Η ζώνη άνεσης σε κρατάει δεμένο στο γνώριμο - Men's Bible

Η ζώνη άνεσης σε κρατάει δεμένο στο γνώριμο

Η ζώνη άνεσης σε κρατάει δεμένο στο γνώριμο

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται διεξόδους για την ενέργειά τους, όμως σήμερα ειδικά θέλω να αναφερθώ στην αρσενική ενέργεια, το πώς αυτή αναπτύσσεται και πως επηρεάζεται από τη ζώνη άνεσης.

Η αρσενική ενέργεια είναι συνώνυμη του ρίσκου, του αγώνα, της προσπάθειας, της προστασίας, της εξερεύνησης, της δημιουργίας.

Είναι συνεπής με τα τέσσερα βασικά αρχέτυπα του Γιουνγκ, τον Βασιλιά, τον Πολεμιστή, τον Μάγο και τον Εραστή. (Αν δεν ξέρεις σε τι αναφέρομαι, δες την πολύ ωραία ανάλυση του Γιάννη στο σχετικό Σεμινάριο).

Καθ’ όλη την ιστορία, αυτή η ενέργεια σφυρηλατήτο μέσα από τις διαμάχες, την ανάγκη για καινοτομία και την προσπάθεια για επιβίωση από τους κινδύνους και τις απειλές.

Όμως σήμερα, που απουσιάζουν αυτές οι συνθήκες, οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι σε επαφή με την αρσενική ενέργειά τους.

Πια δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις το φαγητό σου, παραγγέλνεις με ένα κλικ μέσα από το κινητό. Πια δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις μια δυνατή σχέση με μια γυναίκα, μπορείς να βλέπεις ατελείωτες ώρες πορνό. Πια δεν χρειάζεται να παραβρεθείς σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, μπορείς να πάρεις όλη τη ντοπαμίνη που χρειάζεσαι μέσα από τα social media.

Και αντί να ακολουθείς και να επιδιώκεις το σκοπό σου, μπορείς να αφήνεσαι μόνιμα στην εθιστική παρακολούθηση του Netflix.

Μπορείς τελικά να Αλλάξεις Πραγματικά; Η ζώνη άνεσης σε κρατάει δεμένο στο γνώριμο

Η ζώνη άνεσης σε σκοτώνει λίγο λίγο

Αυτό το επίπεδο άνεσης και σιγουριάς οδηγεί στην στατικότητα και την παρακμή όλων των τομέων της ζωής μας. Στην καριέρα μας, την προσωπική μας εξέλιξη, τις σχέσεις μας.

Η ζώνη άνεσης είναι πραγματικά ο πιο σίγουρος τρόπος για το βάλτωμα και την παρακμή.

Η ζωή μπορεί να εξελιχθεί μόνο μέσα από τους αγώνες και τις προκλήσεις.

Όταν έχεις την πολυτέλεια της τεμπελιάς, με όλες σου τις ανάγκες καλυμμένες και χωρίς εμπόδια για να ξεπεράσεις γίνεσαι «βαρύς», βαρετός και μαλθακός. Γιατί η ζωή χωρίς προκλήσεις είναι μια ζωή δυστυχίας.

Ίσως για αυτό στις μέρες μας έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και αυτοκτονιών από κάθε άλλη εποχή…

Χωρίς ένα στόχο για να εστιάσεις, μια πρόκληση στη ζωή σου ή ένα εμπόδιο να ξεπεράσεις, καταλήγεις να δημιουργείς ένταση και δράμα απλά για να καλύψεις το κενό.

Αυτό φυσικά δημιουργεί θέματα και στις ικανότητές σου για φλερτ και κάπως έτσι καταλήγεις να σαμποτάρεις ο ίδιος τον εαυτό σου.

Θες να φλερτάρεις επιτέλους με άνεση και σεβασμό; Δες εδώ

Ζήσε τη ζωή σου

Ως άνδρες, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε και να ορίσουμε τη μοίρα μας. Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν σημαντικό σκοπό και να χρησιμοποιήσουμε την αρσενική ενέργεια μας προκειμένου να τον εκπληρώσουμε.

Το θέμα στις μέρες μας είναι ότι οι περισσότεροι είμαστε εντελώς εκτός επαφής με τον εσωτερικό εαυτό και σκοπός μας. Έτσι βρισκόμαστε να χαζολογάμε όλη μέρα στα social νιώθοντας ξεπερασμένοι και ότι δεν αναγνωριζόμαστε.

Χρειάζεσαι μια διέξοδο και κάποιον μηχανισμό να ενεργοποιεί όλη την δυνατή και αποθηκευμένη αρσενική ενέργεια. Και αυτός είναι ο λόγος που πάντα προτείνουμε να κάνεις πράγματα έξω από τη ζώνη άνεσης, να δοκιμάζεις τα όριά σου και τον εαυτό σου.

Με αυτό τον τρόπο παραμένεις σε φόρμα και εγρήγορση, γιατί σταματάς να ζεις στο δεδομένο και το γνώριμο και ενεργοποιείς τα ένστικτά σου.

Ο στόχος είναι να βγεις από την άνεση, έστω και για λίγες ημέρες, και να γεμίσεις το χρόνο σου με προκλήσεις, δύναμη και αβεβαιότητα, στοιχεία που σε ωθούν να εξελιχθείς.

Και έτσι, θα μάθεις πολλά νέα πράγματα για τον εαυτό σου, που τα αγνοούσες μέχρι τώρα.

Γιατί ο βασικός τρόπος να αξιολογήσεις τον χαρακτήρα κάποιου είναι να δεις πως αντιδρά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Η αλήθεια όμως είναι πως παρόλο που σε λογικό επίπεδο όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτές είναι οι ευκαιρίες που μας βοηθούν μακροχρόνια, η μεγάλη πλειοψηφία προτιμάει να μένει στο άνετο και το γνώριμο, στο μονοπάτι της μηδενικής προσπάθειας.

Ωστόσο δεν τους κατηγορώ, είναι στη φύση μας να θέλουμε να μένουμε στην ασφάλεια και τη ζώνη άνεσης.

Αλλά ορισμένοι, αντιλαμβάνονται την ευκαιρία να αναπτύξουν την αρρενωπότητά τους και την αξία τους και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να προχωρήσουν μπροστά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!