Απόδρασε από την Ρουτίνα της Καθημερινότητας - Men's Bible

Απόδρασε από την Ρουτίνα της Καθημερινότητας

Απόδρασε από την Ρουτίνα της Καθημερινότητας, Για να Πετύχεις, δες τη Ζωή σαν Παιχνίδι, Βγες από το Βάλτο: Αν θες να αλλάξεις, μείνε για πάντα μαθητής

Ανιαρή, πληκτική και μη πολλά υποσχόμενη, η ρουτίνα αποτελεί μια σταθερή και καθιερωμένη διαδικασία που απειλεί την καθημερινότητα σου.

Το να κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, ξανά και ξανά, χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή δεν ακούγεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ούτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα αν αυτή η «σταθερή και καθιερωμένη διαδικασία» λάμβανε χώρο σε κάποια εξωτική παραλία σε κάποιο τροπικό νησί, με εσένα να πίνεις χαλαρός το ποτό σου και να μιλάς με εξωτικές καλλονές.

Όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Και τις περισσότερες φορές διαφέρει αρκετά.

Όλοι μας λίγο πολύ μπαίνουμε σε μια ανιαρή ρουτίνα, όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε. Το πρόβλημα είναι πως αν δεν κάνεις κάτι για να αποδράσεις από αυτή, η ζωή μπορεί γρήγορα να χάσει τη φρεσκάδα της και το ενδιαφέρον της.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείς να βγεις από τη βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητας και να ζήσεις μια ζωή γεμάτη ενδιαφέρον και πάθος.

#1 Για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας κάνε τα πράγματα διαφορετικά

Το πιο πιθανό είναι πως ακολουθείς μια πολύ συγκεκριμένη, σχεδόν τυποποιημένη διαδικασία για να κάνεις κάποια πράγματα.

Για παράδειγμα, για να πάς στη δουλειά σου ακολουθείς κάθε μέρα μια συγκεκριμένη διαδρομή που έχεις βρει πως είναι αποδοτική και αποτελεσματική και δε θα ήθελες να την αλλάξεις.

Ή με το που επιστρέψεις σπίτι από τη δουλειά απλά ανοίγεις την τηλεόραση και αράζεις βλέποντας Netflix.

Δεν είναι κακό να ακολουθούμε συγκεκριμένους αυτοματισμούς και συνήθειες. Όταν όμως η ζωή μας έχει μετατραπεί σε μια ανιαρή ρουτίνα, χρειάζεται να σπάσουμε το μοτίβο που ακολουθούμε καθημερινά και να αγκαλιάσουμε το διαφορετικό και το καινούριο.

Δοκίμασε να κάνεις κάποιες αλλαγές στη ρουτίνα σου. Πάρε ένα διαφορετικό λεωφορείο, πήγαινε από άλλο δρόμο, περπάτησε μέσα από διαφορετικά στενάκια.

Αντί να αράξεις σπίτι μετά τη δουλειά, τηλεφώνησε σε ένα φίλο όσο ακόμα είσαι στο γραφείο και κανόνισε να βγείτε το βράδυ για ένα χαλαρό ποτό. Και όσο είσαι στο μαγαζί δοκίμασε να μιλήσεις στην όμορφη μελαχρινή που κάθεται δίπλα.

Η αλήθεια είναι πως μέσα από μοτίβα, ρουτίνες και συνήθειες, η ζωή χάνει τη σπίθα της. Χάνει αυτό το μπαχαρικό που της δίνει ενδιαφέρον, χρώμα και γεύση. Για αυτό το λόγο λοιπόν χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο κάνεις κάποια πράγματα ή να κάνεις κάτι καινούριο.

Ακόμα και το να αλλάξεις τη διαδρομή που ακολουθείς για να φτάσεις στην εργασία σου είναι ένα κυριολεκτικό πρώτο βήμα για να βγεις από τη βαρετή ρουτίνα.

Κάνε λοιπόν τα πράγματα διαφορετικά.

Σπάσε τώρα τη ρουτίνα της καθημερινότητας και φτιάξε την ζωή σου! Δες εδώ

#2 Κάνε πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση

Σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, οι άνθρωποι συμβιβάζονται. Το βλέμμα τους κατεβαίνει και το μόνο που βλέπουν είναι οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά στη μύτη τους. Τίποτα παραπέρα.

Όταν λοιπόν έχεις κολλήσει σε μια ρουτίνα, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αντιληφθείς πως όντως υπάρχει μια έξοδος. Για αυτό λοιπόν δοκίμασε να αφιερώσεις ένα λεπτό σήμερα σκεπτόμενος τί μπορεί να υπάρχει έξω από την καθημερινότητά σου που μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση.

Να σε διασκεδάσει και να σε ανεβάσει περισσότερο απ’ όσο έχεις διασκεδάσει τώρα τελευταία.

Σκέψου το και κάνε το.

Δοκίμασε εκείνα τα μαθήματα λάτιν χορού. Πήγαινε με ένα φίλο στο εξοχικό του για δύο μέρες. Πιάσε ένα πινέλο και εκφράσου δημιουργικά. Μίλα στην σερβιτόρα που σου φέρνει τον καφέ και μάθε πράγματα για εκείνη.

Ότι και αν επιλέξεις να κάνεις, θυμήσου να προσθέσεις τον θαυμασμό, την περιέργεια, την εξερεύνηση ή το απρόβλεπτο στο πρόγραμμά σου. Πήγαινε εκεί που είναι η περιπέτεια.Θες να έχεις ενδιαφέρον; Γίνε Περιπετειώδης!, Απόδρασε από την Ρουτίνα της Καθημερινότητας

#3 Γίνε εγωιστής με το σωστό τρόπο

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση. Σε αυτές τις φάσεις που νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο και χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές. Αυτές είναι και οι στιγμές που έχεις ξοδέψει την ενέργεια σου και έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την πληκτική ρουτίνα.

Για αυτό ακριβώς και ακόμα κι αν είσαι πραγματικά απασχολημένος, χρειάζεται να γίνεις εγωιστής και να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου. Σιγουρέψου πως φροντίζεις το πνεύμα, το σώμα, την καρδιά σου, δίνοντας στον εαυτό σου όλα εκείνα που σου επιτρέπουν να ζεις μια πλούσια σε ικανοποίηση και ευχαρίστηση ζωή.

Δεν υπάρχει τρόπος να αποδράσεις από την πληκτική ρουτίνα αν δεν το κάνεις αυτό.

Τι σε κάνει να χαμογελάς; Τι σε ηρεμεί; Τι σου δίνει ενέργεια; Τι κάνει το μυαλό σου να ταξιδεύει; Τι σου προκαλεί ρίγος και συγκίνηση;

Μπορεί να είναι το οτιδήποτε, μικρό ή μεγάλο. Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι, δώσε μια αγκαλιά σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, πήγαινε τακτικά στα μαθήματα γιόγκα, μάθε μια ξένη γλώσσα, διάβαζε βιβλία, κάνε διαλογισμό, βγες για περίπατο.

Δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα σε όλα αυτά, αρκεί να παίρνεις ενέργεια και να φροντίζεις τον εαυτό σου μέσα από αυτή τη διαδικασία. Είναι κυρίαρχη προτεραιότητα σου να φροντίσεις εσύ τον εαυτό σου πριν το κάνουν οι άλλοι.

#4 Βγες από τη ρουτίνα σου, βγες από τη ζώνη άνεσης σου

Η ρουτίνα σχηματίζεται όταν διαβαίνεις συνεχώς τα ίδια εδάφη ξανά και ξανά.

Η άνεση και η ασφάλεια που υπάρχει στο να προσκολλάσαι σε κάτι οικείο είναι όντως ένας πολύ δυνατός λόγος. Όμως αν θες να αλλάξει κάτι, να αποδράσεις από τη ρουτίνα αλλά και να εξελιχθείς, θα χρειαστεί να αφήσεις αυτή την αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Ίσως να έχεις τον ίδιο ρόλο ή να είσαι στην ίδια δουλειά για πολύ καιρό. Ίσως να έχεις μια φιλία η οποία πλέον είναι περισσότερο βάρος παρά ποιοτική. Ίσως η πόλη στην οποία μένεις να είναι πλέον πολύ μικρή για σένα. Ίσως να σου αρέσει μια κοπέλα και να θες να τη γνωρίσεις αλλά να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου και να νιώθεις έντονο άγχος.

Για να νιώσεις ελεύθερος ξανά, χρειάζεται να μπορείς να αφήνεις πίσω την άνεση σου για χάρη της προόδου σου και της εξέλιξης σου.

Τέλος, θυμήσου πως όταν νιώθεις πως έχεις κολλήσει στη ζωή σου, πως έχεις μείνει σε μια βαρετή ρουτίνα και καθημερινότητα, με το να συνεχίσεις να κάνεις ότι έκανες, σκάβεις το λάκκο όλο και πιο βαθιά.

Οπότε το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να αντιληφθείς είναι πως το να μην κάνεις τίποτα, το να περιμένεις να δεις τι θα συμβεί, δεν πρόκειται να δουλέψει.

Όσο και αν το σκέφτεσαι και να το αναλύεις όλα καταλήγουν σε ένα μόνο πράγμα. Κάνε κάτι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!