Ηρωική Έξοδος: Πώς να αποχωρείς από ένα δωμάτιο με Δυναμισμό - Men's Bible

Ηρωική Έξοδος: Πώς να αποχωρείς από ένα δωμάτιο με Δυναμισμό

Ηρωική Έξοδος: Πώς να αποχωρείς από ένα δωμάτιο με Δυναμισμό, Ευγένεια: Πόσο μετράει στο Φλερτ;

Βρίσκεσαι σε κάποιο πάρτι που δεν απολαμβάνεις. Ίσως κάποιος σε υποχρέωσε να πας ή ίσως βρήκες γοητευτική την ιδέα να δώσεις το παρόν, αλλά τελικά οι προσδοκίες σου δεν ικανοποιήθηκαν. Και γι’ αυτό είναι ώρα να αποχωρείς.

Άλλωστε δε διασκεδάζεις ιδιαίτερα. Ο κόσμος δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Η μουσική σε νανουρίζει και το φαγητό απουσιάζει. Αναπόφευκτα λοιπόν, νιώθεις εγκλωβισμένος σα λιοντάρι σε κλουβί και αποφασίζεις να κάνεις μια ηρωική έξοδο.

Πολλοί άνδρες βρίσκουν τον εαυτό τους παγιδευμένο σε αντίστοιχες καταστάσεις. Καταστάσεις που δεν απολαμβάνουν και που επιθυμούν να αποφύγουν.

Πως όμως αποχωρείς με ωραίο τρόπο;

Σίγουρα γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι το να κάνεις μια δυνατή πρώτη εντύπωση. Εξίσου σημαντική όμως, είναι και η εντύπωση που αφήνεις όταν φεύγεις.

Η αρχή και το τέλος πραγμάτων, καταστάσεων και γεγονότων, είναι που μένουν στο μυαλό μας περισσότερο και που καθορίζουν το πώς νιώθουμε για αυτά.

Συχνά μάλιστα, θυμόμαστε ευκολότερα το πώς τελειώνει μια εμπειρία και όχι το πώς αρχίζει. Αν θες λοιπόν να κάνεις μια ηρωική έξοδο από μια κατά τα άλλα πληκτική κατάσταση, καλό είναι να αποχωρείς απ’ το δωμάτιο με τρόπο που κάνει τους άλλους να αναφωνούν «Ρε συ, ωραίος τύπος αυτός!».

Πως λοιπόν μπορείς να βγεις από το δωμάτιο και να φύγεις από μια κοινωνική εκδήλωση χωρίς να δείξεις αμήχανος και χωρίς να προσβάλλεις αυτόν που σε κάλεσε;

Πως μπορείς να σιγουρευτείς πως φεύγοντας μένεις με θετικό τρόπο στο μυαλό των άλλων καλεσμένων;

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να φεύγεις από κάθε δωμάτιο και κοινωνική εκδήλωση, με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και πρεστίζ.

Πώς να αποχωρείς από ένα δωμάτιο like a Boss

#1 Γνώριζε πότε να φύγεις

Είναι αδύνατον να φύγεις από μια κοινωνική εκδήλωση με άνεση και σεβασμό προς τους άλλους, αν φύγεις τη λάθος στιγμή.

Ακόμα και αν ξέρεις εξαρχής πως το πάρτι θα εξελιχθεί σε καταστροφή και πως μένοντας εκεί θα βαρεθείς τη ζωή σου, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για τα μάτια του κόσμου.

Ο ελάχιστος χρόνος που οφείλεις να αφιερώσεις σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι περίπου μια ώρα. Αν πάλι πρόκειται για πάρτι γενεθλίων, τότε σίγουρα θα πρέπει να καθίσεις μέχρι να σβηστούν τα κεράκια.

Αν δεν μπορείς να κάτσεις τόσο, τότε καλύτερα να μην πας εξ’ αρχής. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για έναν οικοδεσπότη απ’ το να βλέπει τους καλεσμένους του να αποχωρούν γρήγορα. Επίσης, φεύγοντας πολύ νωρίς, δίνεις στους υπόλοιπους παρευρισκομένους την εικόνα του τύπου που δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός.

Από τη στιγμή που συμπληρώσεις τον ελάχιστο χρόνο, είτε περιμένεις λίγο και κάνεις την ηρωική σου έξοδο σε μια στιγμή που η ενέργεια του πάρτι βρίσκεται χαμηλά, είτε αν δεν αντέχεις καθόλου, ετοιμάζεσαι να βγεις από το δωμάτιο.

#2 Σήκω όρθιος

Όταν έρχεται η ώρα της αποχώρησης, ειδικά αν αυτή μοιάζει πρόωρη, οι περισσότεροι ξεκινούν να στριφογυρίζουν στις θέσεις τους και να δείχνουν αμήχανοι.

Κοιτούν σπασμωδικά το ρολόι τους. Μιλούν με εμφανή νευρικότητα. Οι κινήσεις τους φανερώνουν δισταγμό.

Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσεις λοιπόν, φρόντισε να μην καθυστερείς και να μην διστάζεις. Αν είσαι έτοιμος να φύγεις, δείξε το ξεκάθαρα και χωρίς ντροπές.

Το να σηκώνεσαι (αν το πάρτι το βγάζετε στο καθιστό, είναι λογικό να θες να φύγεις) δείχνει πως είσαι αποφασισμένος να φύγεις.

Απλά απόφυγε να το κάνεις με αιφνίδιο και απότομο τρόπο. Όπως και το να δείχνεις διστακτικός, έτσι και το να δρας απότομα δίνει την αίσθηση πως νιώθεις άβολα. Σήκω αποφασιστικά, αλλά με άνεση στις κινήσεις σου.

Καθώς στέκεσαι, πες απλά «Είναι ώρα να φύγω». Μην απολογηθείς, μη ξοδέψεις σάλιο και χρόνο για να κάνεις τους άλλους να καταλάβουν γιατί φεύγεις. Όταν είσαι απολογητικός, ειδικά σε καταστάσεις που δεν κάνεις κάτι λάθος, δείχνεις περισσότερο ανασφαλής και με λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Αν θες να είσαι ευγενικός και να κάνεις τη μετάβαση από καθιστός σε όρθιος πιο ομαλή, δοκίμασε το εξής: Όταν είσαι έτοιμος να φύγεις, περίμενε μια στιγμή που η κουβέντα θα είναι πιο χαλαρή και ξεκίνα να αφηγείσαι μια δική σου μικρή ιστορία.

Κάνε την ιστορία αυτή όσο πιο συναρπαστική και διασκεδαστική γίνεται. Στόχος σου είναι να κάνεις τους ακροατές σου να γελάσουν και να απολαύσουν την αφήγηση σου και καθώς μιλάς, ταυτόχρονα σηκώνεσαι και αρχίζεις να φοράς το παλτό σου ή το σακάκι σου. Περπάτα μέχρι τον οικοδεσπότη, χαμογέλα του και προχώρα στο επόμενο βήμα.

#3 Δώσε το χέρι σου

Οκ είσαι όρθιος και θες να φύγεις. Τι κάνεις τώρα; Η στιγμή αυτή είναι κρίσιμη. Αν διστάσεις και δε συνεχίσεις προς την πόρτα, ο οικοδεσπότης σου αλλά και οι άλλοι παρευρισκόμενοι, θα αρχίσουν να σε βομβαρδίζουν με ερωτήσεις και να σου ζητούν να μείνεις.

Από τη στιγμή λοιπόν που σταθείς όρθιος, άπλωσε το χέρι σου προς τον οικοδεσπότη και δώσε μια δυνατή και στιβαρή χειραψία. Αν αυτός είναι κάποιο κοντινό σου πρόσωπο ή είναι γυναίκα, τότε μπορείς να τον φιλήσεις στο μάγουλο ή να τον αγκαλιάσεις.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι θα καταλάβουν πως είσαι αποφασισμένος και θα αρχίσουν να σε χαιρετούν και αυτοί.

#4 Πες «ευχαριστώ» και «τα λέμε»

Καθώς αποχωρείς και δίνεις τα χέρια με τον οικοδεσπότη, ευχαρίστησε τον για τη φιλοξενία και για όλα όσα είχε ετοιμάσει. Κοίτα τον στα μάτια, χαμογέλασε του και κάνε του κάποια φιλοφρόνηση για κάτι συγκεκριμένο που σου άρεσε στο πάρτι του.

Πες του πως γέλασες με τη ψυχή σου, πως η μουσική ήταν υπέροχη, πως η τούρτα ήταν φανταστική.

Έπειτα, αποχαιρέτησε τον λέγοντας του χαμογελαστά «τα λέμε». Το ίδιο κάνε και με τους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

#5 Πλησίασε την έξοδο με αυτοπεποίθηση

Η αδράνεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου σε οτιδήποτε κάνεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που αποχωρείς από ένα πληκτικό πάρτι. Αν δεν αρχίσεις άμεσα να περπατάς προς την έξοδο, τότε πολύ πιθανό να μη φύγεις αλλά να ξανακαθίσεις.

Είτε γιατί οι άλλοι σε βομβάρδισαν με ερωτήσεις και σου ζήτησαν να παραμείνεις, είτε γιατί εσύ άρχισες να νιώθεις άβολα και να υποχωρείς εξ’ αιτίας αυτού του συναισθήματος.

Από τη στιγμή που είσαι όρθιος και έχεις χαιρετήσει οικοδεσπότη και λοιπούς παρευρισκόμενους, ξεκίνα να περπατάς με σιγουριά προς την πόρτα.

Μη σταματήσεις για να θαυμάσεις τη διακόσμηση ή οτιδήποτε άλλο, γιατί αυτό μπορεί να σου κοστίσει. Περπάτα αργά, σταθερά και αποφασιστικά.Ηρωική Έξοδος: Πώς να αποχωρείς από ένα δωμάτιο με Δυναμισμό

#6 Άνοιξε την πόρτα

Οκ, έφτασες στην έξοδο. Είσαι ένα βήμα πριν βγεις έξω, ωστόσο το ρίσκο να καθυστερήσεις συνεχίζει να υπάρχει. Κάθε οικοδεσπότης με καλούς τρόπους θα σου ανοίξει την πόρτα και θα σε αποχαιρετήσει.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο κρύβεται ο κίνδυνος να κάνεις μια μακρόσυρτη κουβεντούλα μαζί του καθώς στέκεστε στην πόρτα. Μια κουβέντα που μπορεί να τραβήξει και να πιάσεις τον εαυτό σου να στέκεται με το ένα πόδι εκτός σπιτιού για κάνα εικοσάλεπτο.

Από τη στιγμή που ανοίξει η πόρτα λοιπόν, βγες αμέσως έξω. Και με τα δυο πόδια. Ακόμα και αν ο οικοδεσπότης σου συνεχίζει να μιλάει, το γεγονός πως βρίσκεσαι έξω του δίνει το μήνυμα πως όπου να ‘ναι φεύγεις και έτσι δε θα σε κρατήσει πολύ.

Αποχαιρέτησε τον για τελευταία φορά και ξεκίνα να περπατάς προς το αμάξι σου.

Αποστολή εξετελέσθη. Έχεις φύγει από ένα κατά τα άλλα βαρετό πάρτι, με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και πρεστίζ και σε λίγη ώρα θα βρίσκεται σπίτι σου, χαλαρός στην καρέκλα σου, παρέα με ένα δροσερό κρασί, απολαμβάνοντας τα βίντεο του Men’s bible.

Και αν θες να μάθεις και πώς να κάνεις δυνατή πρώτη εντύπωση στο φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!