Κάνε διακοπές, σου είναι Απαραίτητες - Men's Bible

Κάνε διακοπές, σου είναι Απαραίτητες

Κάνε διακοπές – Σου είναι Απαραίτητες

Ίσως έπρεπε να γράψω αυτό το άρθρο για τις διακοπές νωρίτερα. Ίσως μου πεις ότι έπρεπε να το έχεις διαβάσει νωρίτερα και όχι τώρα που έχει πλέον μπει ο Σεπτέμβριος και το καλοκαίρι, ημερολογιακά τουλάχιστον, έχει τελειώσει.

Στην Ελλάδα βέβαια το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ ή ίσως τελειώνει κάπου μέσα στον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, είτε πήγες είτε δεν πήγες διακοπές, ας δούμε γιατί είναι καλό να κάνεις διακοπές και πως μπορούν να σε βοηθήσουν με πάρα πολλούς τρόπους.

Οι διακοπές σε ξεκουράζουν

Σωματικά

Το πρώτο πράγμα που κάνεις στις διακοπές σου ή που θα έπρεπε να κάνεις, είναι να ξεκουραστείς. Ακόμα και η ίδια η λέξη σημαίνει διακοπή. Διακοπή από ό,τι κάνεις συνήθως και που πιθανόν να σε κουράζει. Στις διακοπές ρίχνουμε τους ρυθμούς και επιτρέπουμε στο σώμα μας να ξεκουραστεί. Πιο σωστός ύπνος και καλύτερο φαγητό.

Ακόμα κι αν ξενυχτάς κάθε βράδυ και μόνο το γεγονός ότι μπορείς να κοιμηθείς λίγο παραπάνω μέσα στην ημέρα ή ακόμα και την παραλία, είναι αρκετό για να κάνει το σώμα σου να χαλαρώσει.

Το ίδιο ισχύει και με τη διατροφή σου. Πολλές ώρες στη δουλειά σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να τρως junk food στο γραφείο για να προλάβεις. Ακόμα και το φαγητό στην ταβέρνα είναι καλύτερο από το junk που θα πάρεις στο γραφείο.

Ο σωστός ύπνος και η διατροφή θα βοηθήσουν το σώμα σου να αναρρώσει και να συγκεντρώσει δυνάμεις για την υπόλοιπη σεζόν.Κάνε διακοπές – Σου είναι Απαραίτητες

Πνευματικά

Είναι περιττό να σου πω ότι το μυαλό σου χρειάζεται όση ξεκούραση χρειάζεται και το σώμα σου. Έχοντας περάσει 11 μήνες σε συνεχόμενη πίεση σε ένα εργασιακό περιβάλλον, το μυαλό σου χρειάζεται να «αποσυνδεθεί» για αρκετό διάστημα για να αρχίσει να αποφορτίζετε από λεπτομέρειες που του είναι άχρηστες.

Σκέψου με πόσες περιττές πληροφορίες το γεμίζεις κάθε μέρα, ανάλογα με την εργασία που κάνεις. Κωδικούς, συνθηματικά, αριθμοί αρχείων, αριθμούς και πληροφορίες κάθε είδους που δε σου χρειάζονται πουθενά αλλού. Όπως καταλαβαίνεις, είναι σημαντικό να τους αφήσεις λίγο χρόνο για να συνέλθει και να μπορεί να σε βοηθήσει ξανά όταν το χρειαστείς.

Πάρε τουλάχιστον δέκα ημέρες

Οτιδήποτε λιγότερο δε νοείται ως διακοπές. Είναι μόνο ανάπαυλα για να πάρεις μία ανάσα. Αν θες πραγματικά να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, τότε πρέπει να επιτρέψεις στο σώμα και το πνεύμα σου να ξεκουραστούν για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Το σώμα σου θέλει τουλάχιστον επτά ημέρες για να αλλάξει ρυθμό λειτουργίας και στις δέκα, είναι το ιδανικό.

Αν έχεις παρατηρήσει, τις πρώτες μέρες των διακοπών σου, εξακολουθείς να ξυπνάς την ώρα που ξυπνάς για να πας για δουλειά και το σώμα σου αυτόματα ακολουθεί τις ρουτίνες που κάνεις τις καθημερινές. Στις δέκα ημέρες αρχίζουν και «σπάνε» οι συνήθειες, οπότε και χαλαρώνει το σώμα σου και αντίστοιχα το μυαλό σου. Σιγά σιγά ξεχνάς τους κωδικούς που συνήθως τους ήξερες απ’ έξω, ξεχνάς διαδικασίες και ονόματα, τα e-mails δε σου έρχονται αυτόματα στο μυαλό και στο τέλος αστειεύεσαι, ότι αν συνεχίσεις έτσι, θα ξεχάσεις και τη διεύθυνση του γραφείου σου.

Βάλε θάλασσα

Καλά τα βουνά, καλές και οι πόλεις του εξωτερικού, αλλά σαν τη θάλασσα δεν υπάρχει.

Το θαλασσινό νερό είναι θαυματουργό. Θα σε βοηθήσει να επουλώσεις γρηγορότερα τις πληγές σου, θα καθαρίσει το δέρμα σου και σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα κάνουν το σώμα σου να παράξει περισσότερη βιταμίνη D. Θα χαλαρώσει τους μύες σου και το μειωμένο βάρος σου μέσα στη θάλασσα, βοηθάει και τον σκελετό σου. Άσε που θα κάνεις και λίγο άσκηση, που ίσως την έχεις ξεχάσει μέσα στο χειμώνα.

Στις διακοπές φλερτάρεις καλύτερα

Για να μη ξεχνάμε για ποιο λόγο είμαστε εδώ, στις διακοπές γίνεται το καλύτερο παιχνίδι. Μπαίνοντας με διάθεση διακοπών, αποσυνδέεσαι από το περιβάλλον που συνήθως σε περιορίζει. Οι αναστολές σου μειώνονται και η διάθεση σου καλυτερεύει. Είσαι πιο ξεκούραστος, ξέγνοιαστος και μπορείς να εστιάσεις καλύτερα στην κοπέλα, σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες που το μυαλό σου είναι απασχολημένο με δουλειά, λογαριασμούς, κίνηση και υποχρεώσεις.

Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τις κοπέλες που γνωρίζεις εκεί. Όλα όσα ισχύουν για εσένα, ισχύουν και για εκείνες.

Γι’ αυτό λοιπόν, δεν είναι αργά. Ακόμα κι αν δεν πρόλαβες ή δεν μπόρεσες να πας διακοπές μέχρι τώρα, φύγε για μερικές ημέρες για να δώσεις στο σώμα σου την ευκαιρία να ανακάμψει και να μαζέψεις δυνάμεις για όλα όσα έρχονται το επόμενο διάστημα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!