Πώς να Βελτιώσεις τη Ζωή σου και να γίνεις Καλύτερος Άνδρας - Men's Bible

Πώς να Βελτιώσεις τη Ζωή σου και να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

Πώς να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

Πώς να γίνεις καλύτερος άνδρας; Μια ερώτηση που λίγοι κάνουν στον εαυτό τους.

Και γιατί να την κάνουν άλλωστε; Τι ακριβώς σημαίνει «Άνδρας» τέλος πάντων και τι ακριβώς σημαίνει «καλύτερος άνδρας»;

Καλύτερος ως προς τι; Αν δεν ορίσουμε τι ακριβώς εννοούμε, τότε πως θα ξέρουμε τι ακριβώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε.

Τι ακριβώς σημαίνει «Καλύτερος Άνδρας»;

Μπορεί ένα δέντρο να γίνει καλύτερο δέντρο; Ναι – αν αναπτυχθεί περισσότερο, αν πετάξει άνθη, αν βγάλει καρπούς κλπ.

Μπορεί το χρυσάφι να γίνει καλύτερο χρυσάφι; Ναι – αν το γυαλίσεις μπορεί να γίνει πιο όμορφο, αν του δώσεις σχήμα και μορφή μπορεί να γίνει πιο χρήσιμο.

Αντίστοιχα λοιπόν και ο άνδρας, για να γίνει καλύτερος, πρέπει να αναπτύξει τον εαυτό του και να βελτιωθεί. Να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά, ώστε να γίνει πιο δυνατός, πιο ικανός, πιο χρήσιμος στον εαυτό του και στους άλλους.

Γιατί;

Επειδή, όσο πιο δυνατός, έξυπνος και ικανός νιώθεις – τόσο περισσότερο έλεγχο μπορείς να ασκήσεις στη ζωή σου, και τόσο πιο ευτυχισμένος να νιώθεις.

Νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και τη ζωή μας, όταν βλέπουμε πως υπάρχει πρόοδος. Και φυσικά, όσο περισσότερο βελτιώνεις τον εαυτό σου, τόσο πιο ελκυστικό σε βλέπει το άλλο φύλο.

Οι υπνοβάτες της ζωής

Το βασικό μας ένστικτο, μας σπρώχνει να αναζητάμε τροφή, νερό, ξεκούραση και φυσικά σεξ. Μοιάζουμε πολλές φορές με ρομπότ στον αυτόματο πιλότο ή με υπνοβάτες που περπατούν κοιμισμένοι.

Αγαπάμε τη ρουτίνα και την επανάληψη, ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, βλέπουμε το αγαπημένο μας είδος σειρών και ταινιών, παίζουμε το αγαπημένο μας είδος videogame, όμως σπάνια ξεφύγουμε από τις προτιμήσεις μας.

Αναζητούμε το οικείο γιατί μας δίνει μια σιγουριά, ενώ η εξερεύνηση και ο πειραματισμός μας στέλνουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Προτιμάμε λοιπόν να παραμένουμε στην ασφάλεια και στην ευχαρίστηση που μας προσφέρει η ρουτίνα μας.

Γιατί να μάθεις κάποια ξένη γλώσσα όταν μπορείς να παίξεις League of Legends;

Γιατί να πας γυμναστήριο όταν μπορείς να παρακολουθήσεις Netflix;

Γιατί να κάνεις την επιχειρηματική ιδέα σου πραγματικότητα όταν μπορείς να δουλεύεις για κάποιον άλλο;

Γιατί να μαγειρέψεις όταν μπορείς να παραγγείλεις απ’ έξω;

Ποιο είναι το νόημα του να γίνεις καλύτερος άνδρας όταν ήδη μπορείς να νιώσεις απόλαυση στη ζωή σου χωρίς να κάνεις πολλά;

Γιατί μπορείς!

Γιατί μπορείς να πετύχεις περισσότερα στη ζωή σου!

Γιατί μπορείς να γίνεις καλύτερος!

Γιατί για αυτόν τον λόγο είσαι εδώ και διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Το ξέρεις ότι αξίζεις περισσότερα, και είσαι εδώ γιατί αναζητάς απαντήσεις στο πως θα το καταφέρεις.

Ήδη λοιπόν έχεις αφιερώσει λίγο χρόνο και ενέργεια για να γίνεις καλύτερος άνδρας, όμως η πιο σημαντική αλήθεια που ίσως να μη θες να ακούσεις είναι πως…

Για να γίνεις καλύτερος άνδρας χρειάζεται σκληρή δουλειά

Όταν αποφάσισα να ξεπεράσω το κοινωνικό μου άγχος και να γίνω καλύτερος με τις γυναίκες, δεν είχα ιδέα την Οδύσσεια που θα επακολουθούσε.

Το μόνο που ήξερα ήταν πως έπρεπε να αναπτύξω τον εαυτό μου, πως έπρεπε να γίνω καλύτερος άνδρας.

Εκείνη τη στιγμή, αυτό σήμαινε πως έπρεπε να ακονίσω τις κοινωνικές μου δεξιότητες και να εκθέσω τον εαυτό μου στην απόρριψη.

Αργότερα όμως κατάλαβα πως κι αυτό δεν ήταν αρκετό. Γιατί το να γίνω καλύτερος άνδρας σήμαινε να γίνω πιο παραγωγικός, μετά να γίνω πιο υγιής και σωματικά δυνατός, έπειτα έπρεπε να αναπτύξω τον εαυτό μου πνευματικά και ούτω καθ’ εξής.

Σε κάθε σημείο και κάθε φάση της ζωή μου(και όχι μονάχα της δικής μου) το να γίνω καλύτερος άνδρας σήμαινε και κάτι διαφορετικό. Όμως το μοτίβο πίσω απ’ όλες τις αλλαγές ήταν το ίδιο. Έπρεπε να επενδύσω στον εαυτό μου και να αναπτυχθώ ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα.

Στην πραγματικότητα, η βελτίωση στο φλερτ και η επιθυμία της αλλαγής με στόχο να έχεις τις επιλογές που θέλεις στην ερωτική σου ζωή, αποτελεί μονάχα την αρχή για ένα μακρύ ταξίδι που μικρή σχέση έχει με το άλλο φύλο.

Ένα ταξίδι που άπαξ και κάνεις το πρώτο βήμα, δεν πρέπει να σταματήσεις.

Κάθε αγώνας που δίνεις, είναι για καλό

Η ζωή πολλών ανθρώπων μοιάζει υπέροχη, ειδικά όταν την παρατηρείς μέσα από το φακό των κοινωνικών δικτύων. Ταξίδια, βόλτες, αισθησιακά κορμιά, πολύ απόλαυση.

Όμως ακόμα και αυτοί δίνουν τους δικούς τους αγώνες, με τα δικά τους προβλήματα και τα δικά τους εμπόδια. Οι αγώνες αποτελούν μια σταθερά της ζωής.

Όποιος και αν είσαι, ότι και αν κάνεις, θα χρειαστεί να παλέψεις. Και μάλιστα το εμπόδιο που στέκεται απέναντι σου και σε κοιτάζει απειλητικά, συχνά σε τρομάζει.

Και αυτές οι στιγμές που ετοιμάζεσαι να δώσεις τον αγώνα σου είναι που καθορίζουν και τη ζωή σου. Γιατί τότε καλείσαι να αποφασίσεις αν θα παλέψεις ή θα υποχωρήσεις.

Είναι λογικό η σκέψη της αποτυχίας να σε τρομάζει. Όμως, για να αναπτυχθείς, για να γίνεις καλύτερος άνδρας, χρειάζεται να δώσεις τον αγώνα σου.

Το κίνητρο για να γίνεις καλύτερος άνδρας

«Πρέπει να έχεις την ανάγκη να γίνεις δυνατός, αλλιώς δε γίνεσαι ποτέ» είχε πει κάποτε ο γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε.

Οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι σου λοιπόν, στην πορεία σου να γίνεις καλύτερος άνδρας, είναι ο φόβος και η ανάγκη.

Για να βελτιώσεις τη ζωή σου, κοίτα κατάματα τους φόβους σου.

Η διάθεση για βελτίωση και αλλαγή πηγάζει μέσα από το αίσθημα φόβου. Τον φόβο της απραξίας, τον φόβο της μοναξιάς, τον φόβο των προβλημάτων υγείας, τον φόβο της οικονομικής καταστροφής.

Φόβοι που γεννούν μέσα μας την ανάγκη να δράσουμε.

Όμως πολλές φορές κρυβόμαστε απ’ αυτούς τους φόβους και τους αποφεύγουμε σαν μικρά τρομαγμένα παιδιά. Έτσι, προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν και αποσπάμε την προσοχή μας με εθισμούς όπως αλκοόλ, σειρές, videogames, fast food κλπ.

Ο φόβος έχει σύντροφο και τη λένε αποτυχία

Από τη στιγμή που δώσεις τον αγώνα σου με τον φόβο, έρχεσαι αντιμέτωπος με την αποτυχία.

Αυτή είναι και ο μεγαλύτερος δάσκαλος.

Για να γίνεις καλύτερος άνδρας πρέπει να αποτύχεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και πρέπει να αποτύχεις ξανά και ξανά και ξανά.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να γίνεις καλύτερος.

Βρες το κίνητρο σου

Πριν σου πω ακριβώς τι να κάνεις για να αναπτύξεις τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερος άνδρας, πρώτα πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Γιατί να το κάνω;», «Γιατί να μην μείνω όπως είμαι;»

Σκέψου λοιπόν:

Τι θες από τη ζωή σου;

Τι σου δίνει κίνητρο; Η αυτονομία; Η εξερεύνηση και η περιπέτεια; Η φήμη και η αναγνώριση από τους άλλους; Το σεξ; Η δημιουργία οικογένειας; Η αίσθηση πως ανήκεις κάπου; Το να είσαι καλύτερος πατέρας και σύντροφος;

Ότι και αν είναι βρες το και άσε το να σε οδηγήσει σε πράξεις και ενέργειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνδρα.

Για να γίνεις καλύτερος και πιο ελκυστικός, δες εδώ

5 Πρακτικά Βήματα για να γίνεις καλύτερος

#1 Διάβασε Βιβλία

Όχι! Το βήμα αυτό δεν είναι προαιρετικό. Είναι υποχρεωτικό.

Μπορεί το διάβασμα να μην έχει την αίγλη και το πρεστίζ άλλων δραστηριοτήτων, όμως είναι το χόμπι που μπορεί να σε εξελίξει περισσότερο.

Η γραφή και η ανάγνωση αποτελούν τα θεμέλια του πολιτισμού μας.

Είναι ο λόγος που κάποιος μπόρεσε να μάθει τα ευρήματα και τις ανακαλύψεις ανθρώπων από το μακρινό παρελθόν, ανθρώπων που δε συνάντησε ποτέ, να τις αξιοποιήσει για να παράγει δική του γνώση και να μεταφέρει τη γνώση αυτή στο μέλλον όταν ο ίδιος θα έχει πεθάνει.

Το διάβασμα είναι γυμναστική για το μυαλό και το πνεύμα.

Προσωπικά διαβάζω περίπου πενήντα βιβλία το χρόνο, και το πετυχαίνω διαβάζοντας μισή με μια ώρα την ημέρα.

Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι αντίστοιχο, ούτε να διαβάσεις κάτι που δεν σου αρέσει. Απλά να αποκτήσεις τη συνήθεια να διαβάζεις.

Και αν ήδη την έχεις αυτή τη συνήθεια, τότε στόχευσε να διαβάζεις περισσότερο.Πώς να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

#2 Γυμνάσου και δυνάμωσε το σώμα σου

Αν το πρώτο βήμα ήταν να γυμνάσεις το πνεύμα, το δεύτερο βήμα είναι να γυμνάσεις το σώμα.

Τρέξε, σκαρφάλωσε, σήκωσε βάρη, πάλεψε. Κάνε οτιδήποτε μπορείς για να έχεις ένα σώμα στο οποίο ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς.

Όχι μόνο η διάθεση και η υγεία σου θα βελτιωθούν, αλλά θα είσαι σε καλύτερη θέση να βγεις νικητής όταν παλεύεις με τους δαίμονες σου.

Τα οφέλη της γυμναστικής και της άσκησης είναι τόσο γνωστά που θεωρώ πως δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Αν δε γυμνάζεσαι καθόλου ή αν δε γυμνάζεσαι καλά ώστε να αναγκαστεί να δυναμώσει το σώμα σου, επιβάλλεται να βάλεις την έντονη γυμναστική στη ζωή σου.

#3 Ανάπτυξε τα ταλέντα σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να παίξουν κιθάρα, πώς να γράψουν ένα βιβλίο, πώς να χορεύουν, πώς να ζωγραφίζουν κλπ.

Δεν γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν κάτι. Αυτό που κάνουν είναι να καταναλώνουν.

Αν θέλεις λοιπόν να γίνεις καλύτερος άνδρας, τότε ανάπτυξε κάποιο ταλέντο και αξιοποίησε το για να δημιουργήσεις κάτι καινούριο και να προσφέρεις στους άλλους.

Το να μαθαίνεις μια τέχνη είναι υπέροχο.

Αν έχεις διαβάσει έργα μεγάλων φιλοσόφων, θα έχεις δει πως επανειλημμένα εκθειάζουν τις αρετές της γνώσης.

Όταν ο μοναχικός Ζαρατούστρα, από το βαθιά φιλοσοφικό έργο του Νίτσε «Τάδε έφη Ζαρατούστρα», κατεβαίνει από το βουνό και επιστρέφει στους ανθρώπους γεμάτος σοφία, θέλει να τη μοιραστεί με τους άλλους.

Όταν εξελίσσεσαι, αναπτύσσεσαι και βελτιώνεσαι, νιώθεις υπέροχα και θες μέσα από τις ανακαλύψεις και τις ικανότητες σου, να προσφέρεις στους άλλους και να δημιουργήσεις κάτι που να ενισχύει την υστεροφημία σου.

Κάθε καλλιτέχνης το γνωρίζει αυτό το συναίσθημα. Βρίσκει νόημα και σκοπό μέσα από τη δουλειά και την τέχνη του και το μοιράζεται με το κοινό του.

Για να γίνεις λοιπόν καλύτερος άνδρας, βρες την τέχνη σου και εξέλιξε τις ικανότητες σου.

#4 Δίδαξε την τέχνη σου

Δεν μπορείς να αναπτύσσεσαι και να βελτιώνεσαι για πάντα. Κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα του αναπόφευκτου τέλους. Γι’ αυτό και χρειάζεται να διδάξεις σε άλλους την γνώση και τα μαθήματα από τις εμπειρίες σου.

Αλλά μην περιμένεις να γεράσεις για να αρχίσεις να διδάσκεις.

Από τη στιγμή που έχεις αναπτύξει κάποιο ταλέντο, μοιράσου τις γνώσεις σου με κάποιον άλλο. Βοήθησε τον να γίνει καλύτερος.

Η διδασκαλία άλλωστε, είναι ο γρηγορότερος δρόμος προς την τεχνική μαεστρία.

Όσο καλός και αν είσαι σε κάτι, μπορείς να γίνεις πραγματικά καλός μονάχα όταν μπορείς να το διδάξεις σε άλλους. Και όχι μόνο θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, αλλά θα νιώσεις και καλύτερος άνδρας βοηθώντας άλλους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

#5 Ανάλαβε τις ευθύνες σου

Ο σύγχρονος άνδρας ξοδεύει τη μισή του ζωή κρυμμένος από τις ευθύνες του. Προφανώς δεν εννοώ πως πρέπει να έχεις οικογένεια και ένα στεγαστικό για να είσαι καλύτερος άνδρας.

Αλλά να έχεις κάτι στη ζωή σου για το οποίο να είσαι υπεύθυνος.

Έχω ακούσει άνδρες να μου λένε πως δεν μίλησαν στην κοπέλα που τους αρέσει γιατί «δεν ήταν καλά ντυμένοι εκείνη τη στιγμή».

Άλλοι, άνδρες στα μέσα της δεκαετίας των 30, μου λένε: «περιμένω να βρω καλύτερη δουλειά για να φύγω απ’ το σπίτι των γονιών μου »

Όπως, επίσης υπάρχουν άνδρες που έχουν συμμετάσχει σε άπειρα σεμινάρια, έχουν διαβάσει του κόσμου τα βιβλία, έχουν συσσωρεύσει απίστευτη γνώση, έχουν κάνει τα πάντα σχετικά με το θέμα που τους απασχολεί, εκτός απ’ το να προχωρήσουν σε πράξεις.

Όλοι οι άνδρες που ανέφερα αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη της αποτυχίας. Έτσι παραμένουν, αιώνιοι μαθητές.

Συλλογίσου λοιπόν: Τι θα άλλαζε αν αναλάμβανες την ευθύνη του εαυτού σου;

Κάνεις άλλος δεν πρόκειται να ιδρώσει και να κάνει τη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνεις εσύ.

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που θαυμάζεις, πήραν την ευθύνη του εαυτού τους στα χέρια τους. Γι’ αυτό και έχουν πετύχει. Έκαναν τη δουλειά που οι άλλοι δεν ήθελαν να κάνουν, και την έκαναν καλά.

Τα αγόρια βρίσκουν δικαιολογίες. Οι άνδρες αναλαμβάνουν ευθύνες. Κάνε λοιπόν τη δύσκολη δουλειά, δώσε τον αγώνα, πάλεψε με την αποτυχία και επανάλαβε για όσο χρειαστεί.

Έτσι θα γίνεις καλύτερος άνδρας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!