Όταν έχεις Έλλειψη Εμπειριών... - Men's Bible

Όταν έχεις Έλλειψη Εμπειριών…

Όταν έχεις Έλλειψη Εμπειριών...

Πάρα πολλοί φίλοι του site (άνδρες κυρίως, αλλά ακόμα και γυναίκες) όταν πρόκειται να μπουν σε κάποια σχέση μας γράφουν για ένα κοινό θέμα που τους απασχολεί: την έλλειψη εμπειριών.

Φοβούνται να ξεκινήσουν μια σχέση με κάποια κοπέλα επειδή αγχώνονται που έχουν λίγες εμπειρίες οι ίδιοι και φοβούνται ότι αυτό θα φανεί.

Και πάντα τους απαντάω: «Και λοιπόν;»

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα σημείο που κολλούν πολλοί γιατί νιώθουν ότι η έλλειψη εμπειριών λειτουργεί κάπως αποτρεπτικά για τις κοπέλες. Ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να σταθούν στα ίσα απέναντι στους παλιούς εραστές της επειδή δεν ξέρουν και τόσα πολλά ή δεν έχουν κάνει και τόσα πολλά.

Άλλες φορές ανησυχούν ότι η πιο έμπειρη κοπέλα τους δεν πρόκειται να τους σεβαστεί επειδή δεν έχουν κάνει άλλη σχέση πιο πριν και αυτό ίσως σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά με τους ίδιους.

Αυτό όμως αποτελεί έναν κλασικό φαύλο κύκλο: νιώθουν ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν μια σχέση επειδή δεν έχουν την εμπειρία, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία χωρίς σχέση.Όταν έχεις Έλλειψη Εμπειριών...

Φυσικά όλη αυτή η σκέψη αποτελεί άλλη μια περιοριστική αντίληψη που βάζουμε στον εαυτό μας, παρά πραγματικότητα. Πάντα θα υπάρχει κάποια διαφορά εμπειρίας μεταξύ των συντρόφων.

Συχνά λειτουργούμε με εσφαλμένη εντύπωση για την φύση της έλξης και των σχέσεων αλλά και για το γιατί επιλέγουν οι σύντροφοι ο ένας τον άλλο. Βλέπεις οι σχέσεις δεν είναι συγκριτικό τεστ προϊόντων.

Παρά τα στερεότυπα, οι γυναίκες δεν κάνουν σχέση με κάποιον επειδή ως τώρα είχαν το μοντέλο Φίλου 3 και τώρα θέλουν διακαώς να αναβαθμίσουν στο 6s. Ούτε νιώθουν έλξη για κάποιον επειδή τσεκάρουν μια σειρά από παραμέτρους στη λίστα τους. Νιώθουν έλξη για αυτόν για τον τρόπο που της κάνει να νιώθουν και επειδή είναι μοναδικός για αυτές.

Και ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιες πιο κυνικές, τότε φαντάζομαι ότι δεν σε ενδιαφέρουν. Οπότε ας μην σε απασχολεί τι κάνουν γυναίκες που δεν είναι του γούστου σου.

Παρόμοια, όταν βγαίνεις με κάποια που είχε κάμποσες σχέσεις πριν από εσένα (και είναι λογικό να είχε), δεν ανταγωνίζεσαι τους πρώην της. Βασικά δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν. Δεν βγαίνουν μαζί σου επειδή είσαι καλύτερος εραστής, ντύνεσαι πιο ωραία ή φτιάχνεις καλύτερη ομελέτα. Βγαίνουν μαζί σου επειδή είσαι εσύ.

Οπότε μην απολογείσαι για την έλλειψη εμπειριών σου

Σίγουρα δεν χρειάζεται να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την έλλειψη εμπειριών σου. Αν ψάχνεις λόγους να αποδείξεις γιατί δεν είναι ντροπή η απειρία σου, τότε το μόνο που κάνεις είναι να αναδεικνύεις το πόσο ντρέπεσαι για αυτήν.

Οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθείς να εξηγήσεις ή να απολογηθείς. Καταλαβαίνεις και μόνος σου πόσο μη ελκυστικό είναι αυτό.

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι πως όσες πολλές συντρόφους κι αν είχαμε (ή δεν είχαμε), σε κάθε σχέση μπαίνουμε χωρίς να ξέρουμε καλά τον άλλο. Πχ το ότι στις τελευταίες 40 γυναίκες με τις οποίες έκανες κάτι, άρεσε κάτι συγκεκριμένο στο σεξ, δεν σημαίνει ότι θα αρέσει το ίδιο πράγμα και στη νέα σου σύντροφο.

Το καλό σεξ δεν έχει τόσο να κάνει με την τεχνική, όσο με τη χημεία και την άνεση. Καλός εραστής δεν γίνεσαι μόνο με την εμπειρία, αλλά και με το πάθος και την σύνδεση. Οκ δεν λέω, καλό είναι να το ψάξεις και λίγο το θέμα και σίγουρα στην αρχή θα κάνεις και λάθη.

Αλλά με το να αφήνεις την απειρία σου να αποτελεί δικαιολογία για να μην προσπαθείς ή για να αναμένεις να ηγηθεί η κοπέλα, δεν πρόκειται να βοηθηθείς και πολύ.

Παρομοίως, αν αφήνεις την απειρία σου να υπαγορεύσει τη συμπεριφορά σου είναι βέβαιο ότι θα χάσεις. Ναι, αγχώνεσαι ότι δεν θα ξέρεις τι να κάνεις. Αλλά όλοι νιώθουν έτσι, ειδικά τον πρώτο καιρό μιας νέας σχέσης, καθώς όλοι θέλουν να κάνουν μια καλή αρχή και εντύπωση. Η έλλειψη εμπειριών όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για συμπεριφορές που είναι πιεστικές, απεγνωσμένες ή επιθετικές, ούτε τις κάνει αποδεκτές.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν συνεχίζεις να αγχώνεσαι; Μα να επικοινωνήσεις με τη σύντροφό σου.

Η έλλειψη εμπειριών μπορεί να σε αγχώνει, αλλά δεν αποτελεί το μεγάλο μειονέκτημα που νομίζεις. Μην αφήνεις τέτοιου είδους περιοριστικές αντιλήψεις να σε κρατάνε πίσω. Αντί να δίνεις έμφαση σε ότι δεν έχεις κάνει, εστίασε στο πως θα μάθεις να εκφράζεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις προθέσεις σου και την προσωπικότητά σου.

Αν είσαι έτοιμος για αυτό, ξεκίνησε από εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!