Μπορείς τελικά να Αλλάξεις Πραγματικά; - Men's Bible

Μπορείς τελικά να Αλλάξεις Πραγματικά;

Μπορείς τελικά να Αλλάξεις Πραγματικά; Η ζώνη άνεσης σε κρατάει δεμένο στο γνώριμο

Είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει αρκετές φορές πως όσο και αν μεγαλώνουμε και περνούν τα χρόνια δεν αλλάζουμε μυαλό. Ίσως μάλιστα να το θεωρείς και δεδομένο πως έτσι είναι τα πράγματα. Όμως τι ισχύει; Μπορείς να αλλάξεις πραγματικά;

Το ανθρώπινο ασυνείδητο λειτουργεί με έναν μοναδικό τρόπο. Ανταποκρίνεται άμεσα και με άνεση στον συμβολισμό και τις μεταφορές και αυτός είναι ο λόγος που μας αρέσει να πλάθουμε μεταφορές και να αφηγούμαστε ιστορίες.

Σίγουρα έχεις ακούσει αυτή την παροιμία που λέει «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του μήτε γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του», και κατά πάσα πιθανότητα της έχεις δώσει μία συγκεκριμένη ερμηνεία.

Την ερμηνεία που λέει ότι κάθε άνθρωπος είναι γενετικά σεταρισμένος να λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ότι είναι κολλημένος στις συμπεριφορές και τις πεποιθήσεις του. Ακόμα κι αν αλλάξει προσέγγιση σε κάποια πράγματα, στο βάθος παραμένει το ίδιο άτομο. Όπως δηλαδή και ο λύκος που αν και αλλάζει τρίχωμα, δεν αλλάζει συμπεριφορά.

Όπως είπαμε, ο ασυνείδητος νους λειτουργεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αν θεωρήσεις ότι κάτι είναι 100% αληθινό, τότε το μυαλό σου θα το αποδεχτεί ως τέτοιο και θα το κάνει πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι οφείλεις να σκεφτείς διαφορετικά, αν θες να δεις και να πετύχεις αλλαγές στη ζωή σου. Αλλάζοντας την προσέγγιση σου σε κάποια θέματα, θα ανακαλύψεις ότι μπορούν να αλλάξουν και οι πεποιθήσεις σου.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές επιμένουμε στο να κάνεις εκείνη την προσέγγιση στην κοπέλα που σου αρέσει. Κάνοντας κάτι διαφορετικό, αρκετές φορές, θα φτάσεις στο σημείο να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό και θα διαπιστώσεις ότι έτσι θα γίνεις και πιο ευέλικτος επικοινωνιακά.

Βασικές προϋποθέσεις για να αλλάξεις πραγματικά

Υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις που αν τις λάβεις υπ’όψιν, θα δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

Οι άνθρωποι δεν είναι η συμπεριφορά τους. Μπορείς να αποδεχτείς το άτομο και να αλλάξεις την συμπεριφορά (ακόμα και στον εαυτό σου).

Ο καθένας μας κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τις διαθέσιμες δυνατότητες που έχει την εκάστοτε στιγμή.

Η συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εκάστοτε κατάστασης και αυτή η συμπεριφορά είναι η καλύτερη δυνατή για αυτές τις συνθήκες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν σκέφτεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο για τις γυναίκες, αυτό συμβαίνει γιατί έμαθες να το κάνεις για να προσαρμοστείς στις συνθήκες γύρω σου. Αντίστοιχα, και η συμπεριφορά των γυναικών (της κάθε μίας ξεχωριστά) είναι αυτή που είναι, λόγω συνθηκών.

Επίσης, να θυμάσαι ότι κάθε συμπεριφορά έχει θετικό κίνητρο και συνήθως αυτό είναι η προστασία του ατόμου.

Τσέκαρε την συμπεριφορά των άλλων και θα δεις ότι έτσι μπορείς να πάρεις πάρα πολλές πληροφορίες για το ίδιο το άτομο.Πως να απελευθερωθείς απ’ τη φωνή του εσωτερικού Κριτή, Μπορείς τελικά να Αλλάξεις Πραγματικά;

Μπορείς να κάνεις την αλλαγή

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, τις αξίες σου, τις πεποιθήσεις σου και τις συμπεριφορές σου αρκεί να έχεις το κατάλληλο κίνητρο για να το κάνεις. Από την στιγμή που θα αποδεχτείς ότι η αλλαγή είναι πιθανή, θα διαπιστώσεις ότι νέοι πόροι –που δεν πίστευες ότι τους έχεις μέσα σου, θα είναι διαθέσιμοι για εσένα.

Αν το καλοσκεφτείς, προσαρμόζεσαι καθημερινά σε νέες καταστάσεις. Αλλάζει ο καιρός, οπότε προσαρμόζεσαι. Αλλάζει η εργασία σου, οπότε προσαρμόζεις το δρομολόγιό σου. Αλλάζεις χώρα, οπότε προσαρμόζεις τον τρόπο που μιλάς. Όπως αντιλαμβάνεσαι, κάνεις αλλαγές στην συμπεριφορά σου καθημερινά.

Η αλήθεια είναι ότι κάνεις ότι καλύτερο μπορείς με αυτά που έχεις και ξέρεις τώρα. Φαντάσου να μπορείς να αλλάζεις έστω και κάτι μικρό στην συμπεριφορά σου, σε καθημερινή βάση, και θα διαπιστώσεις ότι σε βάθος ενός χρόνου θα είσαι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.

Γι’ αυτό, προσπάθησε να κάνεις καθημερινά κάτι που θα σε βγάζει από την ζώνη άνεσης σου.

Μία μικρή αλλαγή σε αυτά που διεκδικείς, μία μικρή αλλαγή σε αυτά που λες, μία μικρή αλλαγή στον τρόπο που ζητάς κάτι ή στον τρόπο που προσεγγίζεις μία κοπέλα και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο. Όχι μόνο αλλάζει τρίχωμα ο λύκος αλλά μπορεί να αλλάξει και την συμπεριφορά του και να εξελιχθεί σε κάτι καταπληκτικό και μάλιστα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αλλαγής.

Να ξέρεις ότι σε αυτά σου τα βήματα μπορούμε να σε βοηθήσουμε και να σου σταθούμε σε όλες τις αλλαγές, με χαρά.

Αν θες να αλλάξεις πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο φλερτάρεις, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!