Μήπως έχεις φάει Κόλλημα; - Men's Bible

Μήπως έχεις φάει Κόλλημα;

Μήπως έχεις φάει κόλλημα;

Σου αρέσει πολύ κάποια κοπέλα ενώ αυτή δεν έχει ιδέα; Χώρισες πριν λίγους μήνες αλλά ακόμα δεν μπορείς να συνέλθεις από τον χωρισμό γιατί την σκέφτεσαι μέρα νύχτα; Θεωρείς ότι δεν θα ταίριαζες ποτέ και με καμία άλλη τόσο πολύ όσο με την συγκεκριμένη;  Πιστεύεις ότι αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία στην πραγματική αγάπη; Αν απάντησες «ναι» έστω σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, τότε είναι επίσημο, έχεις φάει κόλλημα.

Είναι συχνό το φαινόμενο άνδρες χωρίς πολύ αυτοπεποίθηση ή χωρίς πολλές εμπειρίες να κολλάνε με μια κοπέλα και να θεωρούν ότι μόνο με αυτήν ταιριάζουν, διαφορετικά είναι χαμένοι για πάντα.

Ουσιαστικά κολλάς με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο πιστεύεις ότι είναι το μόνο τέλειο για εσένα. Και μετά αρχίζεις τις φαντασιώσεις, πως θα είναι το σεξ μαζί της, η σχέση, οι εκδρομές, οι αγκαλιές, πόσο ευτυχισμένοι θα είστε κλπ κλπ.

Πρακτικά σου γίνεται εμμονή, την βάζεις στο θρόνο, αδιαφορείς για όλες τις άλλες κοπέλες αλλά όλα αυτά δεν έχουν βάση: ουσιαστικά έχεις φτιάξει μια εικόνα για την κοπέλα που σπάνια ανταποκρίνεται τελικά στην πραγματικότητα. Επιπλέον, πολλές φορές το κόλλημα το τρως με κάποια που σε έχει βάλει στην FriendZone και εσύ απλά την περιτριγυρίζεις.

Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχεις φάει κόλλημα

Ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια ψάχνοντας τρόπο να την ρίξεις

Οι άνθρωποι που έχουν φάει κόλλημα φτάνουν σε απίστευτα σημεία με την ελπίδα ότι θα την ρίξουν. Σε πολλές περιπτώσεις το παίζουν φίλοι.

Άλλοι ψάχνουν την μαγική ατάκα και κόλπο για να την κερδίσουν. Και οι περισσότεροι κάνουν μια εντυπωσιακά μεγάλη ρομαντική χειρονομία που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα (του στυλ να παραγγείλουν εκατοντάδες τριαντάφυλλα, μέχρι πανάκριβα δώρα, ταξίδια κλπ), αλλά αντίθετα μάλλον την ανησυχεί και την απομακρύνει.

Υποφέρεις …ρομαντικά

Όχι μόνο υποφέρεις, αλλά σου φαίνεται ρομαντικό. Νιώθεις πως είσαι ο ήρωας στην δική σου τραγική ερωτική ιστορία. Υποφέρεις για έναν αγαθό σκοπό και όλοι οι άλλοι οι πεζοί άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν.

Και εκλογικεύεις ότι αυτός ο πόνος είναι που θα την κάνει να σε δει με άλλο μάτι και θα κάνει στο τέλος και τη «νίκη» σου γλυκύτερη.Μήπως έχεις φάει κόλλημα;

Την βλέπεις ως μοναδική

Επειδή η κοπέλα αυτή στο μυαλό σου έχει αγγίξει τέτοια επίπεδα τελειότητας, καμία άλλη κοπέλα στη γη δεν μπορεί να την φτάσει. Οπότε έτσι φυσικά και χάνεις ευκαιρίες για άλλες σχέσεις ή γνωριμίες με κοπέλες που όχι μόνο μπορεί να είναι καλύτερες για εσένα, αλλά μπορεί να σε θέλουν και αυτές.

Ψάχνεις συνέχεια για ..σημάδια

Μήπως συμφώνησε να πάτε για φαγητό; Αυτό πιστεύεις κάτι σημαίνει. Χάιδεψε τα μαλλιά της ενώ σου μιλούσε; Κι αυτό κάτι σημαίνει σκέφτεσαι. Όσοι έχουν φάει κόλλημα συχνά ψάχνουν και βρίσκουν σημάδια εκεί που δεν υπάρχουν. Για αυτούς όλα όσα κάνει αποτελούν απόδειξη ότι κάνουν πρόοδο.

Αυτά τα μικρά σημάδια που αυτοί βλέπουν παντού, σε κάθε κίνηση, επιλογή λέξεων αλλά και επιλογές ζωής είναι μέρος της ψευδαίσθησης που φτιάχνουν και ζουν ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα επιτυχίας.

Ναι, βλέπεις κι αυτοί κάπου βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι η μάχη έχει κριθεί. Αλλά από το να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα, προτιμούν την παρηγορητική φαντασία ότι με λίγη υπομονή και προσπάθεια ακόμη η ρομαντική ιστορία τους θα έχει αίσιο τέλος.

Πώς να ξεπεράσεις το κόλλημα

Πρώτον και βασικότερο, πρέπει να καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις πως ο κόσμος είναι γεμάτος ωραίες γυναίκες, με πολλές από τις οποίες θα ταίριαζες καλύτερα απ’ ότι με την συγκεκριμένη.  Και ότι εστιάζοντας μόνο σε αυτήν, χάνεις όλες τις στιγμές που θα μπορούσες να έχεις με άλλες κοπέλες.

Το δεύτερο, από την εμπειρία μου, είναι πως έχω δει ότι το να ξεπεράσεις το κόλλημα είναι παρόμοιο με το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να ρίξεις μια καλή ματιά στο σχετικό αφιέρωμά μας. Εν ολίγοις κόψε κάθε επαφή με την συγκεκριμένη κοπέλα, βγες έξω, δοκίμασε νέα πράγματα, απασχόλησε το μυαλό σου και κάνε νέες γνωριμίες.

Καταλαβαίνω ότι το να έχεις φάει κόλλημα σε κάνει να υποφέρεις. Αλλά μπορείς να το ξεπεράσεις. Και όταν συνειδητοποιήσεις πως κάποια πράγματα δεν έχει νόημα να τα κυνηγάς απεγνωσμένα, υπάρχουν και άλλα που είναι πολύ καλύτερα για εσένα!

Θες να μάθεις να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου για αυτήν αποτελεσματικά; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!