Γιατί το να Αγκαλιάσεις τις Ατέλειες σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου - Men's Bible

Γιατί το να Αγκαλιάσεις τις Ατέλειες σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

Γιατί το να Αγκαλιάσεις τις Ατέλειες σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσεις στη ζωή σου και να εξελίξεις τον εαυτό σου είναι να αγκαλιάσεις τις ατέλειες σου.

Όχι για τους άλλους. Για εσένα.

Γιατί ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι νιώθουν αβοήθητοι και ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στη ζωή τους, είναι επειδή έχουν μη ρεαλιστική εντύπωση για το τι χρειάζεται για να πετύχεις.

Είναι λιγότερο ότι δεν έχουν δύναμη για να βελτιωθούν και περισσότερο ότι προσδοκούν το αδύνατο από τον εαυτό τους. Βάζουν τον πήχη για τον εαυτό τους τόσο υψηλά που είναι δύσκολο -και υπερήρωες να ήταν- να πετύχουν κάτι.

Πολλοί ειλικρινά πιστεύουν ότι προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν (ότι κι αν είναι αυτό) πρέπει να είναι ισοδύναμοι ενός ολυμπιονίκη. Πιστεύουν ότι πρέπει να δείχνουν σαν τον Ryan Gosling ή να είναι πιο πλούσιοι από τον Elon Musk. Ότι πρέπει να είναι ψηλοί, γυμνασμένοι με εντυπωσιακή δουλειά και να ζουν σε μια πολυτελή έπαυλη.

Στο μυαλό τους, το μόνο μέτρο της επιτυχίας είναι να αποτελέσουν την εξαίρεση. Και ενώ το να έχεις φιλοδοξίες είναι θεμιτό (δεν είναι ότι σου προτείνω να βαλτώσεις και να αρκεστείς μόνο σε ότι έχεις), το να πιστεύεις ότι πρέπει να πετύχεις το αδύνατο βάζει υπερβολικά μεγάλη πίεση στον εαυτό σου. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται να αγκαλιάσεις τις ατέλειες σου.

Μην συγκρίνεσαι με τους άλλους

Το αστείο είναι ότι αυτή η πεποίθηση προέρχεται από εσένα και μόνο. Είναι εύκολο, για παράδειγμα, να κοιτάς το Instagram και να πιστεύεις ότι αυτά τα μοντέλα, influencers και celebrities είναι το συνηθισμένο και όχι το ακραίο παράδειγμα. Βλέπεις τους γυμνασμένους τύπους και πιστεύεις ότι αυτοί είναι το μέτρο σύγκρισης βάσει του οποίου αξιολογείσαι. Και ότι αλλιώς δεν θα έχεις καμία επιτυχία με τις γυναίκες.

Όμως αυτή είναι άλλη μια περίπτωση που το μυαλό σου σε μπερδεύει και σου πασάρει προκαταλήψεις και στερεότυπα ως αλήθεια. Είναι εύκολο να πεις ότι επειδή οι γυναίκες θέλουν τον Chris Evans, θέλουν μόνο κάποιον σαν αυτόν. Είναι εύκολο να πεις ότι επειδή είδες κάποιον πλούσιο με ωραία γυναίκα, ότι οι γυναίκες θέλουν τους πλούσιους.

Ακόμα και οι διάφοροι σταρ που παίζουν τους σούπερ ήρωες, μπορεί να έχουν καταπληκτικά κορμιά, αλλά μόνο για όσο διαρκούν τα γυρίσματα, ενώ ξεχνάς πως περνούν τις μέρες τους με γυμναστική και αυστηρά διαμορφωμένη διατροφή προκειμένου να τα καταφέρουν.

Και φυσικά μην ξεχνάς το γεγονός πως μεγάλο μέρος των όσων βλέπεις είναι εφέ. Πρόκειται για το αποτέλεσμα του κολακευτικού φωτισμού, του μακιγιάζ, του μοντάζ και της τεχνολογικής επεξεργασίας.

Όλα αυτά συντελούν στο να σου δημιουργήσουν προσδοκίες που δεν μπορείς να φτάσεις. Και κάνεις τον εαυτό σου να νιώθει άσχημα επειδή δεν μπορείς να έχεις αυτά τα αποτελέσματα και νιώθεις ότι αυτό είναι ελάττωμα σου.

Αλλά λάβε υπόψη σου και άλλες πλευρές της ζωής σου που δεν ισχύει αυτή η λογική. Νιώθεις, για παράδειγμα, ότι έχεις αποτύχει επειδή δεν οδηγείς σαν οδηγός της φόρμουλα 1 ή επειδή δεν ζεις όπως ο Τζέιμς Μποντ; Νιώθεις ότι έχεις αποτύχει επειδή δεν μαγειρεύεις σαν διάσημος σεφ ή επειδή δεν γράφεις σαν σπουδαίος συγγραφές όπως ο Julian Barnes;

Ώρα να αγκαλιάσεις τις ατέλειες σου

Μέρος του να εξελιχθείς είναι να συνειδητοποιήσεις ότι το «αρκετά καλός» αρκεί και με το παραπάνω. Να συνειδητοποιήσεις ότι η επιτυχία είναι δυνατή ακόμα κι αν δεν είσαι στο 1% του πληθυσμού. Και ότι αν έχεις στάνταρ που είναι αδύνατο να φτάσεις, σαμποτάρεις ο ίδιος τον εαυτό σου.

Οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες και οι δυνατότητες περισσότερες απ’ ότι πιστεύεις. Ναι, στις γυναίκες αρέσουν διάφοροι άνδρες όλων των τύπων.

Αποδεχόμενος ότι μπορείς να επιδιώκεις την τελειότητα αλλά τους στόχους σου θα τους πιάνεις ως ένα βαθμό, κρατάς ψηλά το κίνητρό σου. Αυτό σου το κάνει πιο εύκολο να κάνεις πραγματική πρόοδο.

Το να αγκαλιάσεις τις ατέλειες σου, να αποδέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου είναι το κλειδί. Χρειάζεται να μάθεις να αγαπάς τις αδυναμίες σου και τα λάθη σου, ενώ παράλληλα πασχίζεις να αλλάξεις. Χρειάζεται να εκτιμήσεις τη φιλοδοξία σου και ταυτόχρονα όλα όσα έχεις πετύχει ως τώρα. Η τελειότητα είναι ένα όνειρο που έχεις, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα.

Καλό είναι να μάθεις να αγαπάς τη διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα. Και να μην αφήνεις τον τελικό στόχο να σε τυφλώνει ή να σου κλέβει από τη χαρά και την αυτοαξία. Και αν κάτι σε ζορίζει πολύ, ίσως η απάντηση να είναι το να βρεις άλλους τρόπους να πετύχεις. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσεις εκεί που θέλεις να πας, οπότε αν το πλάνο σου δεν δουλεύει, άλλαξε πλάνο.

Θέλεις ένα πλήρες πρόγραμμα αυτοβελτίωσης που θα σου φέρει πραγματικά αποτελέσματα; Δες εδώ.

Ακόμα και η παραμικρή δράση που κάνεις είναι απόδειξη ότι δεν είσαι αβοήθητος και ότι προχωράς. Μπορεί ίσως να μην σου μοιάζει πολύ, αλλά ακόμα κι ένα σπίρτο φωτίζει την πιο σκοτεινή νύχτα.

Έχεις τον έλεγχο, έχεις την δυνατότητα. Κι όταν αγκαλιάσεις τις ατέλειες σου, θα καταλάβεις ότι είναι οκ να μην είναι όλα τέλεια. Τότε θα μπορέσεις να δεις ότι έχεις κάνει πρόοδο και ότι σταδιακά βελτιώνεσαι…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!