Δεν υπάρχει άλλος Δρόμος - Men's Bible

Δεν υπάρχει άλλος Δρόμος

Δεν υπάρχει άλλος Δρόμος

Μια σημαντική διαπίστωση, απαραίτητη για να ωριμάζεις και να γίνεις σοφότερος, είναι να καταλάβεις πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πιο εύκολος, για να πετύχεις αυτά που θες.

Βλέπεις οι νόμοι που κυβερνούν την προσωπική εξέλιξη και βελτίωση, είναι εξίσου αμετάβλητοι και καθολικοί με τους φυσικούς νόμους που κυβερνούν το σύμπαν.

Δεν μπορείς να τους αγνοήσεις, ούτε να τους παραβλέψεις, όπως ακριβώς δεν μπορείς να αγνοήσεις τη δύναμη της βαρύτητας.

Ωστόσο, ακόμα και αν αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε με τη λογική, το ένστικτο μας, το ασυνείδητο μας, δεν το πιστεύει.

Ναι, σκεφτόμαστε και λέμε στον εαυτό μας πως αν είμαστε αρκετά έξυπνοι τότε μπορούμε να παίξουμε με τις διάφορες μεταβλητές, να τις αλλάξουμε αρκετά ώστε να βρούμε έναν πιο σύντομο δρόμο.

Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει τρόπος να βγάλουμε πολλά λεφτά χωρίς να εργαστούμε σκληρά, να χάσουμε γρήγορα κιλά χωρίς να πεινάσουμε πολύ, να βελτιωθούμε στο φλερτ χωρίς να απορριφθούμε.Δεν υπάρχει άλλος Δρόμος

Μην πέφτεις στην παγίδα

Βλέπω αυτή την συναισθηματική πλάνη ζωγραφισμένη σε αρκετά μηνύματα που λαμβάνουμε και στα λόγια αρκετών ανδρών που ζητούν τις συμβουλές μας. Και τους καταλαβαίνω. Ήμουν κι εγώ θύμα της στο παρελθόν.

Αρκετοί άνδρες έχουν πονέσει πολύ από την απόρριψη κάποια στιγμή στη ζωή τους και είναι λογικό να έχουν την τάση να την αποφεύγουν σε κάθε ευκαιρία.

Όμως που τους οδηγεί αυτή η συμπεριφορά; Τι καταφέρνουν τελικά;

Αυτή η, χαραγμένη στο μυαλό μας, εικασία πως υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος, καλύτερος και πιο εύκολος, να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε από τη ζωή, αποτελεί και τη βάση για χιλιάδες «γίνε πλούσιος, αθλητικός, ωραίος, κοινωνικός κλπ, γρήγορα» διαφημίσεις.

Ολόκληρες βιομηχανίες, όπως πχ, εκείνη των αθλητικών συμπληρωμάτων, βασίζουν την μάρκετινγκ στρατηγική τους σε αυτή την ανθρώπινη συναισθηματική πλάνη.

Και ακόμα και αν πιστεύεις πως είσαι άτρωτος, μπροστά σε αυτά τα προφανή διαφημιστικά τεχνάσματα να ξέρεις πως αυτός ο ασυνείδητος πόθος για ένα συντομότερο μονοπάτι προς την επιτυχία είναι μέσα σου.

Είναι μέσα σου και χωρίς να το συνειδητοποιείς, θα σε οδηγήσει να εγκαταλείψεις τις μακροσκελείς και δύσκολες προσπάθειες για κάτι καλύτερο και μάταια να αναζητάς εναλλακτικές γρήγορες λύσεις.

Σε μια εποχή που ο άνθρωπος έχει προοδεύσει τόσο πολύ τεχνολογικά, είναι δύσκολο να αποδεχτούμε πως οι κανόνες του παιχνιδιού, οι νόμοι αυτοί που κυβερνούν την υγεία μας και την ευτυχία μας από την αρχή του είδους μας, είναι σταθεροί και αμετάκλητοι.

Αν πχ, μπορούμε να παραγγείλουμε φαγητό με το πάτημα ενός κουμπιού, πως και δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα πώς να τρώμε παραπάνω χωρίς να υπάρχουν συνέπειες;

Σίγουρα, έχουμε βρει τρόπους να κάνουμε κάποια πράγματα απλούστερα και ευκολότερα ή πιο αποτελεσματικά και αυτό το γεγονός είναι φυσιολογικό να θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε.

Όμως η πιο κρίσιμη και σημαντική νοοτροπία που πρέπει να έχεις για οτιδήποτε θες να πετύχεις στη ζωή, από τη βελτίωση στο φλερτ, στο να αποκτήσεις το σώμα ή τη δουλειά των ονείρων σου, είναι η εξής:

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν μπορείς να παρακάμψεις τα εμπόδια. Δεν μπορείς να πας τριγύρω τους ή από κάτω τους. Πρέπει να περάσεις από μέσα τους.

Θες να ακολουθήσεις τον σωστό δρόμο για να βελτιωθείς στο φλερτ; Δες εδώ

Ούτε στο φλερτ υπάρχει άλλος δρόμος

Το ίδιο ισχύει και στην βελτίωση στο φλερτ, στην επικοινωνία και στις κοινωνικές δεξιότητες γενικά.

Δεν μπορείς να αποφύγεις την απόρριψη. Δεν μπορείς να την ελέγξεις. Μπορείς να κάνεις μονάχα ένα πράγμα. Να την αποδεχτείς.

Γιατί όσο περισσότερο της πας κόντρα, τόσο περισσότερο εκείνη θα σε αγχώνει και θα σε τρομάζει.

Θα αγχώνεσαι στην πιθανότητα να σε απορρίψουν. Θα διαπιστώνεις ότι αγχώνεσαι για το γεγονός ότι αγχώνεσαι και θα αγχώνεσαι περισσότερο. Θα θυμώνεις με τον εαυτό σου για το γεγονός ότι αγχώνεσαι και θα καταλήγεις να απογοητεύεσαι και να τα βάζεις με τον εαυτό σου.

Το ένα συναίσθημα καταλήγει να τροφοδοτεί το άλλο, όμως που σε οδηγεί όλο αυτό; Μα φυσικά πουθενά. Ή μάλλον μπορεί να σε οδηγήσει σε νοοτροπίες και απόψεις για τον εαυτό σου που δε θέλεις να έχεις.

Αν όμως αποδεχτείς πραγματικά πως η απόρριψη είναι μέρος του παιχνιδιού, τότε μπορείς να δρας πιο εύκολα χωρίς να κολλάς στην απραξία.

Το άγχος της απόρριψης και ο συναισθηματικός πόνος που απορρέει από αυτή, θα είναι ακόμα εκεί.

Θα συνεχίσεις να τα νιώθεις αυτά τα συναισθήματα. Όμως όσο λιγότερο παλεύεις μαζί τους, τόσο λιγότερο τα ταΐζεις.

Μην αντιστέκεσαι λοιπόν και μην αποφεύγεις τα εμπόδια. Και στο φλερτ και οπουδήποτε αλλού θες να βελτιωθείς, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Υπάρχει μονάχα ένας δρόμος. Ο οποίος μπορεί να είναι μακρύς και δύσκολος, όμως οδηγεί σίγουρα εκεί που θες να πας. Ακολούθησε τον λοιπόν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!