Ζήσε επιτέλους τη ζωή σου - Men's Bible

Ζήσε επιτέλους τη ζωή σου

Ζήσε επιτέλους τη ζωή σου

Πρόσφατα έλαβα ένα email από έναν φίλο που μας ακολουθεί στο Instagram και το Youtube και πραγματικά γουστάρει το περιεχόμενό μας.

Μου έγραψε ότι καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι στη ζωή του, αλλά δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό.

Διαβάζει όλα μας τα άρθρα, παρακολουθεί όλες τις εκπομπές μας, αλλά δεν αναλαμβάνει καθόλου δράση. Και όταν του το ανάδειξα αυτό, με ρώτησε:

Οκ, αν δεν αρκεί να βλέπω βίντεο και να διαβάζω άρθρα, τότε τι χρειάζεται για να κάνω μια πραγματική αλλαγή, να ξεπεράσω τους δισταγμούς μου στο φλερτ και να λειτουργώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Η απάντηση: Προτού ασχοληθείς με επιμέρους στρατηγικές και τρόπους (όπως αυτούς που διδάσκουμε), πρέπει πρώτα να δεσμευτείς ότι σε ενδιαφέρει αυτή η αλλαγή. Και να είσαι πρόθυμος να «χάσεις» κάτι, προκειμένου να «κερδίσεις» κάτι πολύ πιο πολύτιμο.

Με τον ίδιο τρόπο που ένας σούπερ ήρωας, για παράδειγμα, όταν τον δαγκώσει η ραδιενεργός αράχνη χάνει την ικανότητα να ζει μια νορμάλ ζωή, αλλά κερδίζει την ικανότητα να ζήσει μια υπερ-ηρωική ζωή και να βοηθήσει θετικά ολόκληρο τον κόσμο.

Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο πρόθυμος είσαι να θυσιάσεις αυτά που έχεις τώρα, τόσο πιο μεγάλη σημασία θα έχει η αλλαγή που θα κάνεις στο μέλλον.

Χρειάζεται να ξεκινήσεις

Αλλά προκειμένου να το κάνεις αυτό, χρειάζεται να κατανοήσεις ακριβώς γιατί πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξεις την ψυχολογία σου και τον τρόπο σκέψης σου καθώς όλη σου η ζωή στηρίζεται σε αυτά.

Σκέψου τις φορές που δεν είχες το κουράγιο να ζητήσεις αυτό που ήθελες, είτε ήταν το τηλέφωνο μιας κοπέλας που σου άρεσε, είτε μια προαγωγή, είτε μια συμβουλή, είτε το να ορθώσεις το ανάστημά σου.

Σκέψου τις φορές που συμβιβάστηκες με λιγότερα από όσα αξίζεις.

Ή σαμπόταρες μια ευκαιρία επειδή μέσα σου δεν ένιωθες άξιος, και αυτή η αναξιότητα έβγαινε προς τα έξω σε δυνητικές σχέσεις, δουλειές ή φιλίες.

Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που φοβούνται τόσο πολύ την απόρριψη που δεν κάνουν κίνηση να ξεκινήσουν σεξ με την σύντροφό τους πια, ή δεν συζητούν ανοικτά τι είναι αυτό που θέλουν στο σεξ.

Έπειτα υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν κοπέλα ή σύντροφο γιατί είναι πιο ασφαλές να κάθονται σπίτι με ταινίες και σειρές, καθώς η αλήθεια είναι πως μια σειρά δεν μπορεί να σε απορρίψει.

Και όλοι αυτοί, που πορεύονται σε αυτό το μονοπάτι, καταλήγουν στην ίδια θέση που καταλήγουν πολλοί όταν γεράσουν: Μετανιώνουν για όσα δεν έκαναν και για όσα δεν έζησαν.

Ποτέ δεν έζησαν μια ζωή δική τους και πέρασαν τις περισσότερες μέρες τους εκπληρώνοντας τις προσδοκίες άλλων ανθρώπων για να αποφύγουν την αποδοκιμασία τους.

Ποτέ δεν ένιωσαν πραγματική σύνδεση με τους σημαντικούς ανθρώπους και πάθη της ζωής τους.

Ποτέ δεν ξεκίνησαν σωστά, ολοκλήρωσαν ή προχώρησαν τα μεγάλα πρότζεκτ και ιδέες που είχαν στο μυαλό τους.

Έκαναν τη μετριότητα full time δουλειά, και κρατούσαν τον εαυτό τους απασχολημένο προκειμένου να αποφύγουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζονταν να κάνουν. Και τώρα χρειάζονται μια ολική αλλαγή ολόκληρης της ζωής τους.

Αν θες να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Ένα παράδειγμα από το σινεμά

Θυμάμαι είχα δει σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, ότι όταν οι άνθρωποι πέθαιναν, πήγαιναν σε ένα καθαρτήριο όπου έβλεπαν σε μια οθόνη τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους.

Και όποτε είχαν πάρει μια απόφαση από φόβο, τότε έπρεπε να επιστρέψουν στη γη ως παιδιά και να ξαναζήσουν τη ζωή τους από την αρχή, μέχρι να το κάνουν σωστά.

Μόνο αυτοί που ζούσαν χωρίς φόβο, αναστολές, άγχος και αμφιβολίες πέρναγαν το τεστ που λέγεται ζωή και πήγαιναν στον παράδεισο (βάσει της αλληγορίας που υπήρχε στην ταινία). Ζήσε επιτέλους τη ζωή σου

Το θέμα λοιπόν είναι ότι η εμπειρία σου και η διαδρομή σου στη ζωή είναι αποτέλεσμα του τι συμβαίνει μέσα σου.

Και η ψυχολογία σου και ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι υπεύθυνοι για κάθε αποτέλεσμα που έχεις στη ζωή σου. Καθορίζουν το πώς λειτουργείς, πως νιώθεις, τι κινήσεις κάνεις, τι ευκαιρίες παίρνεις και πως βλέπεις τον κόσμο και τη θέση σου σε αυτόν. Έτσι είναι πολύ πιο σημαντικοί από τα χρήματα, την εμφάνιση, το στάτους και τα υλικά αγαθά.

Όλα αυτά είναι απλά αποτελέσματα του τρόπου σκέψης σου.

Ξέρω ότι ήδη έχεις κάνει παρόμοιες σκέψεις, αλλά θέλω να επιμείνω γιατί είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις μέσα σου το πώς η ψυχολογία σου επηρεάζει τη ζωή σου.

Και αντί να σου δείξω άλλο ένα βίντεο για να καταναλώσεις και να νιώσεις «καλά» για αυτό συνεχίζοντας όμως να κάνεις τα ίδια, θα μιλήσω λίγο πιο πρακτικά και θα θέσω κάποια ερωτήματα:

Τι θα ήσουν διατεθειμένος να θυσιάσεις για να μπορέσεις επιτέλους να απελευθερωθείς από τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου, τις αναστολές σου, την αναβλητικότητα, την αμφιβολία ώστε να βάλεις τη ζωή σου και πάλι στις ράγες;

Τι θα άφηνες προκειμένου να γίνεις ο άνδρας που θέλεις να είσαι για κάθε ημέρα της ζωής σου;

Ή μπορείς να το δεις και πιο συγκεκριμένα, προκειμένου:

Να γίνεις ο καλύτερος στον τομέα σου.

Να προσελκύσεις την κοπέλα των ονείρων σου

Να σώσεις τη σχέση σου

Να αναπτύξεις την επιχείρησή σου

Να έχεις την ελευθερία να ταξιδεύεις και να έχεις τις περιπέτειες που επιθυμείς

Να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και να μαγνητίζεις τους γύρω

Να ολοκληρώσεις και να κυκλοφορήσεις εκείνο το βιβλίο, album, σενάριο, δημιουργικό πρότζεκτ

Να ξυπνάς ως ο ιδανικός εαυτός σου κάθε πρωί, γεμάτος ενέργεια, θετικότητα και παραγωγικότητα

Να ζεις μια γεμάτη, ικανοποιητική και χαρούμενη ζωή με νόημα, φιλία και πάθος

Να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου κάθε βράδυ που ξαπλώνεις να κοιμηθείς

Τι θα άξιζαν όλα αυτά για εσένα, αλήθεια;

Σκέψου το.

Γιατί πολλές φορές υπερτιμούμε το πόσος χρόνος μας έχεις απομείνει. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον αφήνουμε να χάνεται ή να έχουμε λάθος προτεραιότητες.

Κατανοώ ότι όσα έγραψα μπορεί να πέσουν βαριά σε ορισμένους, αλλά για να είσαι εδώ είσαι ήδη έτοιμος. Οπότε βάλε προτεραιότητα τον εαυτό σου. Και αποφάσισε τι αξίζεις για εσένα.

Και να θυμάσαι ότι είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!