Γιατί πρέπει να αρχίσεις να κρατάς Ημερολόγιο με τις Σκέψεις σου - Men's Bible

Γιατί πρέπει να αρχίσεις να κρατάς Ημερολόγιο με τις Σκέψεις σου

Γιατί πρέπει να αρχίσεις να κρατάς Ημερολόγιο με τις Σκέψεις σου

Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στο φλερτ, αλλά και στη ζωή σου γενικότερα είναι να καταγράφεις τις σκέψεις σου. Θα διαπιστώσεις κι εσύ, ότι όταν γράφεις, αναλύεις περισσότερο τις εμπειρίες σου, και τις κατανοείς καλύτερα και αυτές και εσένα τον ίδιο. Επιπλέον, όταν μετά από λίγο καιρό τις ξαναδιαβάζεις, μπορείς να διαπιστώσεις που βρισκόσουν και πόσο περισσότερο δρόμο έχεις διανύσει ακόμη.

Το πρώτο πράγμα όμως που θες να πεις σε αυτό το σημείο είναι: «Να γράφω τι;» ή «Μα, εγώ δεν ξέρω να γράφω», «Δεν γράφω καλά», «Δεν έχω χρόνο». Οκ, σταμάτα τώρα δεν σου ζήτησε κανείς να γίνεις μεγάλος συγγραφέας, αλλά να ξεκινήσεις να καταγράφεις τις σκέψεις σου.

Κράτα ημερολόγιο

Ξεκίνα να καταγράφεις τις σκέψεις σου. Άμα θες να γράψεις βιβλίο, γράψε βιβλίο. Άμα θέλεις στο μπλογκ σου, γιατί όχι. Αλλά το ημερολόγιο είναι ευκολότερο. Θα μου πεις, ναι, αυτά τα κάνουνε κάτι κοριτσάκια στο γυμνάσιο. Κάποτε το νόμιζα κι εγώ. Λάθος. Είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο το ημερολόγιο. Το να καταγράφεις τις σκέψεις σου είναι κάτι τόσο δυνατό, που σχεδόν δεν μπορείς να φανταστείς τι βοήθεια θα σου προσφέρει στη ζωή σου. Ανοίγεις λοιπόν ένα τετράδιο, παίρνεις το αγαπημένο στυλό σου (πένα, μολύβι, ό,τι θες) και γράφεις ό,τι θέλεις. Ό,τι σου περνάει από το μυαλό. Κυριολεκτικά. Ό,τι σου κατέβει.

Βρες δέκα με είκοσι λεπτά την ημέρα. Να είσαι τίμιος με τις σκέψεις σου όμως, μην τις ωραιοποιείς. Μην φοβάσαι αυτά που θα γράψεις. Μην περιμένεις τίποτα περισσότερο από την απελευθέρωση του μυαλού σου. Άστο να σε πάει όπου εκείνο θέλει. Ούτε είναι ανάγκη να γεμίζεις σελίδες επί σελίδων. Γράψε ό,τι σου ‘ρχεται, γράψε βαρετά πράγματα, γράψε βλακείες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, το να μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα. Χαλάρωσε. Γράψε.

Γιατί πρέπει να αρχίσεις να κρατάς Ημερολόγιο με τις Σκέψεις σου

Απελευθερώσου

Αν σου φαίνεται πως δεν έχεις χρόνο, καν’ το κάποια στιγμή που θα βαριέσαι. Κάποια στιγμή που θα έπαιζες ένα βιντεοπαιχνίδι, κάθισε και γράψε ημερολόγιο. Κάποια στιγμή που δεν έχεις όρεξη να βγεις, που φυσιολογικά θα μούχλιαζες μπροστά από την τηλεόραση κάτσε και γράψε ημερολόγιο. Κάτσε ένα εικοσάλεπτο με την ησυχία σου και γράψε. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια ιδιαίτερη έμπνευση για να γράψεις. Δεν περιμένεις από το ημερολόγιό σου τίποτα περισσότερο από το να «στήσεις αυτί» στον ίδιο τον εαυτό σου. Είναι εύκολο, πίστεψέ με.

Και πως είναι δυνατόν, κάτι τόσο εύκολο να είναι παράλληλα τόσο χρήσιμο;

Είναι πολύ απλό. Γράφοντας διαπιστώνεις πού ακριβώς βρίσκεσαι σήμερα στη ζωή σου. Ξαναδιαβάζεις αυτά που έγραψες και είναι σαν να ακούς τον εαυτό σου να σου μιλάει. Τι είπαμε πριν; Πως να συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας; Αυτός είναι ο τρόπος. Ξαναδιάβαζε τις καταγραφές σου, παλιές και νεότερες. Θα αξιολογήσεις την εξέλιξή σου. Όταν βάζεις τη σκέψη σου στο χαρτί, θα δεις ότι νέες, χρήσιμες σκέψεις θα έρθουν να συμπληρώσουν αυτές που ήδη έχεις καταγράψει.

Βρες λοιπόν το χρόνο να κρατήσεις ημερολόγιο. Ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί.

Ξεκίνησε τώρα.

  • Βρες ένα εικοσάλεπτο, δυο φορές την εβδομάδα για αρχή.
  • Γράψε ό,τι σου έρχεται στο νου.
  • Ξαναδιάβασέ το, να δεις ότι θα καταλάβεις πράγματα που ούτε τα υποψιαζόσουν προηγουμένως.
  • Ξαναδιάβαζε και τις παλιότερες καταγραφές σου. Δες την πορεία σου.

 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!