι μιας τοξικής συντρόφου, αλλά είναι ένα από τα σημάδια ναρκισσιστικής συμπεριφοράς. Αν η γνώμη σου δεν μετράει καθόλου και θεωρεί εκείνη ότι έχει δίκιο και είναι πάντα σωστή, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να αμφισβητείς τον ρόλο σου σε αυτή τη σχέση.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του, πρέπει να γίνεται σεβαστή και να λαμβάνεται υπόψη. Αν δεν είναι πρόθυμη να το κάνει αυτό, είναι μια χειριστική και τοξική σύντροφος.

#11 Η τοξική σύντροφος προτιμάει να καβγαδίσει

Κάθε ζευγάρι έχει εντάσεις του που και που, αλλά αν κάθε συζήτηση που προσπαθείς να κάνεις μαζί της τελειώνει με καβγά αυτό δεν είναι υγιές.

Η τοξική σύντροφος προτιμάει να καβγαδίσει και να σου φωνάξει, αντί να κάτσει και να συζητήσει με ήρεμο τρόπο. Δεν είναι καθόλου καλή στην επικοινωνία και το χειρότερο είναι ότι δεν επιδιώκει να γίνει, πράγμα που σημαίνει ότι το τέλος της σχέσης θα έρθει πολύ γρήγορα.

#12 Δεν εκφράζει τα συναισθήματα της

Δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα της και να πει τους λόγους που την οδήγησαν να κάνει κάτι. Αντίθετα, στρέφει κάθε κατάσταση γύρω από εσένα ή στρέφεται στο χιούμορ. Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις εύκολα μαζί της και σίγουρα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος πίσω από αυτό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!