Πώς να γίνεις Γοητευτικός - Men's Bible

Πώς να γίνεις Γοητευτικός

Πώς να γίνεις Γοητευτικός

Όταν μου λένε ότι κάποιος είναι γοητευτικός, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ το φίλο μου τον Α.

Πραγματικά, αν με ρωτούσαν να τους δείξω έναν άνθρωπο πραγματικά χαρισματικό, ο Α θα ήταν ο πρώτος που θα σκεφτόμουν. Ο Α λοιπόν είναι ηθοποιός, και ένας από τους πιο ελκυστικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Έχει το χάρισμα να κάνει να νιώθουν όλοι, όσοι τον γνωρίζουν, τόση άνεση μαζί του σαν να τον γνώριζαν μία ζωή. Από την πρώτη στιγμή που θα τον γνωρίσεις σε γοητεύει. Σε κάνει να νιώθεις σημαντικός, και γίνεται αγαπητός παντού τόσο εύκολα που φαντάζει απίστευτο.

Καταφέρνει να κερδίζει τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν και να τους κάνει να κρέμονται από την κάθε του λέξη. Τον βλέπεις να τον κοιτούν οι γυναίκες σαν Θεό και λες πώς μπορώ αυτό το κάτι που έχει να το βρω, να το κλείσω σε μπουκάλι και να το πουλήσω, βρε αδελφέ, να κάνω την τύχη μου. Το θέμα όμως ποιο είναι;

Μπορείς να διδαχτείς πώς θα γίνεις γοητευτικός. Μόλις καταλάβεις τι σημαίνει γοητεία μπορείς να κάνεις την εξάσκησή σου και, ναι, να αποκτήσεις κι εσύ τη δική σου γοητεία.

Και επειδή οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές, δες και το ακόλουθο βίντεο για να μάθεις πως να κάνεις μια δυναμική είσοδο παντού:

Οπλίσου με θετικότητα

Το κλειδί για να γίνεις γοητευτικός, είναι να κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν να σου μιλάνε.

Όσο όμορφος και αν είναι ένας ψυχρός άνθρωπος, όσο ευφυής και ταλαντούχους και μορφωμένος, δεν είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να πιεις τη μπύρα σου ή να μοιραστείς κομμάτια της καθημερινότητας σου.

Ο πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος σε κάνει να νιώθεις άνετα. Σε κάνει να θέλεις να καθίσεις και να κουβεντιάσεις μαζί του, από τα απλούστερα μέχρι τα πιο περίπλοκα θέματα. Ο πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος είναι αυτός που νιώθεις ότι σε καταλαβαίνει, χωρίς να γίνεται επικριτικός, δεικτικός ή να κάνει επίδειξη γνώσεων. Είναι ο άνθρωπος που νοιάζεται. Είναι ο άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να βασιστείς.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να νιώσουν οι άλλοι ζεστασιά μαζί σου;

Πρώτα και κύρια, πρέπει να χαμογελάς. Με γνήσιο και μεγάλο χαμόγελο, από κείνα που κάνουν και τα μάτια σου να χαμογελάνε. Να δείχνεις φιλικός και προσεγγίσιμος.

Και όσο πιο φιλικός δείχνεις, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα έρχονται κοντά σου. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι έρχονται κοντά σου τόσο πιο ευτυχισμένος θα νιώθεις, και το χαμόγελό σου θα γίνεται ολοένα και πιο αληθινό.

Επίσης, πρόσεξε τη γλώσσα του σώματος. Να είσαι χαλαρός, μην σταυρώνεις χέρια και πόδια γιατί αυτό υποδηλώνει διάθεση άμυνας. Να είσαι ευθυτενής και ήρεμος.

Το να δείχνεις καμπουριασμένος και μαζεμένος θα σε κάνει να φαίνεσαι και να νιώθεις μίζερος, ενώ η υπερβολικά ευθεία στάση θα σε κάνει να φαίνεσαι αυστηρός σαν στρατάρχης.Πώς να γίνεις Γοητευτικός

Η μέση οδός είναι πάντα η καλύτερη: χαλαρός και συνάμα ευθυτενής. Καθώς μιλάς με άλλους, άρχισε να αντιγράφεις τη δική τους στάση σώματος, να προσαρμόζεσαι δηλαδή στις κινήσεις τους κατά κάποιον τρόπο. Έτσι τους κάνεις να νιώθουν πιο άνετα, καθώς υποσυνείδητα αισθάνονται ότι έχουν μαζί σου περισσότερα κοινά.

Να είσαι όσο το δυνατόν πιο θετικός. Δεν είπαμε να πετάς στα σύννεφα και να ονειρεύεσαι ροζ μονοκεράκια, αλλά σκέψου ότι, από ένστικτο, όλοι προτιμάμε να κάνουμε παρέα με έναν θετικό άνθρωπο παρά με κάποιον που να είναι τίγκα στη μιζέρια και τον αρνητισμό.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γεμίζουν ενέργεια τον χώρο και κάνουν τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν να αισθάνονται καλά. Η αρνητικότητα, είτε αυτό σημαίνει το να γίνεσαι σαρκαστικός είτε να είσαι γενικά κατηφής, το μόνο που κάνει είναι να βαμπιρίζει την ενέργεια των άλλων. Κανείς δεν θέλει για παρέα του κάποιον που άλλο δεν κάνει από το να απομυζεί την ενέργεια των γύρω του και να χαλάει την παρέα με τον πεσιμισμό του. Δεν είναι ευχάριστο, δεν είναι ελκυστικό, δεν είναι σέξι.

Ο Γοητευτικός δημιουργεί σχέσεις

Το επόμενο σημαντικό σου βήμα είναι να βρεις κοινά σημεία με το άτομο που συνομιλείς, ώστε να χτιστεί ανάμεσά σας μία κάποια χημεία. Οι γοητευτικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να μας κάνουν να νιώθουμε σαν να τους γνωρίζαμε από καιρό, μολονότι μπορεί να τους πρωτοσυναντήσαμε μόλις μισή ώρα πριν.

Αποπνέουν μια αίσθηση οικειότητας και συντροφικότητας που δεν τη βρίσκεις εύκολα, και σίγουρα τη βρίσκεις ακόμη δυσκολότερα σε κάποιον που μόλις γνώρισες. Ωστόσο δείχνει τόσο αβίαστη και φυσική, όταν χτίζεται με το σωστό τρόπο.

Το κλειδί για να το επιτύχεις αυτό είναι το να μιλάς για τον εαυτό σου. Δεν εννοούμε ούτε να περιαυτολογείς, ούτε να γκρινιάζεις για τα βάσανά σου, ούτε να βγάλεις τα σώψυχά σου με το καλησπέρα σας. Αυτό έχει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς δείχνει πως δεν ξέρεις πώς να είσαι κοινωνικά ισορροπημένος. Δείχνεις πεινασμένος για παρέες, για προσοχή. Καλύτερα να μιλάς για κάποια πράγματα που σε έκαναν αυτό που είσαι. Και φυσικά, μιλάς χωρίς να κομπάζεις.

Θες να μάθεις πώς να γίνεις Γοητευτικός Άνδρας; Δες εδώ

Ανάπτυξε την παρουσία σου

Πόσες φορές το ακούμε για κάποιον ηθοποιό, αυτός γεμίζει τη σκηνή. Οι γοητευτικοί άνθρωποι, ομοίως, γεμίζουν το χώρο.

Συμπαθούμε τους ανθρώπους που μας συμπαθούν. Ο γοητευτικός άνθρωπος μας κάνει να νιώθουμε ότι μας συμπαθεί. Ο γοητευτικός άνθρωπος μας κάνει να νιώθουμε το κέντρο του κόσμου. Προσέχει αυτά που του λέμε, μας δίνει σημασία και μας κάνει να νιώθουμε ότι κρέμεται από την κάθε κουβέντα μας.

Ό,τι και να του πούμε του φαίνεται αξιόλογο και συναρπαστικό. Πολλοί άνθρωποι χτίσανε καριέρες πάνω στην ικανότητά τους να δημιουργούν τέτοια αισθήματα στον περίγυρό τους. Τους συναντάς και σε προσέχουν. Τους μιλάς και σε ακούνε. Ό,τι βλακεία και αν έχεις να πεις.

Άρα λοιπόν, για να γεμίσεις τον χώρο με την παρουσία σου, πρέπει να δίνεις προσοχή στους ανθρώπους μου μιλάνε μαζί σου. Αυτό σημαίνει ότι όταν κουβεντιάζεις δεν κοιτάζεις το κινητό σου, ή την κοπέλα που πέρασε δίπλα σου, ή την τηλεόραση, ή ό,τι άλλο.

Το πιο καταστροφικό από τα παραπάνω είναι το κινητό. Σημαίνει ότι περιμένεις κάποιο μήνυμα από ένα πρόσωπο σημαντικότερο από αυτό που έχεις απέναντί σου. Εκτός λοιπόν και έχεις κάποιον άρρωστο στο σπίτι σου, κρύψε το κινητό όταν κάνεις μια γνωριμία.

Δείξε λοιπόν προσοχή. Νεύσε, πες, «συνέχισε, σε ακούω». Ρώτα πράγματα πάνω σε αυτά που σου λένε. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσεις και μία φράση του συνομιλητή σου, τον έχεις κερδίσει. Του δίνεις να καταλάβει πόσο είναι για σένα σημαντικός. Του δίνεις να καταλάβει πως δεν ακούς απλώς χωρίς να ενδιαφέρεσαι. Κάνε μικρές ερωτήσεις, αναπλάθοντας τα λεγόμενα.Πώς να γίνεις Γοητευτικός

Προσπάθησε να ενισχύσεις τη σύνδεση μεταξύ σας όταν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις. Βρες κοινά σημεία μεταξύ σας. Πες παρόμοιες ιστορίες, ή κάτι από τη ζωή σου που να άπτεται των ενδιαφερόντων του συνομιλητή σου.

Κάνε τον να νιώσει πως έχετε βρεθεί σε παρόμοια θέση και άρα τον καταλαβαίνεις. Πες, ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό που λες; Τότε που… και αρχίζεις να κάνεις παιχνίδι. Χτίσε πάνω σε ό,τι σου προσφέρεται. Χρησιμοποίησε ό,τι ειπώθηκε για να οδηγήσεις τη συζήτηση σε κάτι δικό σου, δείξε και πείσε ότι ακούς, ότι είσαι παρών όταν ο άλλος μιλάει, ότι κάνεις συνδέσεις με τις δικές σου εμπειρίες και άρα οι ζωές σας μοιάζουν. Δείξε πως έχετε κοινά.

Αφού λοιπόν θα έχεις κερδίσει το ενδιαφέρον του συνομιλητή σου και θα τον έχεις κάνει να νιώθει σημαντικός, θα δεις ότι με τη σειρά του, θα προσπαθήσει και εκείνος να σε εντυπωσιάσει, βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό του.

Είναι ένα έντονο και ευχάριστο συναίσθημα αυτό, να νιώθεις ότι εμπνέεις κάποιον, ότι τον κάνεις να θέλει να σε γοητεύσει και να σε κερδίσει, ακριβώς όπως τον γοήτευσες και τον κέρδισες. Και όταν αυτό θα το έχεις κάνει μερικές φορές θα δεις ότι θα σου έρχεται αβίαστα. Θα μιλάνε για σένα, θα σε περιγράφουν ως γοητευτικό, ελκυστικό, ως τον άνθρωπο που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!