Πειθαρχία δε σημαίνει να είσαι αυστηρός, αλλά συνεπής - Men's Bible

Πειθαρχία δε σημαίνει να είσαι αυστηρός, αλλά συνεπής

Ο σωστός δρόμος προς την Αυτοπειθαρχία περνάει από εσένα, Πειθαρχία δε σημαίνει να είσαι αυστηρός, αλλά συνεπής

Η πειθαρχία είναι σημαντική για να πετύχεις τους στόχους σου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν όνειρα και όλοι θέλουν να βελτιώσουν κάτι στον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Κάποιος θέλει να χάσει περιττά κιλά, άλλος θέλει να κάνει την επιχειρηματική του ιδέα πραγματικότητα, κάποιος άλλος θέλει να ξεπεράσει τους φόβους του και να αντιμετωπίσει άγχη που τον εμποδίζουν να κάνει πράγματα.

Όλοι μας έχουμε όνειρα και στόχους που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Και το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και τα όνειρα μας ξέρεις ποιο είναι;

Η ανυπομονησία. Η έλλειψη υπομονής. Η αδυναμία να εκτιμήσουμε την πρόοδο μας και να παραμείνουμε συνεπείς στην προσπάθεια μας.

Η ανυπομονησία έχει καταστρέψει περισσότερα όνειρα απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και έχει οδηγήσει πάρα πολλούς στην αναζήτηση εύκολων λύσεων και δήθεν σύντομων δρόμων.

Όμως δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες λύσεις. Υπάρχουν φυσικά έξυπνες λύσεις αλλά κι αυτές προϋποθέτουν να έχεις την πρόθεση να ιδρώσεις και να κοπιάσεις.Προσωπικά όρια: 5 Συμβουλές για να έχεις την Ηρεμία σου, Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ, Γίνε διεκδικητικός: Το να βάζεις τα όρια σου είναι δική σου υπόθεση, Πειθαρχία δε σημαίνει να είσαι αυστηρός, αλλά συνεπής

Η αυτοβελτίωση δεν είναι αγώνας δρόμου

Ανεξάρτητα απ’ τους στόχους που έχεις και το τί θέλεις να αλλάξεις στον εαυτό σου και τη ζωή σου, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το αργά και σταθερά είναι η στρατηγική που κερδίζει.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με αισιοδοξία μεν αλλά και με ρεαλισμό δε και να διαμορφώσεις αντίστοιχα τις προσδοκίες σου.

Είναι για παράδειγμα πολύ διαφορετικό να θέλεις να χάσεις 20 κιλά σε ένα μήνα και πολύ διαφορετικό να θες να χάσεις 1 κιλό το μήνα.

Στην πρώτη περίπτωση προσπαθείς να κάνεις ένα sprint προς το στόχο σου. Θέλεις να βάλεις τα δυνατά σου, να εκτελέσεις ένα δύσκολο διατροφικό πλάνο τέλεια, ώστε να πετύχεις γρήγορα αποτελέσματα.

Μόνο που αυτό θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Η προσπάθεια σου ακριβώς επειδή θα είναι έντονη, στερητική και αυστηρή θα σε κάνει να υποφέρεις μέχρι που κάποια στιγμή θα υποκύψεις στα συναισθήματα σου και απλά θα φας υπερβολικά αναιρώντας την πρόοδο που έχεις πετύχει.

Δεν είναι ρεαλιστικό να τρέξεις προς τον στόχο σου. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει ο σοφός λαός.

Είναι πολύ πιο ρεαλιστικό να το πας αργά και σταθερά. Δεν έγινε κάτι αν καθυστερήσεις λίγο περισσότερο να πετύχεις αυτά που θέλεις. Γιατί σημασία έχει να είσαι ευχαριστημένος απ’ τον εαυτό σου.

Επικεντρώσου στα απλά και καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις

Δε χρειάζεσαι ειδικές και γρήγορες λύσεις. Δε χρειάζεται να διαβάσεις περισσότερα άρθρα και βιβλία. Δε χρειάζεται να δεις περισσότερα βίντεο. Απλά κάνε καθημερινά αυτό το ένα απλό πράγμα που σε βοηθάει να πετύχεις τους στόχους.

Αν για παράδειγμα αυτό που θέλεις είναι να γίνει πιο κοινωνικός , απλά προσπάθησε να παίρνεις μια κοινωνική πρωτοβουλία και να ανοίγεις κουβέντα με κάποιον κάθε μέρα.

Μίλα στον σερβιτόρο που σου παίρνει παραγγελία, στον ταμία του σουπερμαρκετ, στην γιατρό που σου κάνει το τσεκαπ κλπ.

Και φυσικά αν ο άλλος δεν είναι σε διάθεση για κουβέντα, δεν επιμένεις και συνεχίζεις τη μέρα σου.

Το νόημα εδώ είναι πως η πραγματική αυτοβελτίωση έρχεται μέσα απλές καθημερινές πράξεις. Δε χρειάζεσαι κάτι εξειδικευμένο. Χρειάζεται να επικεντρωθείς στα απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να παραμείνεις συνεπής σε αυτά.

Σημασία έχει να χτίσεις τις σωστές συνήθειες που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου σου.

Για να αδυνατίσεις χρειάζεται κυρίως να προσέχεις τι τρως κάθε μέρα, για να γίνεις περισσότερο κοινωνικός χρειάζεται να μιλάς και περισσότερο με άλλα άτομα, για να βελτιώσεις τους βαθμούς σου στο σχολείο και στη σχολή χρειάζεται να διαβάζεις τακτικά κλπ.

Πειθαρχία δε σημαίνει να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου, αλλά συνεπής

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι πιο σημαντικό να έχεις πειθαρχία, παρά να βρεις κάποιο σούπερ «ουαου» βιβλίο αυτοβελτίωσης για το θέμα που σε απασχολεί, να το διαβάσεις και μετά να πας στο επόμενο.

Όμως τι εννοώ λέγοντας πειθαρχία; Σίγουρα όχι το να είσαι αμείλικτος με τον εαυτό σου και να τον κρίνεις αυστηρά κάθε φορά που κάνει κάποιο λάθος. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Σαμποτάρεις τον εαυτό σου κάθε φορά που τον αντιμετωπίζεις με αυστηρότητα.

Τον αποθαρρύνεις και τον οδηγείς στην απογοήτευση με αυτόν τον τρόπο, με αποτέλεσμα να παύεις να είσαι συνεπής και να παρατάς την προσπάθεια.

Είναι σημαντικό να διορθώνεις τα λάθη σου αλλά θα πρέπει να δείχνεις και κάποια ανεκτικότητα σε αυτά. Διαφορετικά, κάθε προσπάθεια να πετύχεις τους στόχους σου είναι καταδικασμένη εξ’ αρχής.

Νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάποια βοήθεια για να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!