Μαθήματα ζωής που πρέπει να ξέρεις για να Πετύχεις - Men's Bible

Μαθήματα ζωής που πρέπει να ξέρεις για να Πετύχεις

Επινοώντας ξανά τον Εαυτό σου: Οι Αλλαγές για ένα νέο Τρόπο Ζωής, Μαθήματα ζωής που πρέπει να ξέρεις για να Πετύχεις

Δεν αρκεί να προσπαθείς και να τα δίνεις όλα για τους στόχους σου. Χρειάζεται να έχεις και την κατάλληλη νοοτροπία και να γνωρίζεις κάποια μαθήματα ζωής απαραίτητα για να πετύχεις.

Ποια είναι αυτά; Διάβασε παρακάτω.

Λίγα πράγματα γίνονται ακριβώς όπως τα έχεις στο μυαλό σου

Κάθε φορά που αναβάλλεις να κάνεις κάτι γιατί περιμένεις την τέλεια ευκαιρία, κάθε φορά που καθυστερείς γιατί θέλεις να προετοιμαστείς περισσότερο, αυτό που λες στον εαυτό σου είναι πως πρέπει να κάνει την τέλεια προσπάθεια.

Πως είναι κακό να στραβώσει κάτι ή να κάνεις κάποιο λάθος και να αποτύχεις.

Όμως ένα από τα μαθήματα ζωής που πρέπει να μάθεις καλά είναι πως τα περισσότερα πράγματα που θα επιχειρήσεις να κάνεις δε θα πάνε όπως τα έχεις στο μυαλό σου. Όχι εξ’ αρχής τουλάχιστον.

Είναι δύσκολο να το δεχτείς πολλές φορές αλλά για να πετύχεις πρέπει να εξοικειωθείς με την αμφιβολία.

Τις περισσότερες φορές δε θα πετύχεις με την πρώτη και κατά πάσα πιθανότητα ούτε με τη δεύτερη ή με την τρίτη, όμως με κάθε προσπάθεια κερδίζεις πολύτιμη πρακτική εμπειρία.

Και η εμπειρία μαζί με τα μαθήματα ζωής που αποκτάς απ’ αυτήν, είναι που θα σε πάει μέχρι την κορυφή.

Άσε τα λάθη να γίνουν μαθήματα ζωής

Στο κέντρο της δουλειάς και του μόχθου των πιο επιτυχημένων ανθρώπων στέκονται περήφανα το πείραμα και η δοκιμή.

Και αυτό γιατί η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος.

Όταν οι προσπάθειες σου δεν αποδίδουν ή όταν κάνεις κάποιο λάθος μην αντιμετωπίζεις τον χρόνο και τον κόπο που δαπάνησες ως χαμένους. Αλλά ως επένδυση η οποία σου αποδίδει γνώσεις και εμπειρία.

Μάθε να πειραματίζεσαι και να αντιμετωπίζεις τα λάθη σου ως μαθήματα από τα οποία έχεις να αποκομίσεις κάτι.

Δες το σαν να σκαλίζεις την τραχιά επιφάνεια μιας ιδέας, σαν γλύπτης που σκαλίζει σταδιακά το μάρμαρο για να του δώσει σχήμα και μορφή.

Στην αρχή η κατάσταση θα μοιάζει χαοτική και η διαδικασία κουραστική. Όμως τίποτα δεν «στρώνει» μόνο του. Κάθε λάθος που κάνεις είναι και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30, Μαθήματα ζωής που πρέπει να ξέρεις για να Πετύχεις

Ανάλαβε την ευθύνη των προβλημάτων σου

Πολλές φορές αντιμετωπίζεις προβλήματα τα οποία σου τα δημιούργησαν άλλοι. Όμως το γεγονός ότι δεν φταις εσύ για αυτά, δε σημαίνει ότι δεν είναι ευθύνη δική σου να κάνεις κάτι για να τα ξεπεράσεις.

Έστω για παράδειγμα ότι είσαι καθοδόν για ενα πολύ σημαντικό ραντεβού. Και καθώς περνάς μέσα από έναν πολύ στενό μονόδρομο, διαπιστώνεις ότι το προπορευόμενο αυτοκίνητο, μέσα στη μέση του δρόμου, έχει μείνει από ρόδα.

Ο τύπος φαίνεται να είναι χαλαρός, δεν αγχώνεται, και δεν ξέρει πως να αλλάξει τη ρόδα.

Ο τύπος αυτός σε καθυστερεί και φαίνεται να μην θέλει να προσπαθήσει για να βιαστεί.

Οπότε τί κάνεις;

Μπορείς να καθίσεις μέσα στο αυτοκίνητο σου και να βλαστημάς ή μπορείς να βγεις απ’ αυτό και να τον βοηθήσεις να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχήτερα και να πας κι εσύ στη δουλειά σου στην ώρα σου.

Σε γενικές γραμμές δεν έχει τόσο σημασία το ποιος φταίει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να αναλάβεις την ευθύνη να κάνεις κάτι για αυτά και να τα λύσεις και να μην περιμένεις η λύση να έρθει απ’ έξω.

Ο πλούτος δε φέρνει την ευτυχία

Όσο είσαι νέος και καθώς αποκτάς οικονομική ανεξαρτησία, ενθουσιάζεσαι με την ελευθερία που σου δίνουν τα χρήματα.

Αποκτάς δικό σου αμάξι και μπορείς να πηγαίνεις όπου θες ανά πάσα στιγμή. Αποκτάς δικό σου σπίτι και νιώθεις πως έχεις τη δική σου φωλιά. Αποκτάς εισόδημα και νιώθεις πως κόβεις τα δεσμά που σε κρατάνε.

Όμως τα λεφτά δεν είναι το παν. Δεν φέρνουν την ευτυχία, ούτε τη γαλήνη. Είναι απλά ένα εργαλείο που βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου.

Αντί να επικεντρώνεσαι στα χρήματα, δες το αλλιώς. Επικεντρώσου στην αξία.

Σκέψου πως μπορείς να προσφέρεις εσύ αξία στους γύρω σου και στο περιβάλλον σου. Σκέψου πως μπορείς να συνδεθείς με τους άλλους και να τους βοηθήσεις με τα προβλήματα τους. Χτίσε δυνατές σχέσεις και εκτίμησε όσες ήδη έχεις.

Θέλεις να βελτιώσεις πραγματικά τον εαυτό σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!