Πως να καλλιεργήσεις την Αυτοπεποίθηση σου - Men's Bible

Πως να καλλιεργήσεις την Αυτοπεποίθηση σου

Πως να σταματήσεις την Αυτοκριτική και να Καλλιεργήσεις Θετικό τρόπο Σκέψης, Πως να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση σου

Η αυτοπεποίθηση σου είναι απαραίτητη σε υγιείς δόσεις. Τη χρειάζεσαι για να κινητοποιηθείς και να μεγαλουργήσεις. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητες σου, τότε πρακτικά δεν παλεύεις για τους στόχους σου, δεν διεκδικείς τα όνειρα σου.

Το πρόβλημα όμως είναι πως αν δεν την έχεις, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο το πως θα την αποκτήσεις. Και το πρόβλημα αυτό εντείνεται όταν αναπαράγεται διαρκώς γύρω σου η ιδέα πως αυτοπεποίθηση είναι κάτι που είτε έχεις, είτε όχι.

Όμως δεν είναι έτσι. Την αυτοπεποίθηση σου την καλλιεργείς, δεν την αποκτάς μαγικά, ούτε γεννιέσαι με αυτή.

Γι’ αυτόν το λόγο, αντί να απασχολείς τον εαυτό σου με την αυτοπεποίθηση καθ’ αυτή, φρόντισε να υιοθετήσεις μερικές απλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερη πίστη στον εαυτό σου και στις ικανότητες σου.

Ξέφυγε απ’ το γνώριμο και εκθέσου σε αυτό που φοβάσαι

Η αυτοπεποίθηση στην πραγματικότητα είναι κάτι σχετικό και όχι απόλυτο. Σε κάποια πράγματα έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τα αντιμετωπίζεις με περισσότερη σιγουριά απ’ ότι άλλα.

Και αυτό συνήθως συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο πως σε αυτά που έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, έχεις και περισσότερη εμπειρία.

Τα έχεις ξανακάνει, γνωρίζεις πως να κινηθείς και τί να κάνεις και άρα νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Αντίστοιχα όταν πας να κάνεις κάτι στο οποίο δεν έχεις καθόλου εμπειρία ή το έχεις κάνει λίγες φορές στο παρελθόν χωρίς επιτυχία, είναι λογικό να μην πιστεύεις και πολύ στον εαυτό σου.

Το θέμα λοιπόν με την αυτοπεποίθηση είναι ότι πιστεύουμε λανθασμένα πως πρέπει πρώτα να έχουμε αυτοπεποίθηση για να κάνουμε αυτό που μας φοβίζει, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ανάποδο.

Πρώτα κάνεις αυτό που σε φοβίζει και σταδιακά, καθώς αποκτάς περισσότερη εμπειρία, αποκτάς και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Γι’ αυτόν το λόγο, είναι σημαντικό να αποκτήσεις τη συνήθεια να βγαίνεις τακτικά απ’ τη ζώνη άνεσης σου. Κάνε κάποιο ταξίδι μόνος σου, κάνε κάποιο εξτρίμ σπορ, δοκίμασε γενικά νέες εμπειρίες.

Όσο περισσότερο δοκιμάζεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη θα έχεις στις ικανότητες σου.

Θυμήσου τις επιτυχίες σου (όσο μικρές κι αν είναι)

Ένα ακόμα μεγάλο φάουλ που κοστίζει ψυχολογικά είναι το να απαιτείς απ’ τον εαυτό σου την τελειότητα και να βλέπεις μονάχα τα λάθη και τις αποτυχίες σου.

Και είναι λάθος όχι μόνο γιατί αυτή η συνήθεια καταποντίζει την αυτοπεποίθηση σου, αλλά γιατί σε τυφλώνει και δεν μπορείς να εντοπίζεις ευκολά τις επιτυχίες που καταφέρνεις.

Η πορεία προς την επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα δεν είναι μια ευθεία γραμμή αλλά μια καμπύλη, γεμάτη σκαμπανεβάσματα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τα δυνατά του σημεία και τις επιτυχίες που έχει, όσο μικρές κι αν είναι αυτές. Ειδικά όταν προσπαθείς να πετύχεις έναν στόχο που θέλει αρκετό χρόνο και δουλειά όπως πχ, το να χάσεις 30 κιλά σε ένα χρόνο, χρειάζεται να διατηρείς το ηθικό ψηλά για να μπορείς να συνεχίσεις την προσπάθεια.

Αν σκέφτεσαι μονάχα το τελικό αποτέλεσμα όπως το έχεις στο μυαλό σου και παραβλέπεις τη μικρή σταδιακή πρόοδο που πετυχαίνεις, είναι εύκολο να χάσεις την αυτοπεποίθηση σου, να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις.Πώς να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις Εμπειρίες και Προηγούμενες Επιτυχίες, Πως να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση σου;

Για να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση σου εντόπισε το μάθημα που σου διδάσκει η αποτυχία

Ένας ακόμα τρόπος να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα λάθη και τις αποτυχίες. Ναι σίγουρα δεν είναι ωραίο να καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος ή οι κόποι και οι προσπάθειες σου δεν απέδωσαν καρπούς.

Όμως αν κοιτάξεις πίσω απ’ την επιφάνεια θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν μαθήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερος.

Γι’ αυτό τον λόγο, όταν διαπιστώνεις πως τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά ρώτα τον εαυτό σου «Τι φταίει και έκανα αυτό το λάθος και η προσπάθεια μου δεν πέτυχε;» «Τι μπορώ να αλλάξω για να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος;», «Τι θα κάνω διαφορετικά την επόμενη φορά;».

Ναι, δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις το συναίσθημα της απογοήτευσης στην άκρη και να δεις αντικειμενικά την κατάσταση, όμως εξετάζοντας με τιμιότητα και ειλικρίνεια τα γεγονότα μόνο κέρδος μπορείς να έχεις.

Θες να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!