Όχι, δεν είναι τα Χρήματα ο λόγος που δεν έχεις Κοπέλα - Men's Bible

Όχι, δεν είναι τα Χρήματα ο λόγος που δεν έχεις Κοπέλα

Όχι, δεν είναι τα χρήματα ο λόγος που δεν έχεις κοπέλα

Υπάρχει σε πολλούς άνδρες η αίσθηση ή η πεποίθηση πως αν δεν είναι οικονομικά εύρωστοι δεν πρόκειται να γνωρίσουν την ερωτική επιτυχία και αυτό γιατί χωρίς τα χρήματα οι γυναίκες δεν πρόκειται να τους δουν θετικά.

Η συγκεκριμένη πεποίθηση είναι όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και ζημιογόνα.

Αν μια γυναίκα είναι μαζί σου για τα χρήματα που διαθέτεις και είναι πρόθυμη να φύγει σε περίπτωση που τα χάσεις, τότε προφανώς δε νιώθει πράγματα για εσένα και βλέπει τη σχέση της μαζί σου ως συναλλαγή.

Ταυτόχρονα, αν πιστεύεις ότι οι γυναίκες έλκονται από τα χρήματα, τί θα κάνεις για να τις τραβήξεις κοντά σου; Μα φυσικά θα προσπαθείς με διάφορους τρόπους να δείξεις ότι έχεις χρήματα.

Αν όμως η επίδειξη πλούτου είναι το μόνο θετικό που προβάλλεις για τον εαυτό σου και δεν έχεις αφιερώσει χρόνο και ενέργεια για να καλλιεργήσεις άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά του εαυτού σου, τότε τί είδους γυναίκες είναι πιο πιθανό να μαγνητίσεις;

Μα φυσικά εκείνες που βλέπουν τις σχέσεις ως μια συναλλαγή.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η πεποίθηση «οι γυναίκες κοιτάνε μόνο τα χρήματα» όχι μόνο είναι λάθος, καθώς τσουβαλιάζει το μισό πληθυσμό της Γης σε ένα συγκεκριμένο στερεότυπο, αλλά και σε εμποδίζει μέσα από διάφορους ψυχολογικούς μηχανισμούς να καλλιεργήσεις την ελκυστική πλευρά σου, να κάνεις ποιοτικές γνωριμίες και να βρεις μια αξιόλογή σύντροφο.

Όταν το στερεότυπο έχει μια δόση αλήθειας

Ένας λόγος που πολύς κόσμος πιστεύει έντονά σε αυτό το στερεότυπο, είναι γιατί όντως υπάρχουν παραδείγματα υπέρ του. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει κάποια νεαρή καλλονή να είναι με κάποιον 15,20,30 χρόνια μεγαλύτερο της ο οποίος όμως το «φυσάει» το χρήμα.

Άραγε όμως αποτελούν αυτές οι περιπτώσεις τον κανόνα; Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που ερωτεύτηκαν και προχώρησαν με κάποιον που δεν είναι ιδιαίτερα εύρωστος;

Προφανώς και υπάρχουν και μάλιστα αυτές αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Αλλά ακριβώς επειδή αποτελούν τον κανόνα δεν ξεχωρίζουν εύκολα στα μάτια μας. Αντίθετα, η περίπτωση της πανέμορφης νεαρής εικοσάρας που παντρεύεται τον πλούσιο αλλά μη ελκυστικό σαρανταπεντάρη τραβάει εύκολα την προσοχή μας.

Αλλά δεν είναι ο κανόνας. Είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος αρκετές περιπτώσεις ζευγαριών που ερωτεύτηκαν και προχώρησαν μαζί χωρίς να έχουν μεγάλη οικονομική άνεση ή χωρίς ο άνδρας να βγάζει πολλά περισσότερα χρήματα απ’ τη σύντροφο του.

Τι σκέφτεσαι όμως για αυτές τις περιπτώσεις;

Οι γυναίκες δεν έλκονται απ’ τα χρήματα, αλλά δεν πρόκειται να τους αρέσεις αν δεν φροντίζεις τον εαυτό σου

Ας υποθέσουμε πως ένα φανταστικό πρόσωπο, ο Χ, είναι χωρίς δουλειά και μένει με τους γονείς του. Ο Χ, αν και έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο, τον αφιερώνει κυρίως στο να βλέπει σειρές στον υπολογιστή, να παίζει παιχνίδια και να βγαίνει με τους φίλους του.

Με αφορμή το γεγονός πως δεν έχει δουλειά και άρα χρήματα, δε γυμνάζεται και δεν φροντίζει ιδιαίτερα το ντύσιμο του και την εμφάνιση του.

Επίσης, ο Χ γενικά νιώθει πως δεν είναι ελκυστικός και ως εκ τούτου, δεν τολμάει να μιλήσει ή να φλερτάρει με τις κοπέλες που τον ενδιαφέρουν.

Τώρα ας υποθέσουμε πως υπάρχει άλλο ένα πρόσωπο, ο Ψ, ο οποίος επίσης είναι χωρίς δουλειά και μένει με τους γονείς του.

Ο Ψ δεν έχει χρήματα για να γραφτεί γυμναστήριο, αλλά επειδή θεωρεί σημαντικό να φροντίζει το σώμα του και την υγεία του βγαίνει για τρέξιμο τακτικά και γυμνάζεται υπαίθρια με καλλισθενικές ασκήσεις σε κάποιο δημόσιο γήπεδο.

Του αρέσει να επενδύει στον εαυτό του, ξέρει ότι δε χρειάζεται να ξοδέψει μια περιουσία για να βγει ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα του και αγοράζει επιλεγμένα από κάποιο οικονομικό μαγαζί και μόνο όταν έχει εκπτώσεις. Επίσης, έχει στο νου του  να συνδυάσει τα χρωματικά τα ρούχα που φοράει με ένα καλαίσθητο τρόπο.

Τέλος, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο που έχει για να διαβάσει βιβλία τα οποία περιέχουν πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του (πχ, το πως παρουσιάζεσαι καλύτερα σε μια συνέντευξη εργασίας).

Ο Ψ έχει αυτοπεποίθηση και είναι κοινωνικός. Θα μιλήσει στις κοπέλες που τον ενδιαφέρουν. Θα τους κάνει πειράγματα με χιούμορ. Θα διηγηθεί ιστορίες απ’ τη ζωή του. Και παρά το γεγονός πως αυτή τη στιγμή δεν είναι οικονομικά εύρωστος, αυτό δε θα τον σταματήσει από το να μιλήσει στις κοπέλες για τις φιλοδοξίες του και για όλα αυτά που θέλει να πετύχει στο μέλλον.

Παρά το γεγονός πως και οι δύο βρίσκονται σε παρόμοια οικονομική κατάσταση, ο Ψ έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες από τον Χ να γοητεύσει και φλερτάρει επιτυχημένα μια κοπέλα.

Γιατί παρά τις δυσκολίες κάνει αυτό που του επιτρέπουν οι καταστάσεις για να συνεχίσει να επενδύει και να φροντίζει εαυτό του.

Και αυτό είναι που τον κάνει ελκυστικό.

Μήπως είναι απλά δικαιολογία;

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα χρήματα ή μάλλον την έλλειψη τους ως βολική δικαιολογία για να μη ρισκάρουμε.

Αν οι γυναίκες έλκονται απ’ τα χρήματα και εμείς δεν έχουμε πολλά τότε δεν υπάρχει λόγος να ξεβολευτούμε και να ρισκάρουμε κάποια απόρριψη φλερτάροντας την κοπέλα που μας αρέσει, αφού το αποτέλεσμα είναι προδιαγραμμένο.

Το κακό με τη βελτίωση στο φλερτ είναι πως περιλαμβάνει αρκετή δουλειά και αρκετή αποτυχία. Δεν αρκεί να μιλήσεις μια φορά σε κάποια κοπέλα που σε ενδιαφέρει. Χρειάζεται να μιλήσεις αρκετές φορές, να μαζέψεις εμπειρία, να κάνεις λάθη.

Πολλές φορές η βελτίωση στο φλερτ περιλαμβάνει και δουλειά σε άλλους τομείς που δεν έχουν άμεση σχέση με το τί λες σε μια γυναίκα. Όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο ζεις τη ζωή σου.

Αλλά αυτή η δουλειά και όλο το ξεβόλεμα και οι αποτυχίες αποτελούν το χρέος που οφείλεις στον εαυτό σου να καταβάλεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου και να την πας στο επίπεδο που επιθυμείς.

Αν νιώθεις πως στον ερωτικό τομέα υπάρχει ένα κενό και πως δεν είσαι ευτυχισμένος, αυτό σημαίνει πως στη ζωή σου απόφευγες κάποια πράγματα. Ίσως απόφευγες να πάρεις πρωτοβουλία και να φλερτάρεις με τις κοπέλες που σου άρεσαν.

Ίσως αποφεύγεις να κάνεις άλλα πράγματα που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου και έμμεσα την ελκυστικότητα σου, όπως πχ το να φροντίσεις το ντύσιμο σου, το σώμα σου κλπ. Όχι, δεν είναι τα χρήματα ο λόγος που δεν έχεις κοπέλα

Δεν έχει σημασία αν κάποια ενδιαφέρεται για τα χρήματα

Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να σε νοιάζει αν κάποια ενδιαφέρεται για τα χρήματα. Αυτό που πρέπει να σε νοιάζει είναι η προσωπική σου ευτυχία και γι’ αυτό δεν πρέπει απλά να φλερτάρεις μια γυναίκα, αλλά να την αξιολογείς κι εσύ απ’ τη μεριά σου.

Χρειάζεται να θυμάσαι πως η γυναίκα που δίνει μεγάλη σημασία στα χρήματα και διαλέγει τους ερωτικούς της συντρόφους αποκλειστικά με βάση την οικονομική τους κατάσταση, δεν το κάνει επειδή είναι γυναίκα, το κάνει επειδή έτσι το επιλέγει εκείνη.

Είναι δική της επιλογή και αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερο για εσένα να την αποφύγεις γιατί δεν είναι η γυναίκα που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Το γεγονός ότι κάποια είναι όμορφη και εμφανίσιμη δε σημαίνει και απαραίτητα πως θα περάσεις καλά μαζί της.

Είναι σημαντικό λοιπόν να μην υπεργενικεύεις και να αντιμετωπίζεις την κάθε γυναίκα που γνωρίζεις ως ένα ξεχωριστό άτομο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με την οποία έχετε λιγότερα ή περισσότερα κοινά σε αξίες, απόψεις και πεποιθήσεις σχετικά με τον κόσμο και τις σχέσεις.

Αυτό που πρέπει να σε νοιάζει είναι να κάνεις γνωριμίες που εμπλουτίζουν τη ζωή σου και γι’ αυτόν το λόγο το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να φιλτράρεις σωστά τις γυναίκες με τις οποίες έρχεσαι σε επαφή.

Επιδίωξε να φλερτάρεις και να γοητεύσεις γυναίκες με την προσωπικότητα σου, τις ιστορίες από τη ζωή σου, το χιούμορ σου, τις φιλοδοξίες σου κλπ.

Και αν δεις ότι κάποια δε γοητεύεται γιατί θα ήθελε κάποιον με περισσότερα χρήματα, να χαίρεσαι γιατί αυτή η γυναίκα δεν κάνει για εσένα.

Θες να γίνεις πιο κοινωνικός και εξωστρεφής με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!