Πως το Πορνό καταστρέφει την ερωτική σου Ζωή - Men's Bible

Πως το Πορνό καταστρέφει την ερωτική σου Ζωή

Πως το Πορνό καταστρέφει την ερωτική σου ζωή, Δημιουργώντας Σεξουαλική Ένταση στο Φλερτ: πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι

Οι λόγοι που ο σύγχρονος άνδρας ζορίζεται στις ερωτικές γνωριμίες, στο φλερτ και στο να «κυνηγήσει» ερωτικές συντρόφους είναι πολλοί.

Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως η αυτοπεποίθηση και η έλλειψη πείρας, συζητιόνται αρκετά συχνά. Όμως υπάρχει και κάτι που παίζει ριζικό ρόλο στο θέμα και που καταστρέφει την ανδρική αυτοπεποίθηση, την ερωτική επιθυμία και φυσικά την επιτυχία στο φλερτ και τις γυναίκες.

Και αυτό το κάτι δεν συζητιέται όσο συχνά θα έπρεπε. Μιλάω φυσικά για το πορνό και για τον εθισμό της ανδρικής πλειοψηφίας σε αυτό.

Το πορνό καταστρέφει την επιθυμία σου να φλερτάρεις

Το πορνό είναι αυτό που λέμε υπερφυσικό ερέθισμα. Ένα ερέθισμα το οποίο διεγείρει τον εγκέφαλο σε υπερβολικό βαθμό και πολύ περισσότερο από ένα φυσικό ερέθισμα. Με αποτέλεσμα να το θεωρούμε ως μια τρομερά απολαυστική εμπειρία, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το junk food στον τομέα του φαγητού.

Αυτή η υπερδιέγερση του εγκεφάλου, αυτή η απόλαυση που λαμβάνεις, οδηγεί εύκολα στον εθισμό. Έτσι, ο μέσος άνδρας καταναλώνει με μανία βίντεο και εικόνες πορνογραφικού υλικού και ο εγκέφαλος του «μουδιάζει» απέναντι στα συνηθισμένα και καθημερινά ερεθίσματα που βλέπει γύρω του.

Με λίγα λόγια η υπερφυσική και τεχνητή τελειότητα που παρουσιάζεται στο πορνό, τον κάνει να βρίσκει τα καθημερινά κορίτσια λιγότερο ελκυστικά. Αντίθετα έχεις στο μυαλό σου πως μόνο μια «τέλεια» σε ομορφιά και αναλογίες κοπέλα είναι αρκετά καλή.

Και όταν δε βρίσκεις τη κοπέλα της διπλανής πόρτας αρκετά ερωτική και ελκυστική τι συμβαίνει; Μα φυσικά δεν την «κυνηγάς». Δε βγαίνεις εύκολα από το καβούκι σου να τη πλησιάσεις και να την φλερτάρεις.

Χωρίς αυτή την φυσική ορμή να σε ωθεί, το άγχος, η έλλειψη πείρας και η ανασφάλεια βρίσκονται σε πλεονέκτημα.

Θες να μάθεις να εκφράζεις ειλικρινά και άμεσα τις ερωτικές σου προθέσεις; Δες εδώ

Το πορνό υπονομεύει τις σεξουαλικές σου επιδόσεις

Εμείς οι άνδρες πέφτουμε πολύ εύκολα και σχεδόν αβίαστα, θύματα της τελειομανίας. Δεν είναι απορίας άξιο λοιπόν που η συνεχής έκθεση στο πορνό υπονομεύει και την αντίληψή μας για τον εαυτό μας και το σεξ. Για το πως πρέπει να φερθούμε, πως πρέπει να είμαστε εμφανισιακά και τι επιδόσεις πρέπει να έχουμε στο κρεβάτι.

Οι ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου απευθύνονται, ως επί το πλείστον, σε άνδρες και για αυτό χρησιμοποιούν οπτικά ερεθίσματα (το αντίστοιχο πόρνο για γυναίκες είναι οι ερωτικές νουβέλες).

Το σεξ στις ταινίες αυτές παρουσιάζεται στεγνό, άμεσο και χωρίς συναίσθημα. Οι άνδρες που πρωταγωνιστούν είναι ιδιαίτερα γυμνασμένοι, προικισμένοι και φαίνεται πως μπορούν να κάνουν σεξ με τις ώρες.

Όλα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Το σεξ είναι η στιγμή που δύο άνθρωποι αφήνουν τον εαυτός τους εντελώς ευάλωτο. Όσο ζωώδες και και σκληρό και αν είναι, χρειάζεται συναίσθημα, χρειάζεται πάθος, χρειάζεται τη σεξουαλική και ερωτική ένταση ως τη κινητήριο δύναμη που ξεκινά τη διαδικασία.

Έχοντας λοιπόν αυτές τις εικόνες ως παραδείγματα και μέτρο σύγκρισης, ένας άνδρας και ειδικά ένας άπειρος άνδρας, εύκολα αισθάνεται μειονεκτικά και στο φλερτ αλλά και την ώρα του σεξ.

Ανησυχεί για το σώμα του, αγχώνεται για τις επιδόσεις του, αναρωτιέται αν είναι αρκετά alpha male και αν η κοπέλα πέρασε καλά.

Όλα αυτά τον παραλύουν, ενισχύουν το γνωστό άγχος προσέγγισης και στο σεξ προκαλούν το λεγόμενο άγχος επίδοσης που οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ανεξαρτητοποιήσου σου από το πορνό

Βλέπεις μια ωραία κοπέλα σε ένα μαγαζί. Νιώθεις την επιθυμία να τη γνωρίσεις όμως το άγχος και η αμφιβολία σε νικούν. Λες από μέσα σου «δε πειράζει, άλλη φορά» και γυρνάς στο σπίτι, αράζεις μπροστά από τον υπολογιστή και αυτοϊκανοποιείσαι με μια πορνοταινία.

Αν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται γνωστό, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις και να κόψεις το πορνό για πάντα. Κάθε φορά που επιλέγεις να μη φλερτάρεις με μια κοπέλα λέγοντας μέσα σου «Οκ καλά είμαι. Άστο για άλλη φορά. Προτιμώ να δω καμιά τσόντα το βράδυ.» ενισχύεις την ντροπή και την έλλειψη αυτοεκτίμησης που νιώθεις για τον εαυτό σου.

Ενισχύεις αυτή την άποψη πως δεν είσαι αρκετά καλός για τις πραγματικές κοπέλες. Το πορνό γίνεται ένα είδος προπυργίου στο οποίο μπορείς να υποχωρήσεις και να καλύψεις την ανάγκη σου για απόλαυση με ασφάλεια. Χωρίς να χρειαστεί να εκτεθείς, χωρίς να βγεις από την ζώνη άνεσης σου, χωρίς να νιώσεις την ανάσα της απόρριψης στο σβέρκο σου.Πως το Πορνό καταστρέφει την ερωτική σου ζωή

Το πορνό λοιπόν ενισχύει τις ανασφάλειες σου.

Και αν θες να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου με τις γυναίκες, αν θες να δώσεις στον εαυτό σου αυτή την ώθηση να γνωρίσει και να φλερτάρει, τότε κομμάτι αυτής της αλλαγής είναι η ελαχιστοποίηση της πορνογραφίας.

Κόψε το πορνό. Σταμάτα να εκτίθεσαι σε εικόνες και βίντεο που προάγουν μια τεχνητή τελειότητα.

Ίσως σου φαίνονται κομμάτι υπερβολικά όλα αυτά, όμως κάνε ένα πείραμα με τον εαυτό σου. Κόψε το πορνό για τέσσερις εβδομάδες.

Θα διαπιστώσεις πως σταδιακά οι κοπέλες τριγύρω σου δείχνουν ελκυστικότερες. Θα νιώσεις εντονότερη ερωτική επιθυμία για τις κοπέλες της διπλανής πόρτας. Θα νιώσεις περισσότερη φυσική ορμή να μιλήσεις και να γνωρίσεις εκείνη που σου αρέσει και η αυτοπεποίθηση σου θα αυξηθεί.

Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείς, ο άνδρας δεν έχει εξελιχθεί για να παρακολουθεί πορνό, δεν υπήρχαν οι τσόντες στην προϊστορική εποχή, αλλά για να φλερτάρει. Να εκφράζει με τόλμη και θάρρος τις προθέσεις του, σε εκείνες τις γυναίκες που τον διεγείρουν ερωτικά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!