Πώς να καταπολεμήσεις το Άγχος σε 4 απλά βήματα - Men's Bible

Πώς να καταπολεμήσεις το Άγχος σε 4 απλά βήματα

Πως μπορώ να εκμηδενίσω το Άγχος στο Φλερτ;, Πώς να καταπολεμήσεις το Άγχος σε 4 απλά βήματα

Άγχος, στρες, πίεση. Η καθημερινότητα μας όλη είναι ένα μεγάλο τρέξιμο να προλάβουμε όλα όσα τελικά δεν θα προλάβουμε. Τι θα πει ο κόσμος, πως θα μας κρίνουν, τι εντύπωση θα κάνουμε;

Ακόμα και στο φλερτ, το μεγαλύτερο άγχος είναι αυτό της απόδοσης και του πως θα μας κρίνουν οι γυναίκες. Κάθε άγνωστη κατάσταση μπορεί να σου προκαλέσει άγχος και είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αρκεί να το πάρεις απόφαση.

Αν η πίεση συσσωρευτεί και της επιτρέψεις να σε επηρεάσει, μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι και σε κρίσεις πανικού. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφονται όλο και περισσότερα κρούσματα κρίσης πανικού στην χώρα αλλά και στον κόσμο όλο.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να ξεφύγεις από αυτόν τον κύκλο άγχους και απόδοσης;

Άλλαξε την φυσιολογία σου για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Η φυσιολογία και η ψυχολογία μας είναι αλληλένδετες. Όταν βιώνεις μία αρνητική κατάσταση, το σώμα σου παίρνει μία συγκεκριμένη στάση και αυτή είναι μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σου.

Την στιγμή που θα αισθανθείς ότι αρχίζεις να πιέζεσαι και το άγχος σε καταβάλει, άλλαξε στάση στο σώμα σου. Σήκω και περπάτα, τέντωσε το κορμί σου και κούνα τα άκρα σου έτσι ώστε να αλλάξεις την χημεία του σώματος σου.

Παραδόξως, έχει παρατηρηθεί ότι αν ανοίξεις τα χέρια σου με τις παλάμες προς τα έξω, ο εγκέφαλός σου θεωρεί ότι είσαι ασφαλής και στέλνει σήμα έτσι ώστε το σώμα σου να παράξει την αντίστοιχη χημεία. Ξεκίνα με απλές κινήσεις λοιπόν, για να φέρεις την μεγάλη αλλαγή.

Σταμάτα να παραμιλάς

Ο κόσμος παραμιλάει όλη την ώρα και δεν αναφέρομαι όταν είναι μόνος του. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εσωτερική συνομιλία με τον εαυτό μας, μας βοηθάει να αξιολογήσουμε καταστάσεις και να πάρουμε αποφάσεις ευκολότερα.

Ο περισσότερος κόσμος παραμιλάει όταν βρίσκεται μαζί με άλλους ανθρώπους και αισθάνεται αμήχανα. Έχεις παρατηρήσει τις λεγόμενες άβολες σιωπές; Όταν ξαφνικά σταματούν και οι δύο να μιλάνε και πέφτει απόλυτη σιωπή; Εκεί συνήθως χάνουμε τον έλεγχο και προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με «ααα», «εεε», και περιττές λέξεις.

Εσφαλμένα θεωρούμε ότι οι παύσεις είναι κακές και μας πιάνει πανικός όταν συμβαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι οι παύσεις είναι η καλύτερη στιγμή για να ανασυγκροτηθούμε και να σκεφτούμε τι θέλουμε να συζητήσουμε παρακάτω.

Επίσης, είναι μία καλή ευκαιρία για να πάρουμε ανάσα και να χαλαρώσουμε. Αντί να προσπαθείς να καλύψεις το κενό, απλά χαλάρωσε και άστο να συμβεί. Θα διαπιστώσεις ότι η συνομιλήτριά σου θα προσπαθήσει εκείνη να καλύψει το κενό, άρα ίσως κι εκείνη να αισθάνεται αμήχανα. Μόλις το συνειδητοποιήσεις, θα διαπιστώσεις ότι «παίζετε» με ίσους όρους.2 λάθος τρόποι να ξεπεράσεις το Άγχος Προσέγγισης, Πώς να καταπολεμήσεις το Άγχος σε 4 απλά βήματα

Αναθεώρησε τις σκέψεις σου

Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε αρνητικά. Το μυαλό μας κάνει σενάρια που έχουν κακή κατάληξη και είναι αναμενόμενο να μας πανικοβάλουν. Κάθε φορά που διστάζεις να προσεγγίσεις μία κοπέλα είναι γιατί το μυαλό σου έτρεξε δέκα διαφορετικά σενάρια που σε όλα αποτύγχανες. Υπάρχει ένα απλός τρόπος να αναθεωρήσεις τις σκέψεις σου, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σκέψου, σε έναν χρόνο από τώρα θα σε νοιάζει; Ακόμα κι αν σε απορρίψει στην κουβέντα σας, θα το θυμάσαι έναν χρόνο μετά;

Λίγο πριν αποχαιρετήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο, η σκέψη σου θα είναι «Ναι αλλά αν είχε πει ναι, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για εμένα»; Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους απορρίψεις δεν θα πρέπει να σε επηρεάζουν καθόλου. Στο σύνολο της ζωής σου, θα δεχτείς μεγαλύτερες και σκληρότερες απορρίψεις από αυτή μίας κοπέλας στο δρόμο, για να έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Αποδοχή πρώτα και μετά αλλαγή

Ξεκίνα με το πιο απλό και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο πράγμα. Αποδέξου ότι οι άνθρωποι γύρω σου είναι αυτοί που είναι και ότι δεν χρειάζεται να τους αλλάξεις. Τις περισσότερες φορές, αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σου πάρει το άγχος.

Ο τρόπος που σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός από τον δικό μας. Το να προσπαθούμε να τους κάνουμε να σκεφτούν με τον δικό μας τρόπο, είναι λίγο εγωιστικό γιατί θεωρούμε ότι ο δικός μας τρόπος είναι πιο σωστός.

Ακόμα κι έτσι να είναι, μόλις πάρεις απόφαση ότι κάποιες φορές θα εισπράττεις κακή ή άδικη συμπεριφορά, θα σου γίνει πολύ εύκολο να το αποδεχτείς, τα το ξεπεράσεις και να μην σε νοιάζει καθόλου. Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα θα σου φύγει το άγχος μόλις συνειδητοποιήσεις ότι κάποιοι άνθρωποι θα είναι έτσι όπως είναι και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους απομακρύνεις από την ζωή σου αντί να προσπαθείς να τους αλλάξεις.

Θες να αντιμετωπίσεις το άγχος στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!