Ανδρική Αυτοβελτίωση : Πως να την πετύχεις πραγματικά - Men's Bible

Ανδρική Αυτοβελτίωση : Πως να την πετύχεις πραγματικά

Ανδρική Αυτοβελτίωση: Πως να την πετύχεις πραγματικά

Η ανδρική αυτοβελτίωση, δηλαδή η πραγματική και συναισθηματική εξέλιξη σου, αποτελεί βασικό κομμάτι της ικανοποίησής και της ευτυχίας που λαμβάνεις απ’ τη ζωή σου.

Αν νιώθεις στάσιμος και βαλτωμένος, αυτό συχνά σημαίνει ότι δεν αγωνίζεσαι για να κάνεις τον εαυτό σου καλύτερο.

Ίσως αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που η ζωή φέρνει μπροστά σου. Ή μπορεί πάλι να προτιμάς την αδράνεια απ’ το να βγεις λίγο απ’ τη ζώνη άνεσης σου και να περιπλανηθείς σε γεγονότα και καταστάσεις πρωτόγνωρες, των οποίων η εξέλιξη και τα αποτελέσματα είναι αβέβαια.

Η ανδρική αυτοβελτίωση είναι στην πραγματικότητα ένας αγώνας, μια πάλη στην οποία αντιμετωπίζεις κατά κύριο λόγο τον εαυτό σου, τους φόβους σου, τις αρνητικές πεποιθήσεις σου.

Είναι όμως ένας αγώνας που πρέπει να δώσεις γιατί ο μόνος τρόπος να βγεις νικητής, είναι να παλέψεις.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να θριαμβεύσει, να εξελιχθεί και να πετύχει τους στόχους του, οποίοι και αν είναι αυτοί;

3 απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχεις την ανδρική αυτοβελτίωση

#1 Υιοθέτησε νοοτροπία εξέλιξης

Πολλοί άνδρες σήμερα θεωρούν πως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή τους είναι σταθερά και αμετάβλητα. Η εμφάνιση τους, η αυτοπεποίθηση τους, οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες, η οικονομική τους κατάσταση, η ζωή τους γενικά, είναι όπως είναι και δεν αλλάζουν.

Δε γίνεται ρε παιδί μου.

Αν ήσουν τυχερός και ευλογήθηκες με καλά γονίδια, πλούσιους γονείς, εξωστρεφή προσωπικότητά κλπ, όλα καλά. Αν πάλι ήσουν άτυχος, τότε τα πράγματα έτσι είναι και δεν αλλάζουν.

Αυτό στα αγγλικά το λένε fixed mindset. Μια νοοτροπία στην οποία θεωρείς ότι η εμφάνιση σου, η ζωή σου, οι δεξιότητες και οι ικανότητες σου, είναι σταθερά.

Και το μοιραίο αποτέλεσμα αυτού του τρόπου σκέψης είναι πως η προσπάθεια για αλλαγή είναι μάταιη. Δεν έχει νόημα. Καλύτερα να κάτσεις στα αυγά σου.

Όμως το ότι το πιστεύεις, δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι όντως έτσι.

Το πρώτο βασικό προαπαιτούμενο για να μπορέσεις να πετύχεις την ανδρική αυτοβελτίωση, να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος άνδρας και καλύτερος άνθρωπος, είναι να αλλάξεις νοοτροπία.

Από το δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα στο μπορώ να πετύχω αλλαγές.

Να υιοθετήσεις μια νοοτροπία εξέλιξης, ή όπως λένε και στο χωρίο μου growth mindset.

Στη νοοτροπία αυτή τα πράγματα δεν είναι απόλυτα. Μπορείς να πετύχεις αλλαγές, μπορείς να πετύχεις βελτιώσεις.

Και ως φυσικό επακόλουθο αυτού του «μπορείς», νιώθεις πιο δυνατός και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ανδρική Αυτοβελτίωση: Πως να την πετύχεις πραγματικά

#2 Αποδέξου ότι κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλουμε και πως αυτό είναι οκ

Ένα άγχος που όλοι οι άνδρες αντιμετωπίζουν και που διαρκώς σαμποτάρει τις γνωριμίες τους, την καριέρα τους και γενικά τη ζωή τους, είναι το άγχος απόδοσης.

Όχι δεν μιλάω για το άγχος απόδοσης στο σεξ αν και συμπεριλαμβάνεται κι αυτό.

Μιλάω για το άγχος να αποδώσεις, να τα πας τέλεια, να εντυπωσιάσεις, να θριαμβεύσεις. Αυτή η αίσθηση πως ότι κι αν κάνεις πρέπει οπωσδήποτε να πετύχεις. Πως απ’ αυτήν απόδοση σου κρίνεται η αξία σου και πρέπει πάντα να τα πηγαίνεις καλά.

Αυτό το άγχος απόδοσης είναι που οδηγεί τους άνδρες σε ατάκες εντυπωσιασμού ή στο να προσπαθούν να δείξουν πολύ δυναμικοί και άλφα αρσενικά.

Αυτό το άγχος, οδηγεί επίσης στην υπερβολική προετοιμασία ή στην απραξία. Προκειμένου να μην αποτύχεις ή να μην απορριφθείς, προετοιμάζεσαι υπερβολικά χάνοντας χρόνο και κατασπαταλώντας πολύτιμη ενέργεια ή μένεις άπραγος και συνεπώς στάσιμος.

Γι’ αυτό χρειάζεται να καλλιεργήσεις μια πολύτιμη ψυχολογική δεξιότητα. Την ικανότητα να μπορείς να αποδεχτείς πως τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν πάντα όπως τα έχεις υπολογίσει. Πως μπορεί να απορριφθείς ή να αποτύχεις. Και είναι οκ αυτό. Είναι φυσιολογικό.

Το να έχεις τη δύναμη να αποδέχεσαι την αβεβαιότητα και να είσαι οκ με την απόρριψη και την αποτυχία, είναι και αυτό που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Γιατί η αποδοχή αυτή σε βοηθάει να διαχειριστείς το άγχος πιο εύκολα και το κυριότερο να περάσεις στη δράση. Αυτή είναι που θα σε αλλάξει.

Δεν έχει σημασία πόσα βιβλία έχεις διαβάσει, βίντεο έχεις δεις και σεμινάρια έχεις κάνει, η εμπειρία είναι ο βασικότερος καταλύτης της αλλαγής και της εξέλιξης.

Αυτή είναι που θα σε αλλάξει πραγματικά.

#3 Θέσε συγκεκριμένους στόχους για ανδρική αυτοβελτίωση και πέρνα στη δράση

Φυσικά, το να περάσεις στη δράση είναι πιο εύκολο όταν αυτό που θες να πετύχεις δεν είναι κάτι αόριστο όπως επιθυμίες του τύπου: «θέλω να γίνω καλύτερος στο φλερτ», «θέλω να βελτιώσω την εμφάνιση μου».

Είναι πολύ σημαντικό να θέσεις συγκεκριμένους στόχους για να περάσεις από τη σκέψη στην πράξη.

Και εξίσου σημαντικό είναι να θέσεις και ρεαλιστικούς στόχους εκτός από συγκεκριμένους.

Αν αυτή τη στιγμή είσαι υπέρβαρος και χρειάζεται να χάσεις 30 κιλά για να βελτιώσεις, πρωτίστως την υγεία σου, αλλά και την εμφάνιση σου, το να πεις «θέλω να χάσω 30 κιλά σε ένα μήνα», δεν είναι ούτε ρεαλιστικό, ούτε συγκεκριμένο.

Αντίθετα το να πηγαίνεις τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστήριο και να τρως μόνο τροφές που δεν είναι επεξεργασμένες και δεν περιέχουν ζάχαρη ή λευκό αλεύρι, είναι ένας στόχος ο οποίος σε βοηθάει να ξεκινήσεις και να περάσεις απ’ τη θεωρία στην πράξη.

Και έτσι σε βοηθάει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να πετύχεις πραγματική ανδρική αυτοβελτίωση.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!