Μην παίρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά - Men's Bible

Μην παίρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά

Μην παίρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά

Πώς αντιδράς όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες και όπως τα έχεις φανταστεί στο μυαλό σου; Ο εργοδότης σου σού ανακοινώνει ότι σε απολύει. Η κοπέλα με την οποία φλερτάρεις ξαφνικά παγώνει και δείχνει ότι δε θέλει να σε ξαναδεί. Ο φίλος με τον οποίο είχες κανονίσει ακυρώνει τελευταία στιγμή. Η κοπέλα σου σε χωρίζει.

Οι περισσότεροι άντρες θα αντιδράσουν σα να σηκώνουν το βάρος του κόσμου στις πλάτες τους, σαν η ζωή να τελείωσε. Είναι σαν η δουλειά τους, η κοπέλα  τους, τα σχέδια που έκαναν για το μέλλον ή οι φίλοι τους να ήταν το μοναδικό πράγμα που είχαν στη ζωή τους και τους έδινε νόημα.

Παίρνουν κατάκαρδα το γεγονός ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν φανταστεί και αντί να το ξεπεράσουν, να μάθουν από αυτό και να συνεχίσουν τη ζωή τους, πέφτουν σε κατάθλιψη.

Στην πραγματικότητα όμως παριστάνουν τα θύματα. Βλέπουν τη ζωή τους σαν ένα βάρος αντί σαν μια ευκαιρία για να μαζέψουν νέες εμπειρίες. Νομίζουν πως δεν έχουν κανένα έλεγχο στη ζωή τους, πως οι υπόλοιποι θα τους εκμεταλλεύονται και απλά περιμένουν την επόμενη άσχημη στιγμή για να παραπονεθούν.

Ο βασικός λόγος για να παγιδευτεί κανείς σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης είναι να παίρνει τον εαυτό του και τα πράγματα γύρω του πολύ στα σοβαρά.

Όταν ο φίλος σου δεν τα πάει καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα, σωστά; Μόλις έχει γευτεί την απόρριψη από τρεις κοπέλες και εσύ χαλαρός του λες πως δεν είναι το τέλος του κόσμου και να πάει για την τέταρτη.

Αλλά όταν όμως αυτό συμβαίνει σε σένα είναι το τέλος του κόσμου, ξεκινάς να λες στον εαυτό σου πώς δεν είσαι αρκετός, πως δεν έχεις αρκετά καλή εμφάνιση για να την κερδίσεις ή πως δεν είσαι ενδιαφέρων. Ποια είναι όμως η διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις; Μάλλον παίρνεις τα πράγματα πολύ στα σοβαρά.

Τα πράγματα πολλές φορές στραβώνουν και δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε όταν συμβαίνει αυτό, είναι και αυτό που μας καθορίζει και μας οδηγεί στο μέλλον.

Μπορούμε να παραπονεθούμε για την ατυχία μας, για την άδικη ζωή και την κοινωνία που δε μας αφήνει να πετύχουμε ή μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω να αποδεχτούμε πως η ζωή έχει τις αναποδιές τις, να χαμογελάσουμε και να προχωρήσουμε αναλόγως.            

Μην παίρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

Ένας τρόπος να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου στις άσχημες στιγμές της ζωής είναι να αλλάξεις την οπτική μέσα από την οποία βλέπεις τη ζωή. Αν παίρνεις τα πάντα σοβαρά είναι εύκολο να βλέπεις τον κόσμο σα μια σαπουνόπερα, δραματική μουσική, δάκρυα και αρνητικά συναισθήματα να βγαίνουν συνεχώς προς τα έξω. Αντί για αυτό όμως δοκίμασε να βλέπεις τις καταστάσεις σα μια φανταστική κωμωδία.

Είσαι ο πρωταγωνιστής και τα πράγματα πήραν μια αρνητική για σένα εξέλιξη ή απλά έκανες κάτι πολύ στραβό. Θα είναι το τέλος του κόσμου; Μάλλον όχι. Συγκεντρώσου στα πιο θετικά, χαρούμενα ή κωμικά στοιχεία της κατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να κουνάς το κεφάλι σου και να γελάς με ότι έχει συμβεί. Ακόμα και αν οι περιστάσεις είναι όντως σοβαρές (μιας και η πλειοψηφία αυτών για τα οποία στεναχωριόμαστε είναι μικροπράγματα) αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις τα γεγονότα από μια περισσότερο ρεαλιστική σκοπιά.

Στη ζωή, οι άνθρωποι που παίρνουν τον εαυτό τους και τις καταστάσεις πολύ σοβαρά, ακόμα και αν πρόκειται για ανθρώπους πλούσιους ή διάσημους, στο τέλος χάνουν. Αντί να απολαμβάνουν τη ζωή και τις εμπειρίες που τους προσφέρει επικεντρώνονται στα αρνητικά και πάντα βρίσκουν τρόπο να καταστρέψουν τη δική τους διασκέδαση και εμπειρία.

Δε λέω να γίνεις ένας τεμπέλης που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα και δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά. Όλα αυτό είναι μια υπενθύμιση για μια περισσότερο εύθυμη και ανάλαφρη προσέγγιση στη ζωή, καθώς εξελίσσεσαι και προοδεύεις ως άνθρωπος και ακολουθείς τις φιλοδοξίες σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!