Βγες από τη Σκιά και ζήσε τη Ζωή σου - Men's Bible

Βγες από τη Σκιά και ζήσε τη Ζωή σου

Βγες από τη σκιά και ζήσε τη ζωή σου

Είναι φορές που νιώθουμε ότι ζούμε σε μια μόνιμη σκιά. Όλοι εκεί έξω είναι χαρούμενοι και κοινωνικοί, στο φως, σε αντίθεση με εμάς που βρισκόμαστε στο περιθώριο.

Ο λόγος όμως που ίσως νιώθεις έτσι, είναι ότι υπάρχουν κάποια τραύματα που σε κρατάνε πίσω. Που σε κρατάνε δεμένο.

Η προέλευση των τραυμάτων

Όταν γεννήθηκες το μυαλό σου ήταν καθαρό και κενό (tabula rasa που λένε). Δεν γνώριζες τίποτα για τον κόσμο, για τους ανθρώπους, ακόμα και για εσένα.

Μέσα από τις πρώτες εμπειρίες της ζωής σου, ξεκίνησες να βγάζεις νόημα για τις πιο πάνω τρεις παραμέτρους. Εσωτερίκευσες ιδέες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, πως είναι οι άλλοι άνθρωποι, ποιος είναι ο ρόλος σου στον κόσμο.

Όμως, αν κατά αυτή την περίοδο οι γονείς σου και αυτοί που σε μεγάλωσαν σε έβαλαν σε μια θέση που δεν ήταν στοργική, πιθανότατα ανέπτυξες κάποιο τραύμα.

Και εκτός  και αν το διαχειρίστηκες ομαλά, τότε πιθανότατα το εσωτερίκευσες ως περιοριστική πεποίθηση.

Αν πείναγες και οι γονείς σου δεν σε τάιζαν, τότε πιθανότητα ανέπτυξες την πεποίθηση ότι δεν μπορείς να βασιστείς στους άλλους για να φροντίσουν τις ανάγκες σου.

Αν οι γονείς σου έδιναν προτεραιότητα στη δουλειά τους και όχι σε εσένα, τότε πιθανότατα εσωτερίκευσες την πεποίθηση ότι δεν είσαι σημαντικός ή αρκετά καλός για να έχεις την προσοχή τους.

Αν οι γονείς σου φέρονταν σαν να έχουν πάντα δίκιο, τότε πιθανότατα είτε ανέπτυξες μια αποστροφή για την εξουσία, είτε την ακολουθείς τυφλά χωρίς κριτική.

Όποια κι αν είναι η ηλικία σου ή καταγωγή σου, όλοι μας έχουμε την δική μας μοναδική έκδοση αυτών.

Και εκτός αν τις έχεις δουλέψει μέσα σου, αυτές οι μη λειτουργικές πεποιθήσεις (αλλά και η εσωτερική ντροπή που τις συνοδεύει) θα συνεχίσουν να μιλάνε στο ασυνείδητό σου και έτσι να σε σαμποτάρουν…Βγες από τη σκιά και ζήσε τη ζωή σου

Ο τρόπος για την αλλαγή

Ως μια γενική αρχή στην διαδικασία της θεραπείας, σκέψου τα παιδικά σου τραύματα, τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου και την εσωτερικοποιημένη ντροπή σου σαν εσωτερικά τραύματα που δημιουργούν και πληγές στο σώμα σου.

Όταν περνάς από κάποια γρήγορη και επιπόλαια θεραπευτική διαδικασία, όπως αυτοί που περνούν οι πιο πολλοί, μπορείς να κλείσεις αυτή την πληγή στο στήθος σου και να δεις ποιος είσαι χωρίς αυτήν.

Μπορείς να δεις την διαφορά ανάμεσα στον αυθεντικό εαυτό σου και τον πονεμένο εαυτό σου που κάνει χάλια τη ζωή σου.

Παρ’ όλα αυτά, όταν η διαδικασία τελειώσει, επειδή το εσωτερικό τραύμα υπάρχει ακόμη, η εξωτερική πληγή σταδιακά εμφανίζεται ξανά, ακριβώς όπως ήταν πριν. Εκτός αν συνεχίσεις να το ψάχνεις. Εκτός αν συνεχίσεις να κοιτάς μέσα σου.

Τότε μόνο αρχίζει να θεραπεύεται και το εσωτερικό τραύμα. Έτσι ώστε να μπορείς να ζήσεις την ζωή σου με εσένα ως πρωταγωνιστή, αντί για αυτό.

Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα Προγράμματα μας έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια: Θέλουμε να σε βοηθήσουμε προσωπικά και σε βάθος, εβδομάδα με την εβδομάδα, να θεραπεύσεις αυτή τα τραύματα και να κλείσεις όλες τις πληγές. Να είμαστε δίπλα σου σε ολόκληρο το ταξίδι.

Και έτσι θα μάθεις να βλέπεις τον εαυτό σου πιο καθαρά από ποτέ.

Για βαθιά και μόνιμη αλλαγή

Προκειμένου να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς και να απελευθερωθείς επιτέλους από αυτούς τους περιορισμούς, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποιες παράμετροι που βοηθούν.

Αν νιώθεις μόνος εδώ και καιρό, τότε μάλλον ήδη ξέρεις ποιο είναι το πρώτο: Το ταξίδι γίνεται πολύ πιο απλό και αποτελεσματικό όταν έχεις συνοδοιπόρο (και αυτός είναι ο personal coach σου).

Γιατί μια βαθιά και τακτική σχέση με τον σωστό coach θα σε βοηθήσει να επεκτείνεις τα όρια της πραγματικότητάς σου, δίνοντας σου σκληρό feedback για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και θα σε οδηγήσει στα βήματα που χρειάζεται να κάνετε μαζί για να βελτιωθείς και να αλλάξεις.

Το δεύτερο είναι να έχεις πειθαρχία και να δεσμευτείς στους στόχους σου με άλλους ανθρώπους που είναι στο ίδιο μονοπάτι με εσένα. Αυτός είναι και ο λόγος που λειτουργούμε σε μικρά γκρουπ.

Παράλληλα, μοιράζεσαι εμπειρίες, εντυπώσεις, απορίες με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους και δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί ανάμεσά σας.

Οπότε ο συνδυασμός προσωπικής και ομαδικής δουλειάς είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Γιατί από τη μία, προσαρμόζεται όλο το coaching πάνω σε εσένα, την προσωπικότητά σου, τις δυνάμεις σου και τις αδυναμίες σου και από την άλλη αυτό το επιπλέον μοίρασμα με τους άλλους μαθητές δημιουργεί και περισσότερο πλούτο εμπειριών.

Κι αν θες να μάθεις περισσότερα για τον τρόπο που λειτουργούμε στο Men’s Bible, διάβασε αυτό το άρθρο μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!