Μπήκες στη Ζώνη Φιλίας; Δες Γιατί - Men's Bible

Μπήκες στη Ζώνη Φιλίας; Δες Γιατί

Μπήκες στη Ζώνη Φιλίας; Δες γιατί

Λένε ότι το δύσκολο στη ζώνη φιλίας ή αλλιώς friendzone είναι το να βγεις. Στο μυαλό των περισσοτέρων, είναι τόσο καταδικαστικό όσο και μία ποινή κάθειρξης στον Κορυδαλλό.

Για ποιο λόγο όμως μπαίνουμε στη ζώνη φιλίας και γιατί είναι τόσο δύσκολο να βγούμε από αυτή; Τι είναι αυτό που κάνουμε και μας οδηγεί εκεί;

Γιατί μπαίνω στη Ζώνη Φιλίας;

Ο κυριότερος λόγος είναι γιατί η συμπεριφορά μου δεν αποπνέει ανδρισμό. Φέρνοντας στο μυαλό μου την τελευταία φορά που κάποια μου είπε, «Σε βλέπω σαν φίλο και όχι ερωτικά», θυμάμαι πολλές κινήσεις που έκανα που αντί να βοηθήσουν τη θέση μου, την έκαναν χειρότερη.

Αναποφασιστικότητα

Ο κυριότερος λόγος που θα μπεις στη ζώνη φιλίας είναι το γεγονός ότι δεν το παίρνεις απόφαση να της μιλήσεις. Η διστακτικότητα και η αργοπορία θα την κάνουν να βαρεθεί να περιμένει και στο μυαλό της θα σε βάλει σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν παίρνουν εύκολα αποφάσεις. Αν υπολογίσεις ότι στις περισσότερες γυναίκες αρέσουν οι άντρες που παίρνουν πρωτοβουλίες και ηγούνται, καταλαβαίνεις πως θα δείξει αυτό.

Τις περισσότερες φορές, η αναποφασιστικότητά προκύπτει από λανθασμένες σκέψεις όπως, Θα με παρεξηγήσει αν κάνω κίνηση πολύ γρήγορα, Θα με περάσει για πέφτουλα, Να το πάω αργά για να μην την τρομάξω, και άλλες παρόμοιες σκέψεις.

Επίσης, έχουμε στο μυαλό μας πολλές μπερδεμένες σκέψεις λόγω αυτών που μας έχουν πει για τις γυναίκες, όταν ήμασταν μικρότεροι.

Άλλος μας είπε ότι οι γυναίκες είναι εύκολες, άλλος ότι είναι δύσκολες, ότι μας θέλουν για τα λεφτά μας ή ότι θα μας χρησιμοποιήσουν και θα μας πετάξουν. Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά μπορεί να σε κάνουν διστακτικό αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να βασανίζεσαι, περνώντας τον χρόνο σου δίπλα σε μία γυναίκα που την θες, ενώ εκείνη ασχολείται με άλλους άντρες.

Ζώνη φιλίας και Φόβος απόρριψης

Είναι λογικό να φοβάσαι ότι μπορεί να σε απορρίψει και το καταλαβαίνω απόλυτα αλλά με το να κωλυσιεργείς και να μην κάνεις κίνηση, θα έχεις ουσιαστικά το ίδιο αποτέλεσμα.

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι η απώλεια κάποιας που την θέλεις, θα σου δημιουργήσει ένα κενό μέσα σου και θα αισθανθείς ότι απέτυχες αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν γίνεται να κάθεσαι σε μία γωνία περιμένοντας πότε θα αποφασίσει εκείνη να σε δει σαν τον άντρα που θα έπρεπε να είσαι ούτως ή άλλως.

Η απόρριψη είναι μέρος της διαδικασίας και για να λέμε και την αλήθεια, από αυτή μαθαίνεις περισσότερα από ότι θα σου διδάξει η επιτυχία. Μέσα από τα λάθη μαθαίνεις τι να μην κάνεις και αυτό θα σε κάνει καλύτερο.

Συνεπώς, είναι προτιμότερο να «φοράς» την απόρριψη σαν παράσημο και να χαίρεσαι, παρά να αποφεύγεις καταστάσεις και να μένεις με το τι θα είχε συμβεί αν είχα κάνει κίνηση;Μπήκες στη Ζώνη Φιλίας; Δες γιατί

Δεν είμαι αρκετά «κακό παιδί»

Ναι, το έχουμε δει πολλές φορές. Τριγυρίζουμε κάποια γυναίκα και εκεί που πιστεύουμε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, εμφανίζεται ένας ξεκάρφωτος τύπος που τον ξέρει ελάχιστα και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μας την έχει πάρει μέσα από τα χέρια.

Αμέσως σκεφτόμαστε ότι διάλεξε αυτόν γιατί είναι αυτό που λέμε «Κακό παιδί» Όμως ο όρος καλό ή κακό παιδί είναι αρκετά παρεξηγημένος και θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Η διεκδικητικότητα δεν κάνει κακό και γι’ αυτό οι γυναίκες προτιμούν αυτούς τους άντρες.

Μήπως είσαι προβλέψιμος;

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, μπορεί απλά να μην σε θέλει. Με αυτά που είπες και έκανες δεν την κέρδισες. Να ξέρεις ότι πολλές γυναίκες θέλουν ο άντρας να αποπνέει μυστήριο. Να τις κάνει να αναρωτιούνται ποιος είναι πραγματικά και τι κάνει. Αν εσύ είσαι 100% προβλέψιμος, θα την κάνεις να βαρεθεί. Επίσης, αν είσαι υπερβολικά συγκαταβατικός και συμπονετικός, πάλι θα την ξενερώσεις.

Θες να μάθεις πώς να την ιντριγκάρεις ερωτικά; Δες εδώ

Πολλές φορές επίσης, κάνουμε το λάθος να συμπεριφερόμαστε σαν γυναίκες γύρω από τις γυναίκες που θέλουμε. Δεν θα κάνεις με μία γυναίκα ότι κάνει με τις φίλες της.

Η βόλτα για ψώνια δεν θα σας φέρει πιο κοντά αλλά αντιθέτως θα σε κάνει να δείξεις γλυκούλης, συμπαθητικούλης αλλά όχι άντρας. Επίσης, με μία γυναίκα που γουστάρεις και θέλεις να περάσεις χρόνο μαζί, θα πρέπει να χτίσεις ερωτική προδιάθεση. Όχι βόλτες για σινεμά και ατελείωτες συζητήσεις για τα γκομενικά προβλήματα της φίλης της.  Μπορεί να τα βλέπεις σε ταινίες και να πετυχαίνουν αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και διεκδίκησε αυτά που σου αξίζουν, αντί να περιμένεις παθητικά.

Για οτιδήποτε άλλο, είμαστε εδώ για εσένα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!